Fashion

11x kerstshoppen in Nederland & België

Yes, de feestdagen komen steeds dichterbij en voor je het weet is het alweer Oud & Nieuw. Tijd om een outfit en de (laatste) kerstcadeaus te scoren! In Nederland en in België zijn er leuke plaatsen waar je last minute inkopen kunt doen. Van outlet shopping centers en vlooienmarkten tot gezellige steden in kerstsfeer. Girlscene deelt 11 favorieten in Nederland en België.

Outlet shoppen
Maasmechelen Village (België)
Girlscene's favoriete outlet shopping center is Maasmechelen Village in België. Het is net over de grens en je shopt er fijne betaalbare en luxere merken, zoals Maje, Hunkemöller, Scotch & Soda, Diesel, Sandro, Levi's, Ted Baker, Fossil en UGG. Girlscene's Danique scoorde er onlangs een handbagagetrolley van Samsonite met fikse korting bovenop de outletprijs, LIKE! De winkelprijs was €189, de outletprijs €123 en de korting erop maakte de trolley €93,00. Naast trolley's kun je er ook als sportfreak goed slagen of juist voor een exclusieve panty van Wolford! En naast cadeaus voor jezelf ;-), kun je er de meest perfecte kerstcadeautjes scoren, zoals voor je moeder aka topchef een mooie pan van Le Creuset of voor je vader een classy stropdas van Hugo Boss. Of voor je oma een heerlijk verwenpakket van L'Occitane!

Bovendien krijg je als je als Maasmechelen member nog meer korting bovenop de outletprijs. Double score! Er zijn namelijk speciale private sales waar je als member extra veel korting (denk aan 20% – 50%) krijgt bovenop de outletprijzen.

Designer Outlet Roermond
Wil je voor iemand (of voor jezelf) een bijzonder cadeau kopen en is België net iets te ver? Roermond in Limburg heeft een Designer Outlet waar je in kerstsfeer kunt shoppen. Shop bij 7 for all mankind, Clarks, Converse, Armani, Dolce & Gabanna, Nike en Prada.

Bataviastad
Iets noordelijker in Nederland is Bataviastad in Lelystad. Bataviastad is kleiner dan bovenstaande outlet centers, maar je kunt er wel goede deals maken. Zoals een Levi broek voor € 40,00 (in plaats van € 70,00 – € 110,00) of een paar Nike schoenen. Andere merken en winkels zijn bijvoorbeeld Hunkemöller, Only en Vero Moda, Replay, Puma, Zaza en Tommy Hilfiger. 


bron

Nederland
Shoppen kun je ook goed in de volgende steden:
Maastricht
Een gezellige stad in het zuiden van het land. Vergeet niet om een rondje over de kerstmarkt te lopen.

Den Bosch
Geniet van een Bossche Bol en de leuke straatjes van de stad.

Utrecht 
In het midden van het land is er nog een stad waar je prima shopt: Utrecht. Kleiner dan Amsterdam, maar je hebt er wel alles wat je nodig hebt.


bron

België
Antwerpen
De leukste modestad in België is volgens Girlscene Antwerpen. Van chique merken tot Forever21 en Urban Outfitters: Antwerpen heeft alles. December is een goede maand om de stad te bezoeken, aangezien alles kerst ademt en er is natuurlijk een kerstmarkt.

Brussel
De kerstverlichting en een rondje op de schaatsbaan maken een bezoekje aan Brussel compleet. Als je een keer een ander stad dan Antwerpen wilt bezoeken, is Brussel een aanrader.
 
Brugge
Brugge is een van de gezelligste steden. En niet onbelangrijk: je kunt er heerlijk chocolade eten! Shop je cadeaus en een outfit in de winkels en loop daarna een rondje over de kerstmarkt. 


bron

Vlooienmarkt
IJ-hallen
Wil je unieke items op de kop tikken? Ga dan eens naar de IJ-hallen (7 en 8 december) in Amsterdam.

De Neuzelbeurs
Op 14 & 15 december kun je naar de Neuzelbeurs in Rijswijk gaan. De markt is met 350 kramen kleiner dan de IJ-hallen (750 kramen), maar mocht je in de buurt zijn kun je altijd langsgaan en kerstspullen inkopen. 

Waar doe jij je kerstinkopen? Ga je wel eens naar een outlet shopping center? 

Must reads 👀