Real life

Girls issues: 5 jaar vrijgezel en toe aan een relatie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat vijf jaar vrijgezel is en toe is aan een nieuwe relatie. 


bron

Hoi Girlscene,

Nou bereid je voor…: Ik ben nu al zo’n 5 jaar single en ben wel weer klaar voor een nieuwe liefde. Dit wil niet echt lukken want het is vaak niet wederzijds, zowel van zijn kant als van mijn kant. Ik heb me sinds kort aangemeld op een site voor singles en daar geef ik wel veel interesses aan personen die ik ook echt zie zitten. Alleen een berichtje sturen wordt dan lastig want wat kan ik schrijven, zodat het spontaan en niet stalkerig of hopeloos overkomt?

Ik zag van de week een best wel knappe verschijning op de site en klikte toen ook op de interesse knop. Ik wilde een berichtje sturen maar deed dit toch maar niet. Ik twijfelde te veel. Er zat ook iemand bij die op het eerste gezicht best leuk leek maar ergens was hij toch niet mijn type. Ook kreeg ik het idee dat het bij hem alleen ging om het feit dat ik nog maagd ben, waar ik me tevens ook voor schaam aangezien ik al 21 ben. Ik gaf dit ook bij hem aan, hij begreep dit maar zei wel dat hij geen maand ging wachten, dat ik hem gek maakte (op een seksuele manier). Hij bleef het steeds maar over seks hebben en ik wil dat nog niet, ik ken hem amper. Ik ben alleen niet zo’n iemand die van zich af kanbijten. Net stuurde hij best wel een lief berichtje waarin hij zich verontschuldigde dat hij kortaf deed gisteren en of ik het hem wilde vergeven en nog met hem op date wil.

Ergens zie ik dit niet zo zitten, ik heb er een dubbel gevoel bij. Straks pakt hij me alleen maar in en doet hij me straks iets aan ofzo. Want hij heeft ook afgesproken (wanneer weet ik niet) met een andere meid en zegt hij daar hetzelfde tegen als tegen mij. Dat ik de enige ben, ik ben echt knap, hij gaat alleen voor mij… etc. Maar ik kan dit ook niet afwijzen om de een of andere reden want ik weet niet hoe en ik vind dat zo lullig.

Ik lijk de ware maar niet te kunnen vinden. Je zou zeggen, meid je bent pas 21 maar ik ben al 5 jaar single. Ik heb wel al een vriendje gehad maar dat verliep ook niet soepel. We hadden al een soort knipperlicht relatie en net toen ik dacht dat het beter tussen ons ging kwam mijn toenmalige hartsvriendin naar me toe met de mededeling dat zij en mijn toenmalige vriend sinds kort een relatie hadden. Dit brak me. Ik wil gewoon iemand vinden waar ik gelukkig mee kan zijn. Dat mis ik best wel. Ik probeer het nu via singlesplanet. Maar daar hebben mensen weinig interesse in me. En als ik iemand leuk vind, is het toch niet wederzijds of ik weet niet wat ik moet sturen zonder hopeloos over te komen.

Ik had vandaag eigenlijk een date maar die heb ik afgeblazen omdat het bij hem naar mijn idee alleen ging om de seks, aangezien ik nog maagd ben. Ik wil niet alleen worden gebruikt voor de seks. Tuurlijk ik wil een keer ontmaagd worden maar dan wel door iemand waar ik van hou, en hij van mij. Ik heb ook weinig vrienden dus ik voel me best eenzaam momenteel. Ik heb het gevoel dat niemand naar me wil luisteren. Dat ik er een soort van alleen voor sta. Ik huil hier ook regelmatig om, is meer de onmacht denk ik. Er lijken alleen maar negatieve dingen te gebeuren, het positieve is ver te zoeken. Kortom ik voel me gewoon leeg, onbegrepen, onzichtbaar, eenzaam, alleen, onbelangrijk. En ga zo maar door. Ik loop dagelijks met een lach op mijn gezicht maar dit verhaal zit er verscholen achter die lach. Ik hoop dat jullie mij een soort van kunnen helpen…?!


bron

Lieve anoniem,

Je hoeft je echt geen zorgen te maken over het feit dat je nog maagd bent of dat je geen relatie hebt. We kunnen goed begrijpen dat je op deze leeftijd op zoek bent naar een leuke vriend met wie je (eventueel) oud kunt worden, maar dat is niet het enige waar het leven om draait. 🙂

Een van onze tips is om er lekker op uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Ga naar een bar om iets te drinken, daar heb je namelijk snel aanspraak. Trek je leukste outfit aan – zorg wel dat je een comfortabel gevoel hebt -, doe iets leuks met je haar en een likje mascara op. Doe de dingen waardoor jij je mooi voelt. Dan straal je dat namelijk ook uit!  En loop met een lach door het leven. Lachen is iets waardoor je nog aantrekkelijker bent voor mannen.

Toegegeven… Het is niet altijd even makkelijk om in real life een geschikte jongen te vinden. En als je die persoon wel ziet is het vaak een grote stap om ook echt naar hem toe te gaan en een praatje te maken. Dus online iemand ontmoeten is geen slecht idee als het je meer zelfvertrouwen geeft of als je iemand eerst wilt spreken voordat je hem face to face ziet.

Wat betreft de jongen uit je verhaal: wij raden je aan om die te laten gaan. Als we jouw verhaal lezen krijgen we niet het idee dat hij het beste met jou voor heeft. Het moet namelijk niet zijn missie worden om jou te ontmaagden. Hij moet geïnteresseerd zijn in jou als persoon en niet in je bed. Luister vooral naar je intuïtie. Krijg je er geen goed gevoel bij? Cancel dan!

En geen stress omdat je maagd bent. Het is juist mooi dat je wil wachten op de juiste persoon voordat je die stap maakt. Het is namelijk veel fijner om je eerste keer te delen met iemand die van je houdt, of je nu 16 of 21 bent. Wanneer iemand om je geeft is dit geen issue!

We willen tot slot zeggen dat je niet je leven en humeur op een slechte manier moet laten beïnvloeden omdat je geen relatie hebt. Het komt vanzelf op je pad als je er voor openstaat! Tot die tijd kunnen we maar een ding zeggen, en dat is geniet van het leven. Onderhoud goed contact met de vrienden die je hebt. Beter een paar goede vrienden dan een grote groep mensen die uiteindelijk niet voor je klaarstaan. Oh enne… Misschien hebben zij wel een leuke broer/buurjongen/neef in de aanbieding? 😉

Liefs,
Girlscene

Pin quotes in Pinbook