Lifestyle

Een nieuw jaar, een nieuw begin

4

Opnieuw beginnen kan natuurlijk op ieder moment. Dat kan op een doorsnee maandagochtend, maar dat kan zelfs op donderdag net na de lunch. Toch kiezen veel mensen ervoor juist in januari te beginnen met hun goede voornemens om ze vervolgens half februari al vergeten te zijn. Hoe je voornemens langer blijven hangen? Door je instelling, je mindset te veranderen. Hoe je dat doet? Lees snel verder!


Bron beeld: Weheartit

Herken je mindset
Voordat je begint met het veranderen van je mindset is het belangrijk dat je eerst herkent wat je mindset op dit moment is, anders weet je ook niet wat je moet veranderen. Stel, jouw mindset op dit moment is dat je liever lui dan moe bent. Je ligt liever een weekend op de bank, dan dat je naar buiten gaat voor een rondje hardlopen. Je zou graag wat actiever willen zijn, maar je bent bang dat je moe wordt en je vindt sporten ook gewoon helemaal niet leuk. Bleehhhhh, saai en pffftttt zo intensief.

Kijk, dat moet je dus veranderen. Die negatieve mindset tegenover sporten. Je moet sporten gaan zien als iets waar je energie van krijgt en waar je je goed door gaat voelen (of een ander voordeel waardoor jij inspiratie krijgt om te gaan sporten).


Bron beeld: Weheartit

Wees je ervan bewust dat je een keuze hebt
Je hoeft niet op de bank te liggen, je kunt ook opstaan en iets actievers gaan doen. Je hoeft bewegen niet stom te vinden, je kunt het ook leuk vinden. 

Een ander voorbeeld.. je hoeft geen snoepje te eten, maar je hoeft het snoepje ook niet te laten staan. De keuze is aan jou. De keuze voor een gezond leven is ook volledig aan jou. Het is natuurlijk slimmer om regelmatig te sporten en gezond te eten, maar als jij dat niet wilt hoef het niet.

Wanneer je jezelf die vrijheid hebt gegeven van 'het hoeft niet' is de druk er een beetje af. Vind jij het ook niet altijd fijner om je kamer op te ruimen op het moment dat jij het wilt en niet op het moment dat je ouders zeggen dat je je kamer op moet ruimen? Hetzelfde geldt voor hardlopen en gezond eten en alle andere dingen die je jezelf moet aanleren. Wanneer het geen verplichting is, wordt het ineens een stuk aantrekkelijker.


Bron beeld: Weheartit

Praat terug tegen je oude mindset
Je oude mindset zegt: "Pfffftttttt blijf lekker op de bank zitten, je kunt toch geen vijf kilometer achter elkaar hardlopen"

Jij en je nieuwe mindset zeggen: "Uhhhhh... ja maar als ik niet van die bank afkom zal ik het nooit leren"

Je oude mindset zegt: "En wat als het nou niet lukt...."

Jij en je nieuwe mindset zeggen: "What doesn't kill you makes you stronger"

Laat je oude mindset niet de baas zijn over de nieuwe jij. Geef een weerwoord! Laat zien wie de sterkste is. Je oude mindset was een verzameling smoesjes, de nieuwe mindset is POWER.


Bron beeld: Weheartit

Laat je nieuwe mindset groeien
Verwacht niet dat je van de één op de andere dag van McDonalds junkie verandert in een Clean Eater en dat dat dan allemaal gemakkelijk gaat. Laat eerst de patatjes wat vaker staan, kies vaker voor een gezonde optie. Rome is niet in één dag gebouwd.

Hetzelfde geldt voor je hardloopcarrière, je kunt niet meteen vijf kilometer hardlopen en je verkiest waarschijnlijk de eerste periode nog steeds de bank boven een rondje hardlopen, maar het moet iets normaals voor je worden, net zoals tandenpoetsen, iets dat erbij hoort. Met een beetje geluk ga je het na een tijdje nog leuk vinden ook.

Geef niet op... laat je oude mindset niet winnen van je nieuwe. You can do it! De nieuwe jij kan veel meer dan je aanvankelijk misschien denkt!

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar? Hoe zorg jij ervoor dat die goede voornemens blijven hangen?

Bronnen: Mindsetonline / Womenshealth

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 5 jaar geleden Dutch running Community

  Sommige hebben net een extra zetje nodig.. Het mooist is als ze het ook volhouden. Ik heb vaak zulke gesprekken gehad met super veel meiden. Ik heb daarom een facebook pagina geopend. leuk om van elkaar te leren! www.facebook.com/dutchrunningcommunity

 • 5 jaar geleden Amareterram

  Leuk en motiverend artikel!

 • 5 jaar geleden LadyHD

  'Goede voornemens zijn onzin, zelfdiscipline moet je hebben. Achteraf kan je de pijn van spijt of zelfdiscipline voelen. Kies de juiste.'

  Vertelde een goede vriend mij ooit, volgens mij heeft ie gelijk

 • 5 jaar geleden Dance Centre Amersfoort

  Een goed voornemen heeft alleen kans van slagen als het ook leuk is! Bewegen moet leuk zijn, bijvoorbeeld in de vorm van de nieuwe rages Piloxing of de TrippleShape Barre-Workout.

 1. 1