Beauty

Eyeliner tips en tricks

Bijna elk meisje heeft eyeliner in haar bezit en gebruikt het vaak om de ogen meer te laten spreken. Girlscene deelt acht tips en tricks voor sexy eyes door oogpotlood of eyeliner te gebruiken. Voor grote én kleine ogen, zoals hoe je grote ogen laat spreken en hoe je kleine ogen optisch groter laat lijken. En weet je wanneer je het beste vloeibare eyeliner gebruikt en wanneer een kohl potlood? Lees dan verder.

Lees dit artikel als je nog niet zo goed weet hoe je eyeliner aanbrengt.

1. Paarse eyeliner 
Laat blauwe ogen knallen met paarse eyeliner en roze of bruine oogschaduw. All eyes on you! Paars complimenteert ook groene en bruine ogen. 

2. Grote ogen
Kleine ogen maak je groter op de volgende manier. Begin halverwege het oog (boven je pupil) en trek een lijn met oogpotlood of eyeliner naar buiten, maar maak geen wing. Doe hetzelfde aan de onderkant van het oog en zorg dat de twee lijnen elkaar meeten in je buitenste ooghoek. Je hebt nu 1/3e van de buitenkant van je oog omlijnt en dit laat je ogen optisch groter lijken. 

Gebruik een huidskleurige of wit oogpotlood om je ogen te openen. 

3. Volle wimpers
Wie 's avonds op stap gaat en voor een heftige smokey eye gaat moet niet vergeten om de waterlijn donker te maken. Door je ooglid op te tillen wordt de waterlijn van je bovenste wimpers zichtbaar en als je die zwart (of een donkere kleur) maakt lijken je wimpers voller.

4. Verschillende eyeliners
Kies je voor een oogpotlood of toch een vloeibare eyeliner of zelfs een gel eyeliner? Dat hangt geheel af van de look en wat je ermee wilt doen. Gel eyeliner en waterproof oogpotlood zijn bijvoorbeeld geschikt voor de waterlijn. Maar als je voor een cat eye gaat is vloeibaar of gel beter omdat het langer blijft zitten dan kohl potlood. 

5. Drop eye
Maak katachtige ogen of drop eye door je eyeliner aan te brengen vanaf je binnenste ooghoek tot de buitenste ooghoek en maak een wing. Verbind vervolgens die lijn met de onderkant van het oog door op de buitenste helft oogpotlood of gel eyeliner te doen. Dus vanaf je pupil naar buiten. Met wit oogpotlood op je waterlijn maak je je ogen (nog) groter.

6. Kleurrijke eyeliner
Voor degenen die op willen vallen met hun ooglook zonder er veel moeite voor te doen: gebruik een gekleurd oogpotlood! Kies voor blauw, groen of een andere kleur die je mooi vindt en breng dit aan op je bovenste wimperrand of aan de onderkant van het oog. Vervaag de lijn met je vinger et voilà.

7. Dikke eyeliner
Leg de nadruk op je grote ogen door een dikke lijn (of cat eye) te zetten. Breng veel mascara aan op je bovenste wimpers en laat de onderkant van het oog vrij. Ook mooi als je het combineert met een rode lipstick als je 's avonds uitgaat.

8. Smudge
Vervaag oogpotlood met een wattenstaafje, stijve kwast of je vinger. Als je eyeliner smudged krijg je een sensuele en mysterieuze look. Bovendien hoef je het oogpotlood niet zo netjes aan te brengen, aangezien je het toch 'rommelig' maakt.

Hoe draag jij je eyeliner? Gebruik je oogpotlood, vloeibare of gel eyeliner?

Bron: dailypix, totalbeauty, allwomenstalk

Must reads 👀