News

Celebrities voor & na Photoshop

Dat veel foto's in tijdschriften en reclame campagnes bewerkt worden met Photoshop weten we allemaal. Er zijn genoeg Photoshop-fails te vinden waarop armen missen en taille's ongezond smal zijn. Maar ook foto's waarbij je niet meteen denkt dat ze gephotoshopt zijn, zijn wel degelijk gephotoshopt. We hebben vijftien voorbeelden voor je. Van Jennifer Lawrence tot Beyoncé en van George Clooney tot Britney Spears, ze worden allemaal gephotoshopt, kijk maar mee..

Jennifer Lawrence zegt voor geen enkele rol op dieet te gaan, maar magazines denken daar toch iets anders aan. Voor deze fotoshoot wordt Jennifer digitaal zo'n zes kilo lichter gemaakt. Zonde, want ze heeft het helemaal niet nodig. 

Acteur Jonathan Rhys Meyers zag een beetje grauw tijdens deze fotoshoot. Geen probleem, met een beetje digitale make-up ziet het er allemaal een stuk florissanter uit.

Presentatrice Katie Couric heeft voor haar leeftijd een prima figuur, maar met Photoshop veranderen ze haar lichaam in dat van een super slank model.

Wat was er mis met actrice Julia Stiles? Wij zien niets wat er geshopt zou moeten worden? Maar daar denken de editors van deze shoot anders over. Haar tint wordt wat stralender gemaakt en haar achterwerk en boobies iets vergroot.

Madonna is de jongste niet meer, ze is inmiddels al 55 jaar! Dat Madonna geen twintig meer is, is duidelijk te zien op de foto voordat er photoshop gebruikt is, maar met een airbrushje eroverheen zie je daar niks meer van!

George Clooney vinden wij ontiegelijk sexy, maar de goede man is inmiddels ook al 52 en dat is aan zijn gezicht te zien.. Althans, voordat er photoshop gebruikt is. Zijn grijswordende haren worden wat donkerder gemaakt, de rimpels op zijn voorhoofd en bij zijn neus verdwijnen als sneeuw voor de zon en zijn wallen zijn spontaan verdwenen.

Fergie heeft een piercing in haar wenkbrauw en draagt op de originele foto een grote oorbel in haar oor, daarnaast heeft ze een 'normale' huid. Maar wanneer Photoshop in het spel komt heeft Fergie ineens een porseleinen huidje, verdwijnt haar oor onder haar haren en is de wenkbrauwpiercing spontaan verdwenen. Huhhh?

Britney's figuur is beter dan het in jaren geweest is. Maar het is nog niet goed genoeg, althans, voor de bewerkers van deze foto. Haar benen worden langer, slanker en haar kontje iets omhoog gewipt. Oh en natuurlijk kan een klein kleurtje ook geen kwaad…

Jaloers op het prachtige huidje van Megan Fox? Hoef je niet te zijn! Ook Megan heeft vroeger acné gehad. Hoe we dat weten? Voordat Photoshop aan de haal was gegaan met deze foto waren de littekens van acné nog goed zichtbaar door Megan's make-up heen.

Wat minder borst, kuit en buik, een wat lichtere coupe en een stralende huid en Beyoncé is klaar. Wij vinden haar voor Photoshop minstens zo mooi.

Brittany Murphy overleed vier jaar geleden plotseling, we vinden dat nog steeds lastig te geloven. Brittany was een prachtige vrouw en had absoluut geen Photoshop nodig om er goed uit te zien. Toch werd Photoshop gebruikt om deze foto iets te pimpen. Een stralende teint, wat wallen verwijderen en een blond kleurtje door haar haren en wenkbrauwen. 

Heb jij ongelijke borsten? Je bent niet de enige! Ook Penelope Cruz heeft er last van, maar zij heeft Photoshop die het voor haar kan verbloemen (en die haar haren tegelijkertijd goed in model brengt).

Kelly Clarkson heeft jarenlang een eetstoornis gehad, dit was voordat ze in de showbizz belandde. Je zou denken dat beeldredacteuren daarom wat minder aan Kelly zouden sleutelen, maar niets is minder waar. Voor deze fotoshoot wordt Kelly in een handomdraai 10 kilo lichter gemaakt en dat is dus helemaal nergens voor nodig!

Katy Perry heeft van zichzelf een goed gevulde voorgevel, maar voor Rolling Stone wordt haar boezem nog iets opgepompt, daarnaast krijgt haar huid ook een iets stralendere teint aangemeten en wordt haar heup iets slanker gemaakt.

Keira Knightley is ook maar een mens en heeft dus ook een klein beetje last van wallen, wat vage rimpeltjes op haar voorhoofd en pigmentvlekjes verspreid over haar gezicht. Maar met Photoshop wordt dat allemaal met een paar klikken op de knop verwijderd.

Wat vinden jullie van Photoshop? Vind jij het normaal dat vrijwel iedere foto digitaal geretoucheerd wordt? Kun jij door de Photoshop heen kijken of spiegel jij jezelf aan bewerkte beelden en krijg je hierdoor een lager zelfbeeld? Vind jij dat er een verbod op Photoshop moet komen, of vind je Photoshop geen enkel probleem en kun je er wel doorheen kijken? Share your thoughts in de reacties!

Must reads 👀