Jeansmerken en hun pasvorm

Fashion door Redactie

Toen de heer Levi Strauss zijn werkbroek met spijkertjes in elkaar zette, kon hij nog niet weten wat voor invloed dit kledingstuk zou gaan hebben. Ook had meneer er geen idee van dat pakweg honderd jaar later iedere vrouw dagen lang op zoek gaat, wanneer het weer eens tijd is voor een nieuwe spijkerbroek. Want wees nu eerlijk, heb jij ooit binnen een uurtje de perfecte spijkerbroek aangehad?

Te groot, te klein, te strak, te wijd, te hoog, te laag, te dúúr… Veel voorkomende problemen wanneer wij dames ons begeven in de wondere wereld van de spijkerbroek. Ik ga proberen je zo goed mogelijk op weg te helpen voor zomer 2009; ik laat je een aantal jeansmerken en hun ‘fit’ zien.

Let op: Deze tips zijn persoonlijk. Iedereen heeft een ander lichaam en dus ook een andere pasvorm. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk verschillende kwaliteiten te zoeken, zoals pasvorm, prijs, stof en dergelijke, maar dat wil dus niet zeggen dat deze broeken per se perfect zijn voor jouw lichaam of portemonnee!

Circle of trust

Dit is een vrij nieuw, Nederlands fairtrade merk! Heerlijk zittende skinny jeans in verschillende kleuren. Sommige hebben een dubbele band op de heupen, en leren stukken aan de achterkant. In de spijkerstof zit stretch verwerkt, waardoor de broek heerlijk zit! De prijs van deze broeken ligt rond de tachtig euro. De fit is vrij laag, dus probeer ‘string-issues’ te vermijden.

Blue Blood

De wat duurdere, Nederlandse spijkerbroekenkoning. Geweldige kwaliteit, goede pasvorm. Heeft verschillende modellen in het assortiment, maar de skinny met de dubbele heupband zit fantastisch (de dubbele heupband is dé uitvinding van de eeuw, ze bedekken je lovehandles perfect!). Verder zijn er ook prachtige flared broeken te koop en kan ook je vriendje er terecht voor zijn nieuwe broek. Deze broeken zijn wel vrij prijzig, ze variëren in prijs tussen ongeveer € 150,- en € 280,-. Tip: check de uitverkoop! Blue Blood is te koop bij de Blue Blood winkel op de P.C. Hooftstraat, maar hangt sinds kort ook bij de Bijenkorf.

Dr. Denim

Geweldige, grappige stretch skinny’s in alle kleuren. In mijn kast hangt een rode, zwarte en witte variant van deze jeans. De broek is vrij hoog en heeft geweldig lange pijpen. Zit heerlijk comfortabel en is redelijk te betalen (ik heb er geloof ik € 59,95 voor betaald). Deze broeken vind je onder andere bij Chill Out en Men @t Work.

Il Dolce

Il Dolce heeft veel verschillende spijkerbroeken en spijkerrokjes in het assortiment. De broeken kosten rond de € 59,95 en de jeansrokjes zijn meestal €39,95. Deze broeken hebben geen lengtematen, wat lastig is voor de wat kleinere of langere ladies onder ons. Wel zitten de broeken erg mooi, zeker gezien de meeste Il Dolce’s geen stretch bevatten. Il Dolce is onder andere te koop bij The Sting. Mijn tip: neem alle modellen mee en ga passen, passen, passen! Vast en zeker dat er een gewenst modelletje tussen zit.

Hopelijk heb ik je nu enigszins op weg geholpen in je zoektocht naar het perfecte jeansmerk! Er zal waarschijnlijk nog steeds veel tijd in gaan zitten om de ‘Perfect Jeans’ te vinden. Wanneer je hem hebt gevonden, show hem in je Shoplog!

Door Laura