Lifestyle

Kun jij deze puzzels oplossen?

Onlangs gaven wij toe dat we soms niet meer kunnen herinneren wat we gisteravond hebben gegeten -voor degenen die nu gaan nadenken en het niet weten… we feel you– en daarom zijn we begonnen met de Nintendo 3DS game Professor Layton en de erfenis van de Azran. Nu kunnen we niet meer zonder! 's Avonds een puzzeltje maken blijkt net zo vermakelijk als een aflevering GTST. Nu kun jij ook een kijkje in het spel nemen, wij hebben namelijk 3 puzzels voor je. Kun jij ze oplossen?

Uit de reacties van het vorige artikel konden we opmaken dat we niet de enige puzzel lovers zijn. Want geef toe; elke avond apatisch voor de buis zitten… Dat wordt een beetje saai. Een puzzel oplossen is minstens zo vermakelijk en je laat je hersenen tenminste een beetje werken. In de game Professor Layton en de erfenis van Azran zijn er genoeg puzzels (meer dan 500!) die je kunt oplossen door middel van een leuk verhaal. 

Uhhh, ik heb het gemist… Wie is professor Layton ook alweer en waar gaat het spel over? 
Professor Hershel Layton is een echte gentleman en zijn passie is het oplossen van puzzels. Hij kan genieten van een kopje thee. De professor Layton ontvangt een brief van een bevriende archeoloog, Professor Desmond Sycamore. In de brief beweert Sycamore dat hij een 'levende mummie' heeft ontdekt, en hij vraagt Layton om deze eens te komen bekijken. De nieuwsgierige professor vertrekt met zijn compagnons Luke en Emmy naar de stad Frysborg om de zaak te onderzoeken. Dankzij professor Laytons passie voor puzzels, ben je een groot deel van het avontuur bezig met het oplossen van allerlei soorten puzzels en breinbrekers. Sommige puzzels ontvang je in de loop van het avontuur, andere zijn verstopt en moet je zelf ontdekken, terwijl je er nog meer kunt verdienen door minigames te voltooien. Kun jij ze allemaal kraken?

Oké, tijd om onze hersenen even te laten kraken! Ben je er klaar voor? 

De eerste puzzel

De tweede puzzel

De derde puzzel

Oplossingen

Eerste puzzel

Tweede puzzel

De oplossing van de derde puzzel…? Die bewaren we voor later! Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je de puzzels niet op kunt lossen, in de game kun je om hints vragen. 

Kijk op de site voor meer informatie. 

Wat vind jij van de puzzels? Heb jij ze gekraakt? 

Must reads 👀