Lifestyle

Kort verhaal: Melissa

‘Laat me met rust,’ Mieke gaf Melissa een klap in haar gezicht. Haar mond viel open maar er kwam geen geluid uit. Ze legde haar hand op de zere plek en keek Mieke met grote ogen aan. ‘Waarom deed je dat?’ ‘Je moet me met rust laten!’ ‘Je sloeg me en hoezo met rust laten? We zijn vriendinnen. Toch?’ Mieke schudde wild haar hoofd, ‘we waren vriendinnen Melissa. Ik wil geen vriendinnen meer met je zijn.’

Melissa wist niet waar ze moest kijken. De woorden van Mieke hakten er hard in. Ze draaide zich om en liep de trap af. Ze keek nog even naar boven en toen viel de voordeur in het slot. De volgende dag liep Melissa langzaam het schoolplein op. Mieke stond bij de rokers en praatte met Robin. Een jongen uit vijf havo. Hij was populair. Ik schrok toen ze elkaar zoenden. Er schoot een jaloerse steek door mijn buik. Ze zoende een jongen. Melissa schrok van haar eigen gedachte. Wat maakte het nou uit dat Mieke een jongen zoende? Melissa liep snel naar binnen, propte haar jas in haar kluisje en liep naar de toiletten. Ze plensde water in haar gezicht en keek in de spiegel. Waarom voelde ze zich jaloers omdat Mieke een jongen zoende? Vond ik haar soms leuk? Dat had ik al eerder gedacht. Ze hoorden stemmen op de gang. Melissa herkende de stem van Mieke. Snel dook ze een wc-hokje in, ging op de toiletpot zitten en trok haar benen op.

bron

‘Ja, ja klopt.’ Miekes lach schalde hard door de wc.
Melissa slikte. Er antwoorde niemand op haar lach dus waarschijnlijk was ze aan de telefoon. Melissa deed de deur open en waste haar handen. Mieke keek haar arrogant aan.
‘Als je zo kijkt, word je lelijk,’ bitste Melissa en met die woorden liep ze de wc uit.
Ze wou niet bot doen tegen Mieke maar het flapte er zomaar uit. Ze kon er niks aan doen. Melissa werd bij haar arm gepakt. Het was Mieke.
‘Beter ga jij even normaal doen tegen mij.’
‘Je raakt me aan,’ zei Melissa ongelovig en had zelf door wat ze zei. Ze keek weg en trok zich los.
‘Wat? Iedereen raakt elkaar aan hoor, zo bijzonder is dat niet.’
‘Moet jij niet naar je vriendje? Lekker zoe…’ Melissa maakte haar zin niet af. Dat woord kreeg ze niet over haar lippen.
‘Wat moet ik doen met mijn vriendje? Ben je soms jaloers?’
‘Ja, heel erg,’ het was er uit voor ze er erg in had.
Mieke keek haar aan, ‘wat zei je?’
‘Niks, laat me met rust,’ Melissa liep naar de kluisjes en pakte haar jas. Ze vergat haar fiets te pakken en liep naar huis.

Door Maaike