Lifestyle

10 dating don’ts

Ben jij op zoek naar een leuke jongen om misschien wel een relatie mee te beginnen? Dan ben je vast volop aan het daten. Succesvolle dates zijn heel leuk, maar helaas gebeurt het ook vaak genoeg dat de date uhhhh… niet helemaal ging zoals je wilde. Omdat daten al moeilijk genoeg is, zetten wij een aantal don'ts voor je op een rij zodat die dingen in ieder geval niet fout kunnen gaan ;-). 


Bron

1. Don't: Te veel drinken
Vlak voor een date ben je meestal stikzenuwachtig (zal het wel goed gaan? Zal hij me wel leuk vinden? Zal ik hem leuk vinden) en een glaasje alcohol kan dan ontspannend werken. Het is echter geen goed idee om glaasje na glaasje te bestellen, ook al heb je het gevoel dat je daarna wat 'losser' bent. Een bezopen meisje is ten eerste helemaal niet sexy en ten tweede kun je dingen doen of zeggen waar je achteraf spijt van krijgt. Houd het netjes bij één à twee glaasjes. 

2. Don't: Je anders voordoen dan je bent 
Niks is erger dan er tijdens de date achterkomen dat hij jou helemaal niet zo leuk vindt. Daarom heb je al snel de neiging om alles uit de kast te treken zodat hij je wel leuk vindt. Misschien vertel je wel dat je mega sportief bent, ook al heb je al drie maanden geen gebruikgemaakt van je sportschoolabonnement. Of vertel je dat je een ster bent op school, terwijl je de helft nog moet inhalen. Niet doen! Tijdens een date kun je kijken of je een klik hebt en of jullie bij elkaar zouden kunnen passen. Als je anders doet dan je werkelijk bent, dan kun je hier helemaal niet achter komen. Wees gewoon jezelf. Maak je leven niet mooier dan het is en bestel gewoon een hamburger als je dat wil. 

3. Don't: Je hele levensverhaal vertellen
Soms voel je je zo op je gemak bij iemand dat je de neiging hebt om meteen alles op tafel te gooien; je vader heeft jullie gezin verlaten, het gaat niet goed op school en in je vriendinnengroepje zijn veel ruzies. Toch kun je jouw levensverhaal tijdens de eerste dates beter voor je houden. Houd de dates leuk en bewaar de zwaardere kost voor later. 

4. Don't: Verwachten dat hij verandert 
Merk je dat je jezelf aan hem ergert tijdens de date? Laten we dan maar heel hard zijn: dan wordt het waarschijnlijk niks. Het is geen goed teken dat je tijdens de eerste dates al ergernissen hebt. Misschien heb je nog de hoop dat hij iets aan jouw ergernissen kunt doen, maar laat deze hoop varen. In een relatie moet je iemand leuk vinden zoals hij is 

5. Don't: Hem bespioneren 
Daten is altijd eng. Soms spookt de gedachte door je hoofd of hij wel écht is wie hij zegt dat hij is? Het is verleidelijk om dit te checken door bijvoorbeeld stiekem in zijn telefoon te kijken als hij even naar de wc is. NEEEE! De basis van een goede relatie is vertrouwen… Zou jij iemand vertrouwen die zonder toestemming in je telefoon gluurt? 

6. Don't: te hard van stapel lopen
'Wil je kinderen? Hoeveel? Welke namen? En wil je samenwonen? Waar?' Deze vragen zijn heel begrijpelijk -je wil tenslotte weten of jullie hetzelfde toekomstbeeld hebben-, maar dit kan de hele sfeer van de date veranderen. Houd in gedachten dat het een romantisch uitje is, geen kruisverhoor. 

7. Don't: Jezelf vergeten 
Sommige jongens (ook meiden, trouwens) hebben er een handje van om maar te praten en te praten. Op zich fijn, want er vallen geen awkward stiltes, maar het is ook de bedoeling dat jij aan het woord komt. Het is de bedoeling dat jullie beide dingen kunnen vertellen en dat jullie vragen aan elkaar stellen. Als je te maken hebt met een patser die alleen maar over zichzelf vertelt, dan raden we je aan om een nieuwe date te zoeken. 

8. Don't: Te sexy kleding
Tuurlijk, het is heel belangrijk als je date je aantrekkelijk vindt. Maar aantrekkingskracht heeft niks te maken met strakke jurkjes en diepe deco's. Als hij je sexy vindt, dan moet het niet uitmaken wat je aan hebt. Bovendien is het toch veel leuker om sommige dingen aan de verbeelding over te laten?! 

9. Don't: Over je ex praten
Hoewel dit eigenlijk een inkoppertje is, zetten we het er toch even bij. Praat NIET over je ex! Misschien zijn jullie nu nog wel goede vrienden, maar dat betekent niet dat het oké is om over hem te praten tijdens je date. Hoe zou jij het vinden als hij steeds over zijn ex praatte? Precies, je zou dan denken dat hij nog gevoelens voor haar heeft. Laat je verleden achter je en richt je op de toekomst (met hem)! 

10. Don't: Meteen het bed met elkaar induiken 
Vraagt hij aan het eind van de date: 'Wil je met me mee naar huis?', dan raden wij je aan om het niet te doen. Je moet NOOIT iets doen wat je eigenlijk niet wil. Als je er wel zin in hebt, doe het dan ook niet. Bewaar seks voor later. Het kan echt geen kwaad om hem even te laten wachten. Als hij je écht leuk vindt, dan wacht hij zo lang als het moet. 


Bron

Wat zijn jouw dating don'ts? Heb jij je weleens schuldig gemaakt aan de bovenstaande don'ts? 
Pin je inspiratie op Pinbook