Fashion

Online spullen verkopen: zo doe je dat!

Staan jouw kasten ook bomvol zooi die je eigenlijk niet meer nodig hebt? Denk aan kleding die je niet meer aantrekt en spullen die je al een jaar niet meer hebt aangeraakt. Weg ermee! Nee, niet in de prullenbak want wie weet verdien je er wel wat mee. Via websites als Marktplaats kun je een aardig zakcentje bijverdienen. Twee vliegen in één klap: je kasten zijn weer leeg en met het geld kun je weer nieuwe musthaves kopen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw spullen met zoveel mogelijk winst kunt verkopen? Met deze tips word je een echte zakenvrouw! 


Bron

Selecteer de producten
Hoe je bepaalt of iets weg kan? Als je een item al een jaar of langer niet hebt aangeraakt, dan heb je het blijkbaar niet meer nodig. Selecteer de dingen die je wil verkopen en de dingen die rechtstreeks de prullenbak in kunnen. Wees echter niet te snel met dingen weggooien. One man's trash, is another one's treasure. Misschien vind jij iets wel rommel, maar een ander kan er wellicht nog iets mee! Kapotte dingen kun je beter wel wegdoen. 

Weet hoe het werkt
Als je nog niet veel ervaring hebt met de site waarop je spullen wil verkopen, dan raden wij je aan om er eerst een paar uurtjes rond te kijken op de site. Zo weet je een beetje hoe het werkt en je kunt een voorbeeld nemen aan andere advertenties. 
Tip: op het Girlscene-forum kun je ook spullen verkopen! Kijk hier

Schrijf de perfecte titel 
De titel 'Super hippe jurk' klinkt leuk, maar niemand zal erop zoeken. Zorg ervoor dat jouw items vindbaar zijn. Heb je een peplum jurk van H&M in de aanbieding, dan kun je beter voor een titel kiezen als 'zwarte H&M jurk met peplum maat 36'. 

Kies de juiste prijs
Ga voor een prijs die goed bij de kwaliteit past. Niet te duur, niet te goedkoop. Het klinkt gek, maar de prijs kan ook te laag zijn. Als je een laptop voor €50 aanbiedt, dan zullen mensen snel denken dat er iets mis is met het item dat je aanbiedt. Over het algemeen zul je niet meer dan 50% van het aankoopbedrag verdienen (mits het gloednieuw of zeer gewild is).

Kies de juiste categorie
Jouw advertentie moet makkelijk vindbaar zijn, dus de juiste categorie is niet overbodig. Bedenk in welke categorie je jouw item zou zoeken. Als je twijfelt, dan kun je kijken onder welke categorie andere mensen soortgelijke items aanbieden. 

Bedenk een duidelijke beschrijving
Een beschrijving moet kort maar krachtig zijn. Een lang verhaal zal niemand lezen, dan klikt iemand al gauw weg. Schrijf daarom een korte, duidelijk beschrijving waar alle informatie in staat. Vermeld dingen als de maat, grootte, merk, model en kleur. Dingen als 'gloednieuw', 'nauwelijks gebruikt' of 'in goede staat' doen het altijd goed. Bedenk wat jij graag zou willen weten als je het item zou willen kopen. 
Tip: check de spelling voordat je het online zet. Door een spelfout kom je al gauw onbetrouwbaar over. 

Een foto zegt meer dan duizend woorden
Het bovenstaande zinnetje is heel belangrijk bij het online verkopen. Zonder een foto maak je veel minder kans om je product te verkopen.
– Zorg voor een rustige achtergrond (liefst een witte achtergrond)
– Zorg voor meerdere foto's (bijvoorbeeld, links, rechts, van voren en van bovenaf)
– Zorg voor scherpe foto's 
– Verkoop je kleding? Dan werkt het goed als je een foto maakt waar je het zelf draagt. Je hoofd hoeft hier niet per se zichtbaar op te zijn. Zo kan een potentiële koper goed zien hoe het kledingstuk valt en hoe ze het kan combineren.  

Communicatie is the key
Yes, iemand is geïnteresseerd! Nu is het zaak dat je snel en netjes antwoordt. Houd je e-mail nauwlettend in de gaten zodra je een advertentie hebt geplaatst. Als je er lang over doet om te reageren, heeft hij of zij misschien al iets nieuws gevonden. En door nette mails te sturen kom je betrouwbaar en vriendelijk over, waardoor iemand sneller de neiging heeft om de koop door te zetten. 

Doe wat je belooft
Yay, je hebt iets verkocht! Het is nu belangrijk dat je jouw beloftes nakomt. Heb je gezegd dat je het binnen één dag verstuurt? Doe dit dan ook. 

En dan nog iets:
– Maak duidelijke afspraken over wie verantwoordelijk is voor de verzendkosten: ga jij die vergoeden of is het voor de rekening van de koper? 
– Zijn er feestdagen in aantocht? Plaats je spullen snel online! Er zijn nu meer mensen op zoek naar spullen, waardoor de kans groter is dat je iets verkoopt. 
– Aan het einde van de maand hebben de meeste mensen net salaris gehad, dus ze hebben geld om online te shoppen 
– In het weekend is iedereen vrij en hebben meer mensen tijd om op internet te surfen

Succes met verkopen!


Bron

Verkoop jij weleens online? Heb jij nog een tip om te verkopen? 
Pin je inspiratie op Pinbook

Bron: moneysavingexpert, skipmcgrath

Must reads 👀