Fashion

Tory Burch

Hoewel het pas in 2004 is opgezet is Tory Burch een erg populair kledingmerk. Vooral de sterren dragen het merk graag. De Reva flats van Tory Burch liggen al een paar jaar in de kast van elke socialite en zijn ondertussen bijna klassiekers geworden.

Tory Burch is opgezet door een vrouw die weet wat socialites willen, ze is er zelf namelijk een. Tory´s ouders behoorden tot de high society van Philadelphia en ze is erg welgesteld opgegroeid. Nadat ze was afgestudeerd in kunstgeschiedenis bezorgde haar moeder haar een baantje bij een bevriende ontwerper. Daarna werkte ze als modeassistente bij het tijdschrift Harper´s Bazaar en als PR medewerker bij Polo Ralph Lauren, Vera Wang en Loewe. In die tijd trouwde ze met de rijke en veertien jaar oudere Chris Burch. Ze kreeg drie kinderen van hem en begon te denken aan een eigen kledinglijn.

In 2004 was het dan zo ver en kwam TRB by Tory Burch uit, gesponsord door haar (nu ex-)man, de naam is later veranderd in simpelweg Tory Burch. De boetiekjes die ze opende waren ontzettend populair en in 2005 zei Oprah hoe geweldig ze de kleding van Tory vond. Daarna was ze een bekende naam en werd ze alleen maar populairder. In 2007 waren er zelfs wachtlijsten voor haar kleding en ze won meerdere prijzen. Zoals gezegd zijn veel sterren gek op haar kleding en ook de stylisten van The O.C en tegenwoordig Gossip Girl houden ervan. De kleding van Tory Burch is er vaak in te zien. Rond 2007 werden haar Reva flats, vernoemd naar haar moeder, dé trend en nog steeds worden ze goed verkocht. Tory Burch’ stijl wordt vaak omschreven als ´preppy-boho’ of ‘easy-chic’. Het is niet goedkoop, maar welke merkartikelen wel?

Tory Burch is online te koop bij Revolveclothing.com, Stylebop.com, Jildorshoes.com, Net-a-porter.com en Simplysoles.com.

Sterren in Tory Burch:

Rachel Bilson en Sophia Bush

Blake Lively

LeAnn Rimes

Rachel Weisz

Anne Hathaway met een Tory Burch tas

Onze favoriete Tory Burch items:

Net-a-porter.com, € 268.89

Stylebop.com, € 150,00

Dé Reva flatjes. Jildorshoes.com, € 195,00

Revolveclothing.com, € 395,00

door onze redactrice Arancha

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved