Lifestyle

9 slaaptips voor in de lente

De winter is net achter de rug en een nieuw seizoen is aangebroken. Dat merk je aan dingen als de natuur, de temperaturen, maar misschien ook wel aan je nachtrust! Slaap jij ook een stuk minder goed in de lente? Je bent in ieder geval niet de enige. Dat woelen in je bed is op zijn zachtst gezegd heel irritant, vooral omdat je in de ochtend juist niet op kunt staan! Hier vind je tips hoe je in de lente als een roos kunt slapen. Zzz… 


Bron

#1
De temperaturen zijn nu wel wat aangenamer, maar een groot nadeel: HOOIKOORTS! Als je er weleens last van hebt, dan weet je hoe vervelend het is. Hooikoorts kan voor slapeloze nachten zorgen -door die verstopte neus kun je niet echt uhh… ademen-, maar volgens Dr. Emerson M. Wickwire, gespecialiseerd in slaapstoornissen, is dit de gouden tip: houd je neus schoon door middel van een neusspray. Deze neussprays zijn gewoon verkrijgbaar bij de drogist of via de huisarts. Bye bye verstopte neus!

#2
In de winter wilden we niets anders dan lekker slapen (hallo, het is ook heel cru om in het donker op te moeten staan), maar dat is nu wel anders. Het is steeds langer licht, dus we hebben de neiging om ook langer op te blijven. In slaap vallen terwijl de maan nog niet eens tevoorschijn is? Nee, dat gaat niet. Investeer daarom in verduisterende jaloezieën of gordijnen. Trust us, in slaap vallen zal een stuk makkelijker zijn.

#3
Na het eten nog even snacken, dat doen we allemaal. Het is niet alleen lekker, maar het kan ook nog de slaap bevorderen! Helaas zal een Mars reep je hierbij niet helpen, maar een snack met een hoog magnesium-, calcium- en kaliumgehalte wel. Je kunt het beste een bakje Griekse yoghurt met banaan en aardbei, overgoten met amandelschilfers. Dat zal lekker smaken (en slapen)! 

#4
Na het eten is het ook nog fijn om wat te drinken… Maar denk daar even goed over na. Sommige mensen hebben de traditie om een kopje koffie na het eten te drinken, maar door de caffeïne is het moeilijk om in slaap te vallen. Dit geldt ook voor cola. Zorg ervoor dat je in de 4 uur voor het slapengaan geen caffeïne binnenkrijgt. 
Een kopje thee dan? Beter, maar liever niet in de 2 uur voordat je op één oor gaat. Een volle blaas kan er namelijk voor zorgen dat je moeilijk in slaap komt of gedurende de nacht wakker wordt. 

#5
Wij zijn er altijd voor om je kamer naar het seizoen in te richten (geurkaarsen in de winter, bloemen in de zomer). Fris beddengoed in lichte en felle kleuren ogen niet alleen vrolijk, maar het kan je slaap ook nog een boost te geven. Doordat je door je vrolijke kamer een echt lentegevoel krijgt, went je lichaam automatisch aan het nieuwe seizoen.

#6 
Je hebt misschien geen bedtijd meer, maar zorg er toch voor dat je elke dag om dezelfde tijd gaat slapen. Zo kan je lichaam in een ritme komen en wordt het een stuk makkelijk om in slaap te vallen. Bovendien sta 's ochtends een stuk makkelijker op! 

#7
Heb jij een vriendje? Dan kan het geen kwaad om extra veel plezier tussen de lakens de beleven. Het is bewezen dat een goede vrijpartij de nachtrust bevordert, en het is ook aangetoond dat een goede nachtrust je relatie op een positieve manier beïnvloedt. Zeg nou zelf: je bent toch een stuk gezelliger als je uitgeslapen bent?

#8 
Wij zijn er dol op om nog even een serie te kijken voor het slapen gaan, maar volgens slaapexperts kunnen we beter voor een boekje kiezen. Schermen prikkelen je zenuwen, waardoor je lichaam actief blijft in plaats van ontspant. Leg daarom je telefoon, iPad en laptop 30 minuten voor het slapengaan aan de kant en verdiep je in een goed boek. Sleep tight! 

#9 
Elke dag om dezelfde tijd naar bed gaan is dus belangrijk, maar een heus avondritueel kan de nachtrust ook bevorderen. Denk aan: een warm bad, een boekje lezen en de lichten langzaam dimmen. Als je dit elke dag doet, dan associeert je lichaam dit na verloop van tijd met slapengaan. Dat woelen is verleden tijd!


Bron

Slaap jij ook moeilijk als er een nieuw seizoen is aangebroken? Heb jij nog een tip?

Bron: sheknows, fitsugar

Pin inspirerende afbeeldingen in Pinbook