Lifestyle

Opruimen met de Franse slag

Oei, helemaal vergeten! Je moeder zou vandaag op bezoek komen, maar… Je huis is een bende. Overal liggen kleren op de grond en de afwas is nog niet gedaan. Dat moet snel opgeruimd worden! Maar veel tijd is er niet, dus dat moet op een snelle manier gebeuren. Hoe kun je jouw huis of kamer er in korte tijd opgeruimd uit laten zien? Dat lees je hier! 

Misschien woon jij op kamers of heb jij al een eigen huis. Opruimen is niet echt een leuk werkje, maar het moet toch zo nu en dan gebeuren. Als je moeder op bezoek komt wil je jouw stekkie er natuurlijk spik en span uit laten zien. Het moet net lijken alsof je jouw moeder nergens meer voor nodig hebt ;-). Wij raden je aan om per kamer aan de slag te gaan. Wij raden deze volgorde aan, maar je kunt natuurlijk ook een andere volgorde gebruiken. Het is in ieder geval verstandig om met de meest vieze kamer te beginnen.


Bron

De slaapkamer
– Kleding
Meiden hebben er een handje van om hun kleding op de grond te laten slingeren, yes we're guilty. Die bergen kleding laten je kamer er niet echt opgeruimd uitzien, dus verzamel al jouw kleding en gooi het voor het gemak allemaal in de wasmachine (als je wat meer tijd hebt kun je nog kijken welke kleding terug in de kast kan, maar er is haast weet je nog? ;-)). 
– Prullen
In je slaapkamer gooi je vaak maar wat neer. Verzamel alle prullen die je zomaar ergens neer hebt gegooid en stop ze allemaal in een la of kast (hé, het is opruimen met de Franse slag!), of maak er een stapel van. Stuk netter, toch?
– Bed
Een opgemaakt bed is het halve werk. De slaapkamer ziet er al een stuk netter uit als je deken strak op het bed ligt en de kussens netjes zijn opgestapeld. 

De woonkamer
– Tijdschriften en boeken
In de woonkamer slingeren vaak tijdschriften en boeken rond. Verzamel de slingerende boekjes, stapel ze op en sorteer globaal op afmeting. Zorg er wel voor dat de stapel netjes is en zet het neer in de vensterbank of in een kast. 
– Bank
Klop de bank en de kussens die erop liggen even op, dat oogt netjes. 
– Kaarsjes
Heb jij nog kaarsjes in huis? Zet waxinelichtjes op een mooie schaal (kan ook gewoon een mooi bord zijn) of doe kaarsen in een kandelaar. Steek ze aan voor een gezellig effect. 
– Tafel
Als je een bijzettafeltje of een grote tafel in de woonkamer hebt staan, haal er dan even een doekje overheen. 
– Bloemetje
Heb je nog tijd over? Ren dan snel naar de bloemenwinkel en koop een bloemetje. Doe het bloemetje thuis in een mooie vaas en zet het op tafel. Voila, je woonkamer ziet er ineens een stuk netter en frisser uit. 

De badkamer
– Wc
Gooi even snel wat wc-eend in de wc en laat deze even intrekken (doe ondertussen de rest van de badkamer). Schrob de wc na het intrekken met de wc-borstel en trek door.
– Handdoeken
Vouw je handdoeken netjes op.
– Producten
Zet al je producten (tandpasta, shampoo, gezichtsreiniger etc.) netjes op een rij. Het oogt het netst als je de producten van groot naar klein op een rijtje zet. 

De keuken
– De afwas
Niets staat zo slordig als een berg vieze vaat. Dat moet zo snel mogelijk afgewassen worden! Doe de vaat met hardnekkig, aangekoekt vuil meteen in de afwasbak om het te laten weken, en was ondertussen de andere vuile vaat. Wij raden je aan om in rondes af te wassen, dus: eerst pannen, dan borden, dan glazen, dan bestek etc. Dit is handig, omdat je tussendoor even snel kunt afdrogen en het meteen weg kunt zetten. Was de vaat met heet water, dit neemt beter af dan koud water. 
– Aanrecht en tafel
Haal een doekje over het aanrecht en de tafel. 
– Glas
Vrienden over de vloer gehad? Grote kans dat er nog lege flessen wijn en bier staan. En dan zijn er ook nog al die lege potjes van dingen als pesto en rode bietjes. Al dit glaswerk neemt behoorlijk veel ruimte in. Tijd om al het glaswerk te verzamelen en naar de glasbak te brengen. Opgeruimd staat netjes! 
– Vuilnis
Een volle vuilnisbak geeft vaak een vieze geur af. Bah! Tijd om de volle zakken naar de vuilnisbak te brengen. Vergeet het afval uit de voorgaande kamers niet in de vuilniszakken te doen. 

Algemeen
– Ramen
Een schoon huis ruikt ook fris. Zet de ramen daarom even open zodat er wat frisse lucht komt en de muffe geurtjes verdwijnen. 
– Afstoffen
We geven het toe: afstoffen is een rotklus. Maar een kastje met een laag stof ziet er nou niet bepaald netjes uit. Pak daarom een stofdoek en neem razendsnel je meubels af. Vergeet ook de tv niet! 
– Stofzuigen
Stofzuigen doet wonderen. Nu je snel hebt afgestoft is het zaak om de stofzuiger door de kamers te halen. Begin bij de verste hoek en werk zo naar de deur. 
– Eventueel: dweilen
Heb je meer tijd? Dweil de kamers dan nog even voordat je stofzuigt. Dit kun je doen met allesreiniger en warm water. Begin net als met het stofzuigen in de verste hoek en werk zo naar de deur. 

Schoonmaaktips nodig? Lees dan dit artikel, hier kun je bijvoorbeeld lezen hoe je de ramen blinkend schoon kunt krijgen. 


Bron

Heb jij nog een tip om snel op te ruimen? 

Bron: womansday, huisentuin

Must reads 👀