Real life

Girls issues: bang in bed

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Deze keer een Girlscene lezeres die bang is in haar eigen bed en slaapkamer.

Lieve Girlscene,
Ik ben een klein beetje bang in bed dus heb ik besloten om bij mijn kleine zusje in bed te gaan liggen. En ook een tijdje bij haar in de kamer te slapen. Dus heb ik laatst al mijn kleding in haar kast opgeborgen. En heeft mijn lieve, lieve, super moeder mijn kamer even ongebouwd tot een leuke chillkamer. Er zijn lekkere chillbanken en een klein tafeltje waar mijn zusje speelt met vriendinnen en natuurlijk ook een tv! Maar nu mijn vraag: wat moet ik zeggen tegen mijn vrienden? Ik durf het namelijk niet zo goed te zeggen…
Liefs, Anoniem.

bron

Lieve anoniem,

Wat vervelend dat je het eng vindt om in je eigen bed te slapen. We geven je een paar tips om weer in je eigen bed te gaan slapen en hoe je het je vrienden kunt vertellen.

Allereerst: jouw vrienden. Echte vrienden reageren niet raar op situaties die je meemaakt of waar je last van hebt. Maar als je het niet prettig vindt om het erover te hebben kun je twee dingen doen: vertel het of vertel het niet. Waarschijnlijk slaap je elke dag gewoon thuis. Doet het er dan toe om het je vrienden te vertellen? Maar als jouw vrienden vaak bij jou thuis zijn vragen ze zich waarschijnlijk af waarom je slaapkamer verbouwd is. Zeg het dan eerlijk – want eerlijkheid duurt het langst – of draai er een beetje omheen. Wanneer je vertelt dat je in de kamer van je zusje slaapt lieg je niet, maar vertel je ook niet het hele verhaal.

Ten tweede: los het probleem op. Waar komt het door dat je bang bent? Misschien zit het in je hoofd of ligt het aan iets in de kamer zelf. Zorg dat je kamer jouw kamer wordt en dat je een fijn gevoel hebt in je kamer. Kijk geen enge films of series voordat je gaat slapen en lees geen spannende boeken waardoor je slecht slaapt. Slaap desnoods met een lampje aan! In het licht voel je je toch iets prettiger. Je hebt ook speciale lichtbronnen die je in het stopcontact doet waardoor je een klein beetje licht in de kamer hebt.

We raden je aan om weer terug te gaan naar je eigen kamer en ervoor te zorgen dat je daar een goed gevoel hebt. Vraag eventueel aan je zus of ze daar samen met jou wil slapen en probeer er daarna alleen te slapen met eventueel een lamp aan.

Succes, we hopen dat je over de angst heen komt!

Liefs,
Girlscene