Beauty

Batiste droogshampoo voor bruin haar en XXL volume

22

Oh nee! Je hebt geen tijd en je staat met een vette haarwortels voor de spiegel. Wat nu? Droogshampoo is echt een redder in nood op dagen wanneer je eigenlijk je haar moet wassen. Gebruik een paar spritsen van Batiste droogshampoo en je bent klaar om de deur uit te stappen. Wie graag volume in het haar wilt of bruin haar heeft kan nu ook haar hart ophalen, want Batiste komt met speciale versies voor jouw haar.


De nieuwe droogshampoo in de collectie van Batiste is speciaal voor donker haar en fijn haar. Normale droogshampoos zorgen voor een witte waas op donker haar nadat je het gebruikt en dat is niet een good look. Daarom ontwikkelde Batiste droogshampoo speciaal voor meiden met licht to middenbruin haar en voor donkere brunettes. Wie fijn haar heeft en/of graag volume wilt kan terecht bij de roze fles voor XXL volume. 

Natuurlijk test Girlscene deze droogshampoo graag voor je uit! We staan vroeg op en soms is ons haar net iets te vet. Gelukkig heeft Batiste nu droogshampoo die geschikt is voor ons haar. Girlscene's Renée en Claartje en Pauline van Vrouwen proberen Batiste uit. 

XXL Volume - Claartje van Vrouwen wil graag meer volume aan het einde van de dag. Daarom brengt ze een klein beetje droogshampoo rond de kruin van haar hoofd en aan de zijkant. Ze gooit haar haren naar voren, gaat met haar vingers door het haar et voilà: messy, volumineus haar.

Voordelen:
Het ruikt lekker, maar niet overheersend en het geeft echt volume aan het haar.

Nadelen:
Het haar voelt stroef aan en je krijgt vieze vingers als je nogmaals door je haar gaat.

Dark & Brunette - Brunette Pauline van Vrouwen wil graag de droogshampoo voor Dark & Brunette uitproberen. Ze vindt het lastig om een goedwerkende droogshampoo te vinden in de winkel die geen witte waas achterlaat. De Dark & Brunette versie van Batiste laat inderdaad geen waas achter, omdat de poeder bruin is. Pas wel op dat je niet te wild doet tijdens het spuiten, anders kom het op je voorhoofd. ;-) Het haar ziet er schoon uit en er is geen waas te bekennen. Top!

Voordelen:
Deze droogshampoo laat geen waas achter en is daarom geschikt voor meiden met donker haar. En ook belangrijk: het haar ziet er weer (semi-)schoon uit.

Nadelen:
Je moet oppassen dat je geen bruin hoofd krijgt, dus alleen op de haarwortels aanbrengen. Je vingers worden bruin als je met je handen door het haar gaat, dus vergeet niet om je handen te wassen.

Medium & Brunette - Ik (Renée) test de Medium & Brunette variant uit. Ondanks dat ik officieel donkerblond ben, dacht de rest van de redactie dat ik bruin haar had. Ik heb soms last van een waas nadat ik droogshampoo aanbreng, dus ik hoop dat deze van Batiste goed werkt. Ik ben een groot voorstander van droogshampoo, omdat ik dan een halve dag vooruit kan zonder mijn haren te wassen. Meestal gebruik ik gewoon mijn handen om mijn haar weer in normaal staat te krijgen. 

Ik spuit droogshampoo op mijn scheiding en op de haarwortels ernaast en laat het kort zitten. Dan ga ik met mijn vingers door mijn haar en masseer ik mijn hoofd en het haar waar de droogshampoo zit. Daarna kun je het uitkammen, maar omdat ik mijn haar vast doe vind ik dat niet nodig.


Voor...


Na

Spot ik daar een witte vlek? Mijn collega's checkten mijn haar, maar zagen niets. Ik heb de droogshampoo hierna extra goed in het haar gemasseerd en er was niks te zien. Pfiew! 

Voordelen:
Mijn haar ziet er toonbaarder uit en heeft meer body.

Nadelen:
Mijn vingers zijn bruin na afloop. Ik wil mijn haar niet meer aanraken totdat ik onder de douche sta! 

Batiste blijft onze favoriete droogshampoo merk. Het is belangrijk om de spuitbus 30 cm van het hoofd te houden voor het beste resultaat. De verkoopadviesprijs voor Batiste XXL Volume, Dark & Brunette en Medium & Brunette is € 5,58 voor 200 ml. Batiste is verkrijgbaar bij Kruidvat, Trekpleister, DA en DIO.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

Gebruik jij droogshampoo? Wat is jouw favoriete merk? 

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

22 reacties

 • 5 jaar geleden ballerina

  Die van zwarzkopf cotton fresh vind ik altijd wel fijn!

 • 5 jaar geleden Bluestpurple

  bedankt voor je review! Ik ga hem kopen

 • 5 jaar geleden melisanaomi

  Ik heb die van andrelon, maar die gaat snel op en stinkt naar sinaasappel ofzo en ik krijg ook nog eens wittig/grijzig haar ervan haha! Volgende keer ga ik deze zeker proberen

 • 5 jaar geleden Yasmine

  http://makemeprettyonemoretime.blogspot.be

 • 5 jaar geleden Emmely

  Voelt je haar niet ongelooflijk smerig aan nadat je droogshampoo gebruikt? Ik wil het wel eens proberen omdat mijn haar snel vettig wordt..

 • 5 jaar geleden ZeynepZK_

  Ik heb nog nooit droogshampoo gebruikt.

 • 5 jaar geleden Daaphnee

  ik heb er eentje met cocos geur van batiste, ruikt lekker fris en vind het superfijn.

 • 5 jaar geleden vuurpijl

  super handig!

 • 5 jaar geleden swaGeit

  Ze zijn geweldig en sorry maar mijn vingers worden echt niet bruin en het haar voelt gewoon normaal alsof er niets inzit.

 • 5 jaar geleden Sneeuwwitje

  Wat een fijne review weer! De vorige keer dat jullie een review plaatsten over de Batiste Droogshampoo's heb ik meteen de Wild-versie gehaald. Heb deze nog steeds en hij is heel fijn! Maar helaas is hij bijna op en omdat Batiste nu mijn favoriete droogshampoo-merk is ga ik deze binnenkort ook maar even halen.

 • 5 jaar geleden xIriishh

  Die van andrelon vind ik niet fijn, ik gebruik nu al een tijdje Batiste met Exotische Kokosgeur (jaja, fancy boven alles) En ik ben er suuuuper tevreden mee! Ik neem m wel mee naar school, want aan het eind van de middag (rond 2/3 uur) moet ik nog wel een keertje spuiten, maar daarmee ben ik dan ook klaar. Topspul!

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @ Alison: deze versies zijn niet eerder door ons getest

 • 5 jaar geleden Sycamore

  Er was al eerder een revieuw over Batiste geplaatst, waarom dan nog een?

 • 5 jaar geleden Cat

  Ik heb de Batiste dry shampoo voor alle haartype's, ik heb deze afgelopen zomer in Engeland gekocht, en ik moet eerlijk bekennen dat ik hem nog niet heb gebruikt..

 • 5 jaar geleden Kristen

  Ik heb de XXL volume en ik moet zeggen dat hij héél veel volume geeft, maar het maakt mijn haar zo stroef en vies dat ik hem amper gebruik. Mijn haren de volgende dag kammen is echt een nachtmerrie.

 • 5 jaar geleden Ohmy

  Ik vind het verschrikkelijk spul.. chemische lucht en bovendien ziet je haar eruit als het erg dof is.

 • 5 jaar geleden kietje

  Ik vind het haar er juist heel droog en dof eruit zien en helemaal niet verzorgd. Dat samen met het feitvdat je bruine vingers krijgt vind ik het geen acht waard

 • 5 jaar geleden Janneke

  @brunette misschien spuit je er teveel in? Anders zou ik niet weten hoe het je haar vetter maakt

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @ brunette: Ik weet niet welk product je gebruikt en hoe je het gebruikt, dus ik kan geen antwoord geven op jouw vraag. Alhoewel, droogshampoo hoort je haar niet vetter te maken.

 • 5 jaar geleden brunette

  Op een of andere manier werkt droogshampoo averechts bij mij, doe ik iets verkeerd?

 • 5 jaar geleden Janneke

  Super fijn!

 • 5 jaar geleden xstrawberriess

  Ik heb meestal Andrelon maar die gaat best snel op, ik ga deze eens proberen!

 1. 1