Real life

Girls issues: ‘friend with benefits’ negeert me

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! De vraag van vandaag komt van een meisje die friends with benefits is met een jongen.

Ik was vrienden met een jongen, we kenden elkaar al iets van 1,5 jaar. Maar sinds november 2012 was ons contact helemaal verwaterd, totdat hij me begon te WhatsAppen ongeveer eind mei denk ik. Hij zei dat hij echt van me hield en verliefd op me was… gewoon hele lieve dingen. We hebben uiteindelijk afgesproken, gewoon bij mij thuis. Ik was alleen thuis en we zaten gewoon op de bank te praten. We hebben toen ook gezoend. Diezelfde avond zei hij nog op WhatsApp dat hij van me hield maar niet verliefd was. Ik had daar absoluut geen problemen mee, want ik voelde dat ook niet echt voor hem. Maar ik hou wel van hem, op een vriendschappelijke manier.
Toen ik op vakantie was WhatsAppten we ook gewoon, maar dat ging meer over seks.. we spraken af om friends with benefits te blijven. Toen ik terugkwam op woensdag hadden we afgesproken op vrijdag. Dus die vrijdag kwam ik bij hem thuis (zijn ouders waren op vakantie) eerst even praten, toen gewoon zoenen, maar toen zijn we naar boven gegaan. Jullie kunnen nu wel raden wat er verder is gebeurd… hij heeft mij ook ontmaagd. Al duurde het maar een paar seconden. Maar na de tijd was hij super stil en zei hij bijna niks. Toen ik thuis was stuurde hij via WhatsApp dat hij zich er toch niet zo fijn bij voelde en liever gewoon vrienden wou blijven, ook daar had ik geen probleem mee… nou ja een klein beetje.
Ik vertelde hem wel dat ik eigenlijk wel wist dat we niet gewoon vrienden konden zijn die met elkaar praten over alles, films kijken en terrasjes pakken. Hij draaide het onderwerp om en begon over iets totaal anders. Ik vroeg waarom hij niet gewoon antwoordde en hij heeft niks meer gezegd. We hebben elkaar al een week niet gesproken en daar baal ik enorm van. Ik wil niet wanhopig overkomen door hem elke dag wat te sturen. We WhatsAppten eerst elke dag en nu helemaal niet meer. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen.
xoxo Anoniem

bron

Lieve Anoniem,

Het is een nare situatie en we begrijpen dat je je heel rot voelt hierdoor. Vooral omdat jullie afspraken om friends with benefits te blijven en geen relatie aan te gaan.

Het zegt wel wat als hij (bijna) niks meer zegt tegen je. Waarschijnlijk weet hij niet hoe hij met deze situatie om moet gaan en is de makkelijkste manier voor hem om gewoon niets meer te zeggen. We vinden het tegenstrijdig dat hij zegt dat hij om je geeft en verliefd op je is en vervolgens zegt dat hij niet verliefd is. Blijkbaar was er wel een bepaalde aantrekkingskracht, maar besefte hij later dat het niet zou werken.

Als je realistisch bent… Heb je dan nog hoop dat het goedkomt? Je zei zelf al dat je eigenlijk wel wist dat we jullie niet gewoon vrienden kunnen zijn. Dan geef je zelf al antwoord. Ook zeg je dat je baalt dat je hem een week niet hebt gesproken en dat voelt vaak als een gat. Je kunt nogmaals proberen om te praten en het af te sluiten mocht het echt niet werken tussen jullie. Dan heb je er toch een goed gevoel bij en kun je het hoofdstuk afsluiten.

Maar praat eerst met hem voordat je het helemaal opgeeft. Communicatie is het belangrijkste!

Liefs,
Girlscene