Lifestyle

Girls issues: 'friend with benefits' negeert me

16

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! De vraag van vandaag komt van een meisje die friends with benefits is met een jongen.

Ik was vrienden met een jongen, we kenden elkaar al iets van 1,5 jaar. Maar sinds november 2012 was ons contact helemaal verwaterd, totdat hij me begon te WhatsAppen ongeveer eind mei denk ik. Hij zei dat hij echt van me hield en verliefd op me was... gewoon hele lieve dingen. We hebben uiteindelijk afgesproken, gewoon bij mij thuis. Ik was alleen thuis en we zaten gewoon op de bank te praten. We hebben toen ook gezoend. Diezelfde avond zei hij nog op WhatsApp dat hij van me hield maar niet verliefd was. Ik had daar absoluut geen problemen mee, want ik voelde dat ook niet echt voor hem. Maar ik hou wel van hem, op een vriendschappelijke manier.
Toen ik op vakantie was WhatsAppten we ook gewoon, maar dat ging meer over seks.. we spraken af om friends with benefits te blijven. Toen ik terugkwam op woensdag hadden we afgesproken op vrijdag. Dus die vrijdag kwam ik bij hem thuis (zijn ouders waren op vakantie) eerst even praten, toen gewoon zoenen, maar toen zijn we naar boven gegaan. Jullie kunnen nu wel raden wat er verder is gebeurd... hij heeft mij ook ontmaagd. Al duurde het maar een paar seconden. Maar na de tijd was hij super stil en zei hij bijna niks. Toen ik thuis was stuurde hij via WhatsApp dat hij zich er toch niet zo fijn bij voelde en liever gewoon vrienden wou blijven, ook daar had ik geen probleem mee... nou ja een klein beetje.
Ik vertelde hem wel dat ik eigenlijk wel wist dat we niet gewoon vrienden konden zijn die met elkaar praten over alles, films kijken en terrasjes pakken. Hij draaide het onderwerp om en begon over iets totaal anders. Ik vroeg waarom hij niet gewoon antwoordde en hij heeft niks meer gezegd. We hebben elkaar al een week niet gesproken en daar baal ik enorm van. Ik wil niet wanhopig overkomen door hem elke dag wat te sturen. We WhatsAppten eerst elke dag en nu helemaal niet meer. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen.
xoxo Anoniem


bron

Lieve Anoniem, 

Het is een nare situatie en we begrijpen dat je je heel rot voelt hierdoor. Vooral omdat jullie afspraken om friends with benefits te blijven en geen relatie aan te gaan. 

Het zegt wel wat als hij (bijna) niks meer zegt tegen je. Waarschijnlijk weet hij niet hoe hij met deze situatie om moet gaan en is de makkelijkste manier voor hem om gewoon niets meer te zeggen. We vinden het tegenstrijdig dat hij zegt dat hij om je geeft en verliefd op je is en vervolgens zegt dat hij niet verliefd is. Blijkbaar was er wel een bepaalde aantrekkingskracht, maar besefte hij later dat het niet zou werken.

Als je realistisch bent... Heb je dan nog hoop dat het goedkomt? Je zei zelf al dat je eigenlijk wel wist dat we jullie niet gewoon vrienden kunnen zijn. Dan geef je zelf al antwoord. Ook zeg je dat je baalt dat je hem een week niet hebt gesproken en dat voelt vaak als een gat. Je kunt nogmaals proberen om te praten en het af te sluiten mocht het echt niet werken tussen jullie. Dan heb je er toch een goed gevoel bij en kun je het hoofdstuk afsluiten. 

Maar praat eerst met hem voordat je het helemaal opgeeft. Communicatie is het belangrijkste! 

Liefs,
Girlscene

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

16 reacties

 • 5 jaar geleden JulieL

  Ik had 1 jaar lang FWB met een jongen en daarna zijn we een paar maand samen geweest, hij had het dan gedaan gemaakt en nu zijn we terug gwn FWB!

 • 5 jaar geleden _charlottte

  Er is niks mis met FWB, heb ik zelf ook heel even gehad maar later kregen we toch een relatie, dus er speelden toch wel wat gevoelens. Bij jou vind ik t raar dat hij daarna zegt dat hij zich er toch niet zo goed bij voelde.. Het was wel jouw eerste keer. Aan de ene kant lijkt het respectloos van zijn kamt, maar misschien voelde hij zich er wel niet goed bij omdat hij dacht dat jij hem wel zag zitten.

 • 5 jaar geleden Massiekur

  FWB kan leuk zijn, maar stop zodra je iemand anders leuk vind.. sws

 • 5 jaar geleden Cranberry

  Misschien hebben jullie een andere opvatting van FWB? Jij denkt misschien: we zijn vrienden en af en toe seks.. Hij denkt misschien: af en toe seks en verder geen contact.. Kan beide prima zijn, maar dat soort dingen moet je wel bespreken. Mocht je hiermee door gaan en je krijgt wel weer contact zou ik het zeker bespreekbaar maken en zorgen dat je er 1 lijn in krijgt..

  Uiteindelijk is in beide gevallen: geen gezeik maar lekker met mekaar het bed delen.. En als dat gezeik nu al begint heb ik er een beetje hard hoofd voor je in..

 • 5 jaar geleden Maracuy√°

  Naja dat is het hele punt van een FWB.. je hebt geen verplichtingen naar elkaar toe, dat kan het fijne er juist aan zijn.. Ik heb bijna een jaar lang een FWB gehad, en soms spraken we elkaar een aantal weken niet, maar dat boeide ook niet, we hoefden niet steeds contact, we hoefden elkaar geen verklaringen af te leggen, totaal geen verantwoordelijkheden naar elkaar toe.. Maarja, je moet het kunnen.. Je moet vooral geen gevoelens krijgen.. Verder stonden we als vrienden wel voor elkaar klaar, konden we als vrienden overal over praten en gingen we ook wel eens een drankje ofzo doen of met andere vrienden erbij dingen doen, en we spraken gewoon nooit over wat we verder deden, ging anderen ook niks aan (hoewel ze het vast doorhadden). We deden gewoon waar we zin in hadden, wanneer we daar zin in hadden, no strings attached..

  My point is, als je al voorstelt om dan FWB te zijn, heb dan ook geen verwachtingen, ga niet op hem wachten, ga niet 'moeilijk' doen als hij niks laat horen.. Dat is het hele punt van FWB zijn. Op die manier heb ik wel een jaar lang een goede 'vriendschap' gehad met iemand, tot hij weg verhuisde, nu zijn we gewoon vrienden die af en toe even whatsappen hoe het gaat

 • 5 jaar geleden little me

  FWB zorgt altijd voor rare situaties, want 1 van de 2 vindt de ander stiekem wel gewoon leuk. Mijn tip: nooit aan beginnen

 • 5 jaar geleden Elainalyn

  Mijn FWB is na een jaar mijn vriend geworden en we zijn gelukkiger en hechter dan ooit. Dus het hoeft niet altijd slecht af te lopen. En zo'n relatie kan soms goed werken. Maar misschien ben ik wel een uitzonderingsgeval.

  Daarnaast denk ik niet dat deze jongen precies weet hoe hij zich moet voelen en je daarom liever uit de weg gaat, dan dat hij er echt over na wilt denken en erover wilt spreken. En via whatsapp/facebook etc. is het makkelijker je te negeren dan wanneer hij je in het echt zou tegenkomen.

  Overigens kan het ook dat hij je gewoon gebruikt heeft, maar dan denk ik dat hij je helemaal had genegeerd en niet nog op dingen had gereageerd.

  Maar zoals anderen hier ook zeggen; Hij zal altijd bij je blijven in gedachte, je bent nu eenmaal door deze jongen ontmaagd.

 • 5 jaar geleden Ellenvh (:

  Pfff. heftig!

  Maar weet je, zulke gasten gebruiken je gewoon. Eerst dan maken ze je helemaal verliefd maar later kom je er achter dat ze gewoon de hele tijd hebben lopen liegen!

  Ik ben ook in zo'n soort gelijke situatie terecht gekomen, en nu nog steeds (hij zit in m'n klas). En heb daarna ook van wat vrienden van hem gehoord wat hij allemaal tegen hun heeft gezegd. Over dat hij me heeft gedumpt en dat hij dat met zoveel meisjes heeft gedaan. Ik voelde me echt gebruikt.

  Blijf gewoon realistisch nadenken! Laat niet heel je leven om die jongen draaien.

  En ik zou gewoon stoppen met hem achterna te gaan, als hij echt om je geeft komt hij wel terug, maar dan moet jij de keuze maken of hij het waard is of niet

 • 5 jaar geleden DoItYourselfie

  Typisch

 • 5 jaar geleden BEcreative!

  begin nooit aan friend with benefits, het loopt altijd op awkward situaties uit....

 • 5 jaar geleden Hester

  Oeh ontmaagd worden door een friend with benefits lijkt me stiekem wel een beetje euh jammer ofzo. Maarja op zich kan het werken, zou wel stom zijn als hij je nu echt gewoon laat zitten - dan had hij er gewoon nooit aan moeten beginnen. En ik voel echt met je mee want als de jongen waar ik dagelijks mee WhatsApp daar opeens mee zou stoppen zou ik me ook niet bepaald gelukkig voelen haha.

 • 5 jaar geleden brokenmirror

  Je bent wss gewoon gebruikt

 • 5 jaar geleden Josje

  Sluit me aan bij de reacties onder mij. Heb zelf ook twee Friends with benefits relaties ( gehad ) en ik herken mezelf ook in die jongen. Er is die bepaalde aantrekkingskracht en achteraf voel je je heel schuldbeladen en spreek je diegene soms heel lang niet. Maar don't worry het contact komt wel weer en dan heb je het hele riedeltje weer opnieuw.

 • 5 jaar geleden Marloes

  Het is duidelijk dat deze jongen niet echt weet wat hij hiermee aanmoet. Hij heeft de liefdesgevoelens zoals ik opmerk uit je verhaal niet, en ik denk dat hij in eerste instantie wel vrienden kon zijn alleen na die avond heeft hij er spijt van.Nu vind hij het denk ik ongemakkelijk om met je te praten en, het kan best zijn dat hij bang is dat weer hetzelfde gaat gebeuren. Als ik jou was zou ik hem tijd gunnen, en heb voorlopig dus met rust laten. Ik weet dat het moeilijk is, maar als hij echt interesse heeft in een vriendschap zal hij wel de eerste stap nemen.

  Friends met benefits is trouwens een raar iets, en als je eraan begint is er een grote kans dat een van de partners liefdegevoelens krijgt en uiteindelijk kan de 'relatie' helemaal stuk lopen.

 • 5 jaar geleden Che

  Deze jongen zal altijd in je gedachten blijven. Vooral omdat dit de jongen is die je ontmaagd heeft. Daarom denk ik alsook dat het zo moeilijk is om er nu niets meer van te horen.

  Sommige mensen komen en gaan in je leven. Hoe moeilijk het ook is. Je zal u er toch bij moeten neerleggen.

  Friends with benefits heeft zijn voordelen zoals het niet hebben van verplichtingen etc. Maar er zijn ook heel wat nadelen aan verbonden. Ik vind deze vorm van relaties dan ook zeker geen aanrader!

  En hoe cru het misschien ook klinkt, maar wat mij opvalt, is dat de meeste jongens op seks uit zijn en achteraf je grof dumpen. Ze doen eerst heel lief tegen je. Ze doen je speciaal voelen. Later zeggen ze dat ze verliefd op je zijn. Dan lig je met hen in bed en dan betekende het uiteindelijk niets.

  Ik zeg niet dat dit altijd zo is, maar meestal gebeurt het wel zo!

 1. 1