Lifestyle

Toch stoppen met roken?

7

Nieuw jaar, nieuwe voornemens, zelfde clichés - laten we eerlijk zijn. Wie probeert niet haar slechte gewoontes om te zetten in iets goeds en te stoppen met alles wat slecht voor je is, zoals (te veel) suiker, drinken en eh... roken? Als jij een van de velen bent die 'stoppen met roken' als voornemen heeft en een steuntje in de rug nodig heeft, moet je even verder lezen.

De tips om te stoppen met roken zijn simpel en het is geen rocket science. Waar het meestal aan ligt is de motivatie en doorzettingsvermogen. Maar misschien heb je met de volgende motivatie een extra steuntje in de rug! Girlscene vindt het in ieder geval heel goed dat je probeert om te stoppen met roken. 

Stop direct
Stop gelijk met roken: cold turkey. Als je afbouwt is er nog steeds die trigger om er nog eentje op te steken en verleidingen moet je uit de weg gaan. Natuurlijk is het de eerste dagen lastig en heb je zin in een sigaret, maar uit het oog is uit het hart dus geef je sigaretten weg en zorg dat je het niet terugkrijgt.


bron

Vriendinnen
Vraag om steun bij je vriendinnen. Wanneer zij roken is het voor jou waarschijnlijk een logische stap om mee te roken. Leg uit dat je echt wilt stoppen en dat het fijn is als zij rekening met jou houden. Dus liever niet roken als jij in de buurt bent of je alleen achterlaten als zij naar buiten gaan voor hun nicotine break. 

Snoepen
Vervang het roken niet door het (meer) eten van snoep. Heb je wel de behoefte aan zoetigheid of ander eten? Neem dan kauwgom of suikervrije lolly's of weersta de verleiding. 

Denk aan de gevolgen
Zijn de gevolgen de moeite waard om te roken? Wakker worden met hoofdpijn en keelpijn door roken is niet de lekkerste manier om je dag mee te beginnen. Of misschien krijg je het er benauwd van. Dit zijn alleen gevolgen op de korte termijn. Op de lange termijn brengt roken meer schade toe aan je lichaam. Die gevolgen zijn niet voor iedereen dodelijk, maar je moet wel dealen met de consequenties van roken als je door blijft gaan.


bron

Stank
Het huis ruikt muf, kleding krijgt een vieze geur en je huid... Medemensen doe je meestal geen plezier met een aura van rook om je heen. Zeker niet 's ochtends in het openbaar vervoer. :-) Dat alleen al is op zich een goede reden om te stoppen. 

Geld
Je weet vast wel dat roken veel geld kost. En niet iedereen heeft het geld om steeds een pakje sigaretten van 5 euro te kopen. Reken eens uit hoeveel je per maand en per jaar aan roken uitgeeft. Wil je dat geld niet liever besteden aan een vakantie, huis, auto of gewoon sparen?

Apps
Zie je graag dat je vooruitgang boekt en al een x aantal dagen niet hebt gerookt? Tegenwoordig zijn er verschillende applicaties voor je telefoon waarbij je dat bijhoudt. Voor de iPhone is er bijvoorbeeld 'Quit Smoking Buddy' (Nederlandstalig) waar je ziet hoeveel dagen je niet hebt gerookt, hoeveel sigaretten je daardoor niet hebt gerookt en hoeveel geld je bespaart. Voor Android is er onder andere de QuitNow-app. 

Heel veel succes!

Wat zijn jouw tips en motivatie om te stoppen met roken?

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 5 jaar geleden ilovehimx

  stoppen met roken zit er voor mij denk ik nog niet in, maar ik wil in ieder geval minderen. dat is in ieder geval iets toch?

 • 5 jaar geleden Sogood

  Ik rook alleen mee, een paar keer in de maand

 • 5 jaar geleden Cacharell

  Ik rook gemiddeld 3 sigaretjes per dag. Weekends wel meer en soms rook ik helemaal niet op een dag. Ik heb wel het idee dat ik nu niet meer moet gaan roken, omdat de verleiding steeds groter word!

 • 5 jaar geleden Antsje

  Goed artikel, ben blij dat ik niet rook!

 • 5 jaar geleden Sargasso

  Ik heb gelezen dat gewichtheffen en krachttraining je kan helpen met stoppen met roken!

 • 5 jaar geleden Chantal

  Goed artikel! Ik ben nu 2,5 jaar gestopt met roken en het was echt de beste beslissing ooit. Ik ben gestopt voor het geld ( ik houd per maand ruim 150 tot 200 euro over nu), maar ik had nooit verwacht ook zoveel verbetering in mijn gezondheid te zien. Ik ben al 2,5 jaar niet meer verkouden geweest! Mijn huid en haar zijn mooier, ik ben fitter en ik proef mijn eten beter.

  Ik ben gestopt met behulp van medicijnen. Ik weet niet of je ze onder de 18 ook kan krijgen, maar als je boven de 18 bent wel en dan wordt het nog vergoed ook. Het haalde bij mij de hele zin naar en sigaret weg, en zodra ik ook maar naast iemand stond die rookte werd ik vreselijk misselijk. Geloof me, dan ben je zo gestopt! Dat ging overigens over toen ik stopte met de medicijnen (na 6 weken), en ik heb daarna nooit meer zin gehad om te roken. Misschien een aanrader voor andere meiden. Ik heb Zyban gebruikt, Champix is eenzelfde medicijn. Overleg het eens met je huisarts als je wil stoppen.

 • 5 jaar geleden Abby

  goed artikel Girlscene! Ik heb zelf nog nooit gerookt maar roken is gewoon niet meer van deze tijd nu we alle consequenties en gevaren kennen dus het is fijn dat jullie willen helpen met het beeindigen van het rooktijdperk. Stoppen doe je trouwens niet alleen voor jezelf, ook voor je medemens is roken in het openbaar héél vies en slecht

 1. 1