Lifestyle

What to do als je duizelig bent?

Duizeligheid ervaart iedereen weer anders. Sommigen zijn licht in hun hoofd en hebben moeite om evenwicht te houden, terwijl anderen het gevoel hebben dat hun omgeving ronddraait. Duizeligheid kan door verschillende dingen komen, maar op het moment denk je alleen maar: hoe kom ik ervan af?! Girlscene zet een aantal tips voor je op een rij die kunnen helpen. Bye bye dizziness! 


Bron

1. Zitten of liggen
Duizeligheid komt meestal als je staat of heen en weer aan het lopen bent. Als je voelt dat je licht in je hoofd wordt, ga dan meteen zitten of liggen. Als je zit, doe dan je hoofd tussen je benen. Hierdoor stroomt er meer bloed naar je hoofd. Dit gebeurt ook als je ligt.
Blijf 1 à 2 minuten liggen, totdat de duizeligheid weg is. 

2. Drink een glas water 
Duizeligheid kan ook komen doordat je te weinig hebt gedronken. Drink daarom een glas water als de ergste duizeligheid voorbij is. Zo voorkom je dat je je weer duizelig zal voelen. 

3. Eet iets
Duizeligheid kan ook veroorzaakt worden door een lage bloedglucosespiegel. Als je duizelig wordt, probeer dan om een snack te eten, het liefst met veel koolhydraten of suiker. Een mueslireep, chocoladereep of banaan zouden de oplossing kunnen zijn. 

4. Concentreer je op één punt
Heb jij last van een ronddraaiende omgeving? Concentreer je dan op een bepaald punt, zoals een scheur in het plafond of een vlekje op de vloer. Dit kan je helpen beseffen dat je omgeving niet echt ronddraait. De duizeligheid zal vanzelf weggaan. 

5. Adem in, adem uit
Duizeligheid kan ook een teken zijn van een paniekaanval. Tijdens zo'n aanval heb je vaak het gevoel dat je niet meer kan ademen. Maar het probleem is meestal dat je te veel wil ademen. Als dit het geval is, adem dan langzaam in en adem langzaam uit. Dit zal je kalmeren, waardoor de duizeligheid ook weg zal gaan. 

6. Vermijd felle lichten
Als je duizelig bent, dan is het verstandig om felle lichten te vermijden. Hieronder valt ook het licht van een laptop of televisie. Fel licht kan de duizeligheid verergeren. Het is beter om in een donkere kamer te liggen, of sluit je ogen twee minuten. 

7. Vroeg naar bed
Heb je al de hele dag last van duizeligheid. Ga dan vroeg naar bed. Misschien heb je wel een griepje onder de leden of  heb je last van slaaptekort. Veel slapen doet wonderen. 

Ben je heel vaak duizelig of is de duizeligheid heel hevig? Dan is het verstandig om een huisarts te raadplegen. 


Bron

Ben jij weleens duizelig? Heb jij nog een tip? 

Bron: kno, wikihow, webmd

Pin je inspiratie in Pinbook 

Must reads 👀