Food

Laura's Bakery: koffie-karamel cupcakes

9

Ik (Laura, van Laura's Bakery) hou dus helemaal niet van koffie, ik ben een echte theeleut. Dat kan ik echt de hele dag door drinken (en dat doe ik dan ook regelmatig). Toch vind ik deze koffie-karamel cupcakes overheerlijk! Wel met een kopje thee erbij, dat dan weer wel. Alsof de toef vanillecrème met karamelsaus nog niet feestelijk genoeg is, is er ook nog een verassing in de cupcake meegebakken.

Als je een hap neemt van het heerlijk zachte cakeje zul je namelijk ook nog een lekker stukje karamel tegenkomen. Begin je al te watertanden? Lees dan snel verder, noteer de ingrediënten en sprint naar de supermarkt om deze in huis te halen!


Ingrediënten (voor 16 cupcakes) 

225 ml melk
3 el oploskoffie
250 gram lichtbruine basterdsuiker
3 eieren
150 gram boter
250 gram bloem
2 tl bakpoeder
16 stukjes karamel (Lonka)
vanillecrème
karamelsaus

Bereiding
Los de koffie op in de melk. Klop de eieren en suiker luchtig, voeg dan de boter in gedeeltes toe en meng tot een glad geheel. Voeg bloem, bakpoeder en ‘koffiemelk’ in delen toe aan het mengsel, mix tot een glad beslag.

Verdeel het beslag dan over de cupcake vormpjes. Omdat het beslag vrij dun is voeg je nog niet gelijk de karamelstukjes toe, anders zakken ze helemaal naar de bodem.

Bak de cupcakes 10 minuten op 175 graden. Schuif de cupcakes er dan kort uit, leg overal een stukje karamel op en schuif de cupcakes weer terug in de oven. Bak de cupcakes dan nogmaals 10 minuten tot ze gaar zijn.

Laat de cupcakes volledig afkoelen voordat je er een toef vanillecrème op spuit. Zorg dat de karamelsaus op kamertemperatuur is voordat je deze over de toeven spuit, anders loopt de karamel niet mooi langs de toef. Ik gebruik altijd een karamelsaus van de Makro maar ook Dr. Oetker bijvoorbeeld heeft er eentje in het assortiment.

Ga je deze heerlijke cupcakes maken?

LOVE dit artikel
21 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

  • 5 jaar geleden JustMe

    Ik heb het gemaakt alleen heb ik de karamel erin gedaan, dat was echt super lekker maar daardoor weet je niet echt of ie gaar is.... toen ik de karamel OP de cupcakes deed ging het helemaal koken en toen zag het er niet erg smakelijk uit... dus mijn tip is om de karamel in de cupcakes te doen

  • 5 jaar geleden Mystic_illussions

    Ze zien er goddelijk uit!

  • 5 jaar geleden Laura's Bakery

    het recept voor de vanille crème vind je hier: http://www.laurasbakery.nl/basisrecept-vanillecreme/

  • 5 jaar geleden d0nutcare

    Ziet er lekker uit ! :d

  • 5 jaar geleden xXdreamerxX

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  • 5 jaar geleden Bo

    Ziet er lekker uit, maar hoe maak je de vanillecreme?

  • 5 jaar geleden Semicolon

    Lijkt lekker, maar wel heel machtig

  • 5 jaar geleden Ville88

    Ziet er lekker uit. Kan ik het ook met chocola maken?

    Ik lust geen koffie.

  • 5 jaar geleden Golddust

    ziet er lekker uit

  1. 1