Health

Dag pepernoten & oliebollen; Hallo skinny jeans!

24

Ooooh wat was het weer een fijne maand; december. We begonnen met pepernoten, kruidnoten en marsepein (om heel eerlijk te zijn, daar begonnen we in september al mee), daarna kwamen de kerstkransjes, kerstdiners en kerststol en we eindigden met een ietwat grote hoeveelheid oliebollen en appelbeignets. En dan is het nu weer januari en zitten onze skinny jeans ineens wel heel erg strak. Geen ramp; met een paar kleine aanpassingen in je levensstijl gaat die broek aan het eind van de maand weer makkelijk dicht! 

Eten&Drinken
Al die oliebollen, kerskransjes en pepernoten zijn heel lekker, maar je figuur doen ze niet veel goeds. Het is tijd om weer even in balans te komen en dat betekent minder 'slechte' tussendoortjes en meer groenten en fruit..


Bron beeld: Weheartit

- Probeer deze maand de frisdrank te laten staan. Ga in plaats voor een glas cola voor een glas water met een schijfje citroen. Probeer in het weekend ook niet te veel alcohol te drinken. Alcohol heeft niet de meest positieve uitwerking op je figuur, er zitten niet alleen heel veel calorieën in, het verlaagt ook je stofwisseling en door de alcohol ga je ook nog eens meer eten. Een wijntje op zaterdagavond is - als je 18 jaar of ouder bent - geen probleem, maar probeer je alocholconsumptie binnen de perken te houden.


Bron beeld: Weheartit

- Ontbijt iedere dag goed. Je denkt misschien; als ik niet ontbijt kan ik de rest van de dag meer eten, maar dit is dus niet het geval. Het ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam op gang wordt gebracht, dus ook je stofwisseling. Daarnaast heb je de energie waar je ontbijtje 's ochtends voor zorgt ook gewoon hard nodig.


Bron beeld: Weheartit

- Wissel een koekje eens in voor een appel of een banaan. Neem in plaats van chips rauwkost met een gezonde dipsaus. Je hoeft niet streng op dieet te gaan, maar als je die skinny jeans weer dicht wil krijgen zul je toch echt af en toe de snacks in moeten wisselen voor gezondere varianten. Dit betekent echt niet dat je de hele maand geen snoepjes en koek mag eten, maar probeer dit niet dagelijks te doen.


Bron beeld: Weheartit

- Probeer niet te veel bezig zijn met eten / afvallen. Dit werkt alleen maar averechts en is super gevaarlijk! Als je jezelf heel erg veel gaat ontzeggen, krijg je er alleen maar meer trek in. Geef af en toe gewoon toe aan je craving, maar doe dit gewoon niet iedere dag.

Work-out!
Misschien ben je normaal wel heel sportief, maar de decembermaand was zo druk, het sporten schoot er een beetje bij in.. Tijd om weer actief te worden!

- Probeer wat vaker de fiets of de benen te nemen in plaats van het openbaar vervoer. Vergeet de lift, neem de trap! Deze kleine aanpassingen zorgen er al voor dat je een stuk meer beweging krijgt!

-  Niet zoveel tijd voor een work-out maar wel zin om snel een korte work-out te doen? Pia Mia maakt vijf minuten work-outs. Bekijk ze hier!

- Iets meer tijd, maar geen zin/tijd om naar de sportschool te gaan? Met de 'Anywhere Work-Out' kun je overal aan de slag! Bekijk hem hier!

- Hebben we je eindelijk overtuigd dat je moet beginnen met hardlopen? Klik hier om te lezen hoe je moet beginnen met hardlopen!

- Wil je het helemaal serieus aanpakken? Doe de 30-day shred met Jillian Michaels, als je je hier echt aan houdt (en ook een beetje op let met eten), ben je écht wel fit aan het eind van de maand.. maar eh.. je moet er wel de tijd voor hebben (maken). Bekijk de 30-day shred hier.

Heb jij jezelf laten gaan in december, krijg jij je skinny jeans nog dicht?

LOVE dit artikel
49 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

24 reacties

 • 5 jaar geleden chloe<3

  harstikke handig deze tips!

 • 5 jaar geleden Massiekur

  Thank you! I loveeeee dit soort artikels!

 • 5 jaar geleden Memyselfandi2x2

  Me een beetje ingehouden tijdens de feestdagen en het gecompenseerd door niet het gebruikelijke weekend-snacken te doen na kerst en oud en nieuw. Nu hoef ik de komende twee maanden lekker niet spastisch te doen over hier en daar een extra koekje, oh yeah!!!

  Mijn gouden tip is trouwens wel echt: Na het avondeten géén toetje nemen (je hebt net gegeten dus je zit toch al vol!) en dan rond 8u nog even lekker een stuk komkommer of fruit of iets dergelijks gezonds. In de avond niet snacken scheelt kei-veel! Of als je niet superstreng wilt doen: je toetje niet na het avondeten eten, maar pas 2u later als je je snack-bui krijgt. Dat compenseert weer de snack die je normaal gesproken om die tijd zou nemen

 • 5 jaar geleden NEZ

  Handig en fijn artikel

 • 5 jaar geleden Krullerd

  Ik hoop dat er niet echt mensen zijn die na de feestdagen hun broek niet meer dicht krijgen. :')

 • 5 jaar geleden Janine

  Misschien moet ik blij zijn dat ik in februari begin met een half jaar stage, minder thuis dus minder eten! Haha (:

 • 5 jaar geleden Bo

  Ik volg die tips al maanden in ik ben nog steeds te dik

 • 5 jaar geleden MamavanChloë

  Bij mij moet er wel 15 kilo af wil ik weer in mn lekker zittende jeans passen.

  Ik overdrijf echt niet, maar ik na mijn pfeiffer ben ik er nooit meer bovenop gekomen dus is mijn conditie zwaar achteruit gegaan..

 • 5 jaar geleden Joaax

  me broek kan nog makkelijk dicht hoor hahah

 • 5 jaar geleden Stark

  Psssh, een glaasje water met citroen is echt niet te pruimen. Tenzij je wat suiker erin doet en dan is het niet veel gezonder dan een frisdrankje. Als je echt wilt afvallen kun je beter water en groene thee met hoogstens een scheutje honing drinken.

 • 5 jaar geleden miss kletskous

  ik ga denk ik 30-day shred doen

 • 5 jaar geleden molletje_x

  De filmpjes van de 30-day shred doen het niet

 • 5 jaar geleden strangepanic

  Oeh ik doe denk ik de 30 day shred.

 • 5 jaar geleden Daenerys

  zoveel heb ik niet eens gegeten... mja, wel wil ik dus gaan proberen te beginnen met hardlopen (anders krijg ik sportstress)

 • 5 jaar geleden Anna

  ik heb geen een oliebol op hahahah ... maar van lekker etenb afblijven lukt me toch niet

 • 5 jaar geleden Beth

  haha ik ben zelf afgevallen met de feestdagen xD

  handige tips!

 • 5 jaar geleden Ville88

  Ben niks aangekomen. Niet mee gedaan met de feestdagen.

  Werkt veel beter :P.

  En idd drank is nu voor 18+

 • 5 jaar geleden dreamxo

  Yes klopt, nieuwe wet, vanaf 18 weer. Verder goeie tips!

 • 5 jaar geleden Kraplapje

  Inspirerend.. alleen alcohol vanaf 18 jaar en ouder he. #tipje

 • 5 jaar geleden Just Eveline

  maar leuk artikel, handige tips

 • 5 jaar geleden Just Eveline

  drank is nu toch 18 jaar en ouder?

 • 5 jaar geleden Mireilledlm

  Hele handige tips! Dat eten wist ik al wel en daar houd ik me ook aardig aan maar de links voor het sporten zijn heel handig, leuk artikel!

 • 5 jaar geleden tiffany

  ja ik ben aardig wat aangekomen gedurende de feestdagen. Bedankt voor de tips, Girlscene!

 • 5 jaar geleden Wolves

  '' Een wijntje op zaterdagavond is - als je 16 jaar of ouder bent - geen probleem'' ja niet dus

 1. 1