Fashion

Ruim die kledingkast op!

Je kledingkast is vol. Overvol. Je geeft het feit dat je te weinig ruimte hebt de schuld; maar de realiteit is anders.. je kast hangt gewoon te vol. Je hebt te veel kleding. En toch denk je iedere ochtend weer… 'jeeeeetje ik heb helemaal niets om aan te trekken'. Dat is niet waar, je kunt alleen niets vinden omdat je kast zo'n oorlogsgebied is. Tijd om op te ruimen!


Bron beeld: Weheartit

Ik veroordeel je niet hoor, als je kast te vol hangt en je nog steeds beweert dat je niks hebt om aan te trekken. Ik – Annemerel – ben zelf ook zo iemand. Mijn kast hangt zo overvol en nog durf ik te beweren dat ik helemaal niets heb om aan te trekken. 

Ik praat nu in de tegenwoordige tijd, maar ik zou eigenlijk in verleden tijd moeten praten, ik heb namelijk mijn kast grondig opgeruimd en heb nu het idee dat ik een compleet nieuwe garderobe heb. Terwijl ik eigenlijk alleen maar heel veel heb weggegooid, of nou ja… aan het goede doel heb gegeven. 's Ochtends heb ik een stuk minder stress; want ik kan dat ene blousje nu gewoon vinden en ik hoef niet meer op zoek naar een paar sokken zonder gaten, want al mijn sokken met gaten liggen in de prullenbak.

Hik jij ook op tegen het opruimen van je kledingkast?! Lees snel verder voor mijn Game Plan!

– Begin met het aanzetten van een vrolijk muziekje. Je kunt het klusje beter maar zo leuk mogelijk voor jezelf maken. 

– Is je kamer net zo'n slagveld als je kledingkast? Begin dan eerst met het opruimen van je kamer. Straks ga je je kast leegruimen en dan is het niet fijn als je je kleding tussen je andere ellende moet neerleggen. Zorg dat je bed netjes is opgeruimd en dat je vloer leeg is, dan kun je pas écht beginnen.

– Ok… ben je er klaar voor? Adem in, adem uit.. we gaan beginnen… Trek eerst bij het hanggedeelte alle kleding van hangertjes die je niet meer draagt. Streng zijn voor jezelf; bedenk jezelf, zou ik dit morgen aan willen trekken, of overmorgen misschien? Nee? Ok, op de stapel met WEG ERMEE! Alle lege hangertjes leg je op een stapeltje in de hoek van je kamer.


Bron beeld: Weheartit

– Zo, heb je het overleefd? Hangen er minder hangertjes in je kast?! Fijn! Dan kun je nu alles gaan sorteren. Dat kun je op meerdere manieren doen. Je kunt alles op kleur hangen, dat oogt heel erg netjes, maar je kunt ook alles op soort hangen. Rokjes bij de rokjes, jurkjes bij de jurkjes, je begrijpt wat ik bedoel? Ik ben meer van de tweede manier, ik heb een periode alles op kleur gesorteerd, maar dat vond ik een stuk lastiger zoeken. Hingen er 20 zwarte items naast elkaar, zoeken naar een speld in een hooiberg dan natuurlijk.

– Goed, het hanggedeelte klaar? Nu gaan we verder met de rest. Haal alle kleding per plank van de kast af en vouw alles netjes opnieuw op. Kijk tussendoor goed of je de items het wel waard vindt om op te vouwen, kunnen ze niet beter op de stapel met 'WEG'? Is alles netjes opgevouwen? Nog niet gelijk terug op de planken leggen, eerst met een stofdok de plank schoonmaken!

– Planken opgeruimd? Verder met de sokken en panty's. Controleer al je sokken en panty's op gaten. Je gaat jezelf dankbaar zijn als je weer eens op zoek bent naar een zwarte panty zonder gaten en drie keer een panty aantrekt met een gat, voordat je er eindelijk één gevonden hebt zonder gaten. Sokken en panty's met gaten? Deze gaan meteen in een vuilniszak, deze hoef je niet aan het goede doel te doneren.

– Dan je ondergoed… Zijn er BH's die je niet meer past? Of zijn er broekjes die zo versleten zijn dat je ze eigenlijk niet meer normaal kunt dragen? Weg, weg, weg… in dezelfde vuilniszak als de panty's en sokken.

– Accessoires? Hiervoor geldt hetzelfde.. draag je die riem niet meer? Weg! Zit er een scheur in het leer van de riem? Weg! Sjaals die je nooit meer draagt? Weg! Tassen die je niet eens meer wist dat je had en echt niet meer van deze tijd zijn? Weg! Opgeruimd staat netjes.

Zo… en dan is je kast nu opgeruimd… en dan is het nu ook de bedoeling dat je het zo houdt. Ok, je kunt best een keertje je kleding op de grond gooien als je moe bent en naar bed wilt, maar zorg ervoor dat je minstens één keer in de week alles eventjes opruimt, dan houd je het bij en hoef je de volgende keer misschien niet zo'n rigoureuze schoonmaak te houden!

GOOD LUCK!

Is jouw kledingkast ook ernstig toe aan een rigoureuze opruimbeurt?

Must reads 👀