Zorg goed voor je bh

Fashion door Redactie

Als onderdeel van je dagelijkse garderobe is de bh onmisbaar in je ondergoedla. Maar na een tijdje kan de vorm een beetje uit je bh verdwijnen en de stof slap worden. Hoe was je bh’s zonder dat ze heel snel gaan slijten? Girlscene geeft je tips.

zorgvoorjebh

"Neehee! Hoe vaak moet ik het nog zeggen. Bh's was ik gewoon met de hand"
- "Wat? Weet je wel hoe lang dat duurt?"
"Carrie, daar krijg ik gewoon uitslag van"
- "Gebruik toch een keer een wasmachine!"

In Sex and the City kunnen we regelmatig zien hoe Carrie al telefonerend met haar vriendinnen haar bh’s één voor één met de hand wast en ze ophangt in de badkamer. Carrie geeft wat dat betreft het goede voorbeeld want (al telefonerend of niet) bh’s kunnen het beste met de hand gewassen worden. Maar niet iedereen heeft zin om in de zomer na een warme, kleffe dag haar bh’s te gaan staan wassen.

Daarom tips hoe je bh’s in de wasmachine kunt wassen zonder dat ze al te snel slijten:

zorgvoorjebh

Gebruik een lingeriezakje
Om te zorgen dat je bh’s andere kledingstukken niet beschadigen (de haakjes kunnen aan andere kledingstukken blijven hangen) is het verstandig om je bh of bh’s in een lingeriezakje te doen, voordat je deze in de wasmachine stopt. Zo blijft de rek er beter inzitten. Doe de haakjes van je bh dicht voor de zekerheid. Een lingeriezakje is te koop bij de lingeriewinkels.

zorgvoorjebh

Juiste wasmiddel, juiste temperatuur
Als je bh’s gaat wassen in de wasmachine, gebruik dan een wasmiddel voor de fijne was. Ook moet je goed op de temperatuur letten om krimpen te voorkomen. Hiervoor kun je het best een fijne- of handwasprogramma, een kort katoenprogramma van veertig graden of een wolwas gebruiken.

Niet in de droger
Stop bh’s niet in de droger, maar laat ze drogen op een wasrek. Zo gaan ze veel langer mee. Als je ze in de droger stopt, dan wordt het stof door de hitte veel slapper.

zorgvoorjebh

Was bh’s samen
Spaar je bh’s op en was ze samen. Door ze op elkaar te leggen en tegelijk in een lingeriezakje te stoppen, blijven ze het best in vorm. Zo krijg je na het wassen ook gemakkelijk weer de vorm terug in de cups.

Hou je cups in vorm
Voordat je de bh’s op een rek hangt, breng eerst wat vorm in de cups met je handen. Zo zit het veel lekkerder als je de bh weer aantrekt.

Hoe was jij je bh's?

Lees ook: de geschiedenis van... de beha!

beeld: weheartit.com

Door Brenda