Fashion

Veelzijdige en tijdloze kledingstukken

Sommige kledingstukken moet je gewoon in de kast hebben liggen. Een goede zwarte blazer, een flatterende jeans en de nodige basic shirts bijvoorbeeld. En wat dacht je van het standaard antwoord: een little black dress? Voordat je de kast induikt om te kijken of jij de 'basics' al in jouw collectie hebt, zet Girlscene meer veelzijdige en tijdloze kledingstukken die je eigenlijk hoort te bezitten. 

Jij bent degene die bepaalt wat er in jouw garderobe komt, maar met de volgende kledingstukken zit je in ieder geval goed wanneer je het nodig hebt.


bron

Zwarte blouse
Een zwarte blouse (met knopen) is een musthave item. Zwart is makkelijk om te combineren en een blouse kun je zowel casual als netjes dragen. Kies liever voor een blouse met stretch zodat het de vorm mooi behoudt en comfortabel zit. Katoen is goed voor overdag, maar zijden is chiquer voor de avond of als je een luxere uitstraling wilt hebben gedurende de dag.

Een gewone blouse te saai voor jou? Probeer dan eens een speelsere look met ruches of een kraag met details. Als je grote borsten hebt is het flatterender om daar niet te veel aandacht op te leggen door opvallende decoratie op je borst area.

Zijde
Zijde is geschikt voor de hele dag: vrije tijd, werk of een feestje… Draag bijvoorbeeld een zijden jurk met een panty of legging en leuke boots eronder.

Combineer het met een mooie leren of sparkly riem om je middel om het accent op de taille te leggen en maak het af met een opvallende ketting. Ben je curvy? Kies dan voor een a-lijn model. Iemand met een appelfiguur staat een rechte jurk mooi. 


bron

Leer
Leren jasjes zijn een absolute klassieker. Zie het als een investering, want echt leer gaat jaren mee. In het voorjaar heb je geen zomerjas nodig als je een leren jas bezit en tijdens de koude maanden kun je een leren jas als blazer dragen.

Een kort model, tot de middel, staat goed bij meiden met een recht of zandloperfiguur. Als je van boven iets voller bent of brede heupen hebt kom je het beste weg met een jas met een lengte tot het midden van de heup.

Opvallende jas
Opvallende items maken je outfit, dus wanneer je weinig tijd hebt om een outfit uit te kiezen trek je gewoon je opvallende jas aan. Een paar opvallende items in je kast maken zelfs de meest basic outfit bijzonder, dus wees niet bang om te investeren. 


bron

Sjaal
Zodra het buiten onder de 15 graden is mogen de sjaals uit de kast komen. Aangezien het vaak koud is in Nederland is een sjaal geen overbodige luxe. Een goede basic sjaal gaat een hele tijd met je mee en is eenvoudig te combineren met elke jas en outfit die je hebt. Een klassieke sjaal is van kasjmier. Geen gedoe en het houdt je warm. Je kunt ook kiezen voor wol of een andere stof naar keuze.

Sjaals van een groot formaat zijn niet alleen goed om je warm te houden, maar dienen ook als een kleed om je schouders en wanneer je het opvouwt kun je het gebruiken als een kussentje tijdens het reizen.

Handtas
De perfecte handtas vinden is waarschijnlijk net zo moeilijk als het vinden van de juiste jeans. Ga op zoek naar een leren tas in een donkere kleur, zoals blauw of zwart, die groot genoeg is en minimalistisch zonder te veel poespas.


bron

Legging of jegging
When in doubt, wear a legging or jegging! Weet je niet wat je vandaag moet dragen? Kies dan voor een dikke, niet doorschijnende legging met een rok of jurk of ga voor een donkere jegging. Comfortabel, stretchy en veelzijdig. Leren jas aan, sjaal om, een goede top erbij en je bent klaar om de deur uit te gaan.

Laars met hak
Met een laars met hak ga je nooit de fout in. De kunst is om een comfortabel paar te vinden waarvan de hak niet te hoog is zodat je er lang op kunt lopen zonder pijn te krijgen. Kies voor een hakhoogte van 5-7 cm of ga voor hoger als je goed met hakken overweg kunt.


bron

Kokerrok
Kokerrokken gaan nooit uit de mode. Het doet veel voor je figuur omdat een kokerrok hoger in de taille sluit waardoor het lichaam er gestroomlijnd uitziet. Een korte rok is jong en sexy en een langere rok is vrouwelijk en zakelijk. Maak het modieuzer door voor een kleur te kiezen of ga voor eenvoudig zwart. 

Trenchcoat
Nog een klassieker: de trenchcoat. Deze stijl is het gehele jaar te dragen. Beige in het voorjaar en in de zomer en een donkere tint zodra het buiten minder lang licht is. Trenchcoats leggen het accent op de taille en vallen mooi over de billen heen voor een klassiekere uitstraling.


bron

'Heren' pantalon
Deze is voor de professionals… Als je ergens werkt waar business (casual) de dresscode is, komt een 'heren' pantalon goed van pas. Wol en tweed pantalons zijn dan de basics die je voor het werk nodig hebt. Iemand met een recht figuur staat een strakke tweed pantalon mooi. Een blouse die je losjes in de broek stopt oogt daarbij relaxed en je kunt het afmaken met een jasje of vest en een paar pumps of oxford schoenen. 

Een pantalon van wol in een flatterende bootcut model kun je zowel overdag als 's avonds dragen. Combineer het overdag met een (col)trui en laarzen en 's avonds met luxere stoffen zoals een satijnen of zijden top en een paar pumps.

Chino's zijn de 'jongere' variant en speelser dan een tweed of wollen stof.

Wat zijn volgens jou onmisbare en tijdloze kledingstukken?

Bron: realsimple, travelbelles, allwomenstalk 

Pin mode in Pinbook

Must reads 👀