Celebs

We love Nimue Smit

De hoeveelheid topmodellen met een Nederlands paspoort is groot, heel erg groot. Doutzen Kroes, Bette Franken, Daphne Groeneveld, Saskia de Braauw, Patricia van der Vliet.. Om er zomaar eens een paar te noemen. Een iets minder bekende naam, maar ook zeker geen onverdienstelijk Nederlands model is Nimue Smit.

De 21-jarige Nimue Smit werd op 15-jarige leeftijd ontdekt door Code Management. Ze tekent een modellencontract en een jaar later tekent de dan 16-jarige Nimue al met een bureau in Milaan. Haar eerste shows loopt ze datzelfde jaar voor Prada en Marni in Milaan en ze opent exclusief in Parijs voor Miu Miu.

Dan gaat het snel met de carrière van Nimue. Hetzelfde jaar nog wordt ze het gezicht van Prada en doet ze een campagne voor Topshop. Haar eerste Vogue editorial komt in januari 2009, voor de Italiaanse Vogue. Vele editorials voor onder andere Dazed & Confused, Harper’s Bazaar, Numero en natuurlijk andere edities van Vogue, zullen volgen.

Op dit moment kun je je beter afvragen wat heeft Nimue niet gedaan? Ze heeft samengewerkt met de beste fotografen (waaronder Steven Meisel en Mario Testino), ze deed shows voor alle grote namen zoals Valentino, Dior, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Chanel en Lanvin. Ze deed campagnes voor Carven, Givenchy, Anna Sui en Giorgio Armani en ga zo nog maar even door. We kunnen het denk ik beter laten zien aan de hand van wat beelden van Nimue..

Nimue voor Vogue

Nimue voor Topshop S/S 2014

Nimue voor H&M Divided

Nimue in Exit Magazine

Nimue voor de Nederlandse Elle

Nimue's campagne voor Carven

Nimue voor Stockholm Magazine

Nimue voor Dior

Nimue voor Vogue Nederland

Nimue voor Matthew Williamson

Nimue voor Apropos Journal

Nimue Smit voor Chanel Make-up F/W 2013-2014

Wat vinden jullie van Nimue Smit? Wie is jullie favoriete Nederlandse model?

Bronnen: Fashionmilk, NYMAG, Models.com

Bedankt voor de tip Janneke A.!

Must reads 👀