Real life

Girls issues: Ik ben ongeduldig en denk altijd aan mezelf

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje die ongeduldig is en altijd aan zichzelf denkt.

Beste Girlscene,

Ik mis Girlscene nooit en begin nu ook te lezen dat jullie lezers ook helpen. Gelukkig want ik heb een probleempje. HELP!!
Nou, ik weet niet hoe ik het eigenlijk moet vertellen. Ik ga het kort en krachtig houden. Ik heb heel vaak ruzie met mijn vriend, zusje, moeder en vrienden, omdat ik een persoon ben die niet van wachten houdt en ongeduldig ben. Ik vergeet altijd wat diegene tegenover mij allemaal heeft gedaan en denk altijd aan mezelf. Maar ik wil niet zo’n persoon worden. Ik probeer alles, dan ben ik 2/3 dagen stil en aardig maar daarna begin ik weer in een duivel te veranderen. Ik luister wel naar de mensen om mij heen als ze hulp nodig hebben en doe er alles aan om hun te helpen. En troost hen graag. Als ze mijn hulp nodig hebben dan reageer ik niet als een ‘duivel’. Dan ben ik wel rustig en niet ongeduldig. Maar soms voel ik me een slecht mens als ik denk wat ik allemaal doe. Want ik reageer altijd op mensen af als ik niet goed in m’n vel zit omdat ik weer eens ruzie heb met een vriend(in). Ik ben bang dat ik hierdoor iedereen kwijt ga raken. Maar ik weet niet waar ik aan moet beginnen. Het is eigenlijk tijd om is echt te veranderen! Maar hoe… Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en mij ook tips geven want ik vind dat ik het heel hard nodig heb voordat ik een van mijn dierbaren kwijt ga raken. Alvast heel erg bedankt.

Groetjes,
Anoniem

bron

Lieve Anoniem,

De eerste stap om problemen op te lossen is door het probleem bij jezelf te erkennen en dat doe je heel goed. Het is verstandig om hulp en advies te vragen voordat je (voor je gevoel) te ver gaat met jouw eigen gedrag. Dus daar mag je trots op zijn!

Wij weten niet hoe oud je bent, maar leeftijd heeft vaak veel met gedrag te maken. Toen wij bijvoorbeeld in de puberteit waren, was het ook niet altijd gezellig thuis en reageerden we ons af als de hormonen aan het spelen waren in ons lichaam. Je bent niet de enige persoon die ‘duivels’ reageert op haar vriendje, familie en vrienden. En weet je waarom? We reageren ons meestal af op de mensen waar wij het meest van houden.

Ongeduldig zijn is een karaktereigenschap, maar je kunt er natuurlijk wel iets aan doen om minder ongeduldig te zijn. Je vertelt dat je zelf doorhebt dat je ongeduldig bent, dus tik jezelf op de vingers als je merkt dat je in het duiveltje verandert die je niet wilt zijn. Accepteer dat je ongeduldig bent en accepteer tegelijkertijd dat sommige zaken tijd vereisen. Een oudere vrouw doet er in de winkel langer over om haar boodschappen in te pakken en iemand anders loopt sneller of langzamer dan jij. Daar doe je niets aan en het enige wat je kunt doen is het accepteren, even diep ademhalen en je focussen op iets anders. Ongeduld veroorzaakt stress en als je merkt dat het jouw relatie met je dierbaren verstoort adviseren we jou om een stapje terug te nemen en aan je geduld te werken. Jij en je dierbaren voelen zich dan waarschijnlijk beter.

Vergeet niet dat het probleem niet altijd en alleen bij jou ligt. Werk aan jezelf door te praten met je familie, boeken te lezen en/of op internet te kijken om aan je geduld te werken. Praten is wat we je als eerste aanraden. Bespreek dat je je rot voelt door je gedrag en dat je eigenlijk niet die persoon wilt zijn. En vertel je dierbaren hoe ze ermee om kunnen gaan als je zo doet, door je bijvoorbeeld met rust te laten of door juist te zeggen: Lieve anoniem, niet zo ongeduldig zijn.

Good luck!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een prangende vraag voor de redactie van Girlscene? Stuur een mail naar info@girlscene.nl o.v.v. ‘Girls issues’ en wie weet wordt jouw vraag binnenkort behandeld.