Beauty

NYC BB cream, primer en mascara

Vanaf deze maand heeft budgetmerk NYC (New York Color) nieuwe producten in het assortiment. De producten zijn natuurlijk geïnspireerd op city girls uit New York: verzorgd en mooi op een natuurlijke manier. In de collectie komt een BB cream in twee kleuren, een primer voor onder make-up en een volume mascara. Girlscene is benieuwd naar deze betaalbare producten en test het voor je uit.

NYC Smooth Skin BB Beauty Balm Crème
Hoe ideaal is een 5-in-1 product voor het gezicht? 's Ochtends heb ik – Renée – weinig tijd, dus ik ben een BB of CC cream meisje all the way als ik haast heb. NYC belooft dat de BB cream de poriën verkleint,  onvolkomenheden vervaagt en fijne lijntjes minder zichtbaar maakt. Van dat laatste heb ik nog geen last, maar naar de eerste twee beloften ben ik erg benieuwd. Een natuurlijke, stralende huid, dat wil ik wel! Bovendien blijft het 14 uur op z'n plek zitten. Ik ben benieuwd.

Dit product is geschikt voor alle huidtypes en is dermatologisch getest. 

NYC Smooth Skin BB cream is verkrijgbaar in twee kleuren: 001 Light en 002 Medium. Prijs: € 3,99


voor


na

Wat vind ik? 
Allereerst de verpakking. De tube is klein en handzaam. Handig om mee te nemen in je make-up tas. Ik heb altijd strijd met mezelf: wat vind ik belangrijker… Een mooie glazen en chique flacon of een lichtgewicht product dat ik makkelijk mee kan nemen onderweg? Het uiterlijk van de BB cream vind ik minder mooi, maar dat maakt mij verder niet uit als het product goed is. 

De structuur van de BB cream doet me denken aan de L'Oréal BB cream, maar dan dikker. Er zitten bolletjes in de crème die lijken op scrubdeeltjes. Als je het uitsmeert verdwijnt dat. Het voelt aan als een luchtige foundation.

En dekt het een beetje? Jazeker. Ik zou zeggen dat het een medium dekking geeft. Roodheid naast mijn neus is verdwenen en dat zonder concealer. Onder mijn ogen werkt de BB cream van NYC ook prima. Droge plekken op mijn huid vallen wel op nadat ik de BB cream aanbracht. Vooral geschikt voor meiden met een normale tot vette huid en anders moet je een goede moisturizer gebruiken. 

Ik weet niet of het daadwerkelijk 14 uur op zijn plek blijft zitten, omdat ik niet zo lang mijn make-up draag. De finish is natuurlijk en mat en zo ziet mijn huid er ook lang uit. Normaal poeder ik regelmatig mijn gezicht gedurende dag en dat hoef ik nu eens een keer niet te doen. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

NYC Smooth Skin Perfecting Primer
De Smooth Skin Perfecting Primer is de nieuwe primer van NYC. Primer bereidt de huid voor op foundation en de rest van je gezichtsmake-up. Door dit te gebruiken blijft foundation zit foundation langer op de huid en hecht de foundation beter. Deze primer geeft me de natuurlijke finish waar ik over schreef bij de NYC BB cream. Een vermoeide huid ziet er meteen stralender uit door de glans in de crème. 

NYC Smooth Skin Perfecting Primer kost € 3,49 en is verkrijgbaar in één tint.

Wat vind ik?
De verpakking is hetzelfde als die van de BB Cream. Ik vind het een prima verpakking. Het ziet er wel goedkoop uit, maar het is ook geen Dior product waar je luxe en hoge kwaliteit van verwacht. 

Ik ben fan van de structuur van de NYC primer! Normaal ga ik voor een primer op siliconenbasis en dat is de Smooth Skin Primer niet. Na het aanbrengen voelt het niet alsof ik een extra laag op mijn huid heb, maar ik maak wel een fout. Ik blijft smeren zoals ik bij een dagcrème doe en de kunst is om een laagje op de huid te leggen. Snap je het nog? 😉 Als je blijft smeren komt de primer weer van de huid af alsof je aan het scrubben bent. 

Mijn huid ziet er frisser uit nadat ik de primer heb gebruikt. Dat komt door de glans en hoewel ik normaal gesproken niet van een glow houd, vind ik de primer in combinatie met de BB cream een mooi resultaat geven.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

NYC Big Bold Volume by the Lash Mascara
De dikke borstel van de mascara moet je een weelderige oogopslag geven. Tot twaalf keer meer volume zonder vlekken en klontjes. Én perfect gescheiden wimpers. Maar maakt NYC de beloften waar?

NYC Big Bold Volume by the Lash Mascara kost € 4,29.

Wat vind ik?
Van een felgele verpakking word ik niet echt warm, maar door de dikte van de tube heb ik wel meteen door dat deze mascara mij volle wimpers gaat geven. Het borsteltje is dik (niet ideaal voor de onderwimpers, maar wel goed voor veel volume) en buigzaam. 

Het resultaat mag er wezen: mijn wimpers zijn langer en voller na twee lagen mascara en het is prima op te bouwen. Het klontert niet, maar vlekken is bijna onvermijdelijk als je diepliggende ogen hebt. 

De Big Bold Volume mascara blijft goed zitten en loopt niet uit in de regen. Ik heb geen smudges onder mijn ogen, wat ik echt een pluspunt vind!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

Wat vind jij van de nieuwe NYC producten? Welke wil jij testen?

Must reads 👀