Food

Food for your mood

Je kent het wel; van die dagen dat niks wil lukken. Je hebt je dag gewoon niet. Je voelt je moe/down/ongeconcentreerd/geïrriteerd. Maar wist je dat je door eten een enorme boost kunt krijgen? Na het eten van havermout met kaneel voel je je bijvoorbeeld ineens niet meer zo moe. Handig! Girlscene zet een paar scenario's op een rijtje met bijbehorende voedingstips. 

Het is 20.30 en je moet straks naar een feestje. Maar je bent MOE!
Shit, de avond is nog jong maar je voelt je nu al zó moe! Helaas kun je niet naar bed toe, want je hebt nog een feestje op de planning gaan. In slaap vallen is dus geen optie. Geen paniek, eet wat! Kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium, proteïne, ijzer en vezels. 

Havermout met kaneel
Yoghurt met fruit
Handje hazelnoten
Zelfgemaakte popcorn
Groenten met hummus-dip 


Bron

Er staat een toets op het programma en je kunt wel wat extra CONCENTRATIE gebruiken.
Door het SOG'en ben je weer veel te laat begonnen met het leren van je toets. Resultaat: nachtwerken! Nu ben je op de dag van de toets helemaal niet uitgerust, maar je moet je wel goed concentreren. Gelukkig kun je een paar voedingsmiddelen eten voor een concentratieboost. Kies voor omega 3-vetzuren, l-theanine, duivensuiker en caffeïne. 

Handje rauwe en ongebrande noten
Volkorenbroodje met zalm 
Kopje koffie
Kopje groene thee 
Druiven
Groene smoothie met spinazie 


Bron

Ugh, het is maandag en je voelt je een beetje DOWN.
Maandagen zijn altijd moeilijk. Je hebt een heerlijk weekend achter de rug, maar nu moet je weer back to reality. De wekker gaat weer vroeg af en met tegenzin zit je weer in de schoolbanken. Het liefst wil je naar de melkchocolade grijpen, maar als je echt van je down-gevoel wil af komen dan kun je beter voor iets anders kiezen. Eet in plaats van suiker. Ga voor een laag vetgehalte en veel koolhydraten. 

Zelfgemaakte popcorn (zout)
Havermout met een beetje melk en honing
Bagel met plakjes banaan en agave
Engelse muffin met verse blauwe bessen
Blokje pure (minimaal 80%), rauwe chocolade 


Bron

Je weet niet waardoor het komt, maar je voelt je ongelofelijk GEÏRRITEERD. 
Ahhhh, soms heb je van die dagen dat je gewoon niet te genieten bent. Je ergert je aan van alles en nog wat. Super irritant! Gelukkig kun je er wat aan doen. Irritatie ligt vaak aan gebrek aan energie. Kies daarom voor voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte en gezonde vetten. Een blokje pure chocola verhoogt het endorfinegehalte, dus dat is ook nog een optie :-). 

Banaan
Blokje pure chocolade (80%)
Volkorenbrood met kipfilet
Volkorenbrood met avocado
Appel met pindakaas


Bron

Wat ga jij eten voor een directe boost? 

Bron: in2health, mindingfood, elsevier, sheknows

Must reads 👀