Lifestyle

DIY make-up voor ogen en lippen

Met een paar simpele producten en hulpmiddelen maak je eenvoudige en nuttige make-up DIY's. Wat dacht je van een lip plumper waardoor je lipper voller worden of zelf vollere wimpers creëren met babypoeder? Ja, dat is mogelijk! Bespaar geld, stap de keuken in en maak zelf (een van de) 10 make-up DIY's voor ogen en lippen. Let's get started.


bron

1. Lip plumper
Zou je graag de volle lippen van Angelina Jolie en Rosie Huntington Whiteley willen? Geen probleem. Je hebt twee producten nodig: pepermuntolie en een lippenbalsem of lippenstift. Mix een druppel van de pepermuntolie met de balsem en breng aan op je lippen. Voel de tinteling en tada… Je lippen worden voller.

2. Lippenstift
Misschien komt het je bekend voor dat je winkel in, winkel uit gaat om de perfecte lippenstift te vinden. En nergens hebben ze exact dezelfde kleur die je in gedachten hebt. Selecteer kleuren uit je eigen collectie of koop nieuwe (goedkope) lipsticks die de kleur gaan maken. Als je uitgekozen hebt welke producten jouw nieuwe DIY vormen is het tijd om te beginnen. Schraap de bovenkant van de lippenstift af in een kom die in de magnetron kan. Daarna zet je het 30 seconden in de magnetron, zodat het vloeibaar wordt. Als het nog heet is roer je het waardoor jouw eigen kleur ontstaat. Giet het geheel in een klein bakje van een oude lippenbalsem of koop een reisverpakking bij de drogist. Nadat het afgekoeld is kun je het gebruiken.

3. Suiker lipscrub
Die velletjes op je lippen zijn soms erg vervelend, maar met twee of drie ingrediënten maak je snel en eenvoudig een effectieve lipscrub. Hoe werkt het? Allereerst verzamel je de producten die je nodig hebt. Bruine of grove suiker, honing en eventueel kokosolie. De scrub maak je door twee theelepels suiker met een theelepel honing te mengen. Voor extra verzorging en hydratatie heb je een theelepel kokosolie nodig. Mix, mix, mix en zeg maar hallo tegen jouw mooie verzorgde lippen die niet meer droog zijn. 

4. Volle wimpers
Als een wimperkruller niet goed genoeg werkt voor jouw wimpers zorg je toch zelf op een eenvoudige manier voor volle wimpers? Het enige dat je nodig hebt is mascara, wattenstaafjes en babypoeder. Tussen je eerste en tweede laag mascara breng je snel met een wattenstaafje babypoeder aan terwijl je je concentreert op het uiteinde van de wimper. De tweede laag mascara blijft goed plakken aan babypoeder, waardoor je wimpers langer en dikker worden.

5. Oogmake-up remover
Wie heeft er geld voor dure oogmake-up removers tegenwoordig? Op reinigingsproducten is het makkelijk om te bezuinigen, omdat je thuis zelf een eigen oogmake-up remover in elkaar zet. Je hebt een flacon nodig die je krijgt in het reissetje, zoals bij de tweede DIY. Voor deze zachte reiniger heb je verder water, babyshampoo en (extra virgin) olijfolie nodig. De samenstelling is als volgt: 1/2 theelepel babyshampoo en 1/4 theelepel olie. Als je een grote hoeveelheid wilt kan dat natuurlijk. Verdubbel telkens de mix. Bij de 1/2 theelepel babyshampoo en 1/4 theelepel olijfolie moet water toegevoegd worden. Gebruik geen kraanwater, want dat kun je niet bewaren. Schud voor gebruik en je DIY is af. 

6. Fellere oogschaduw
Pasteltinten en lichte kleuren oogschaduw zien er vaak onopvallend uit als je het eenmaal hebt aangebracht. Een beauty trick (niet per se een DIY) is om een witte basis aan te brengen met een oogpotlood. Als je daarover de lichte kleur doet valt het beter op en is de oogschaduw feller. 

bron

7. Bronzer
Pak de babypoeder er weer bij en voeg kaneelpoeder toe voor een natuurlijke bronzer. Combineer de twee ingrediënten en voeg meer kaneel toe als je een donkere kleur wilt. In de zomer doe je extra kaneel bij je mengsel als je een kleurtje hebt gekregen en in de winter voeg je meer babypoeder toe voor een lichtere tint.  

8. Gekleurde dagcrème
De dekkende foundation die je gebruikt als je uitgaat wil je graag ook overdag gebruiken. Als je een plamuurlaag voor school of werk too much vindt kun je op een snelle manier de dekking minder maken. Daarvoor heb je een dagcrème nodig en daarbij voeg je een druppel van de foundation toe. Meng het samen op de rug van je hand et voilà: gekleurde dagcrème.

9. Lipgloss
Als je ooit in een opwelling een oogschaduw hebt gekocht die niet mooi staat dan is deze DIY iets voor jou. Die oranje, roze of rode oogschaduw is om te toveren in een lipgloss. Met een mes schraap je de make-up in een potje waarin je de lipgloss wilt bewaren. Voeg vaseline of een doorzichtige lipgloss toe in het bakje en meng tot het een geheel is. Meer pigment betekent een diepere kleur, dus als je een opvallende lipkleur wilt moet je veel oogschaduw toevoegen in verhouding met de vaseline of gloss. 

10. Blush
Een DIY blush is zelfs voor de Girlscene redactie iets nieuws, maar blijkbaar is het mogelijk. Voor dit project heb je water, babypoeder en rode voedselkleurstof nodig. Twee druppels van de rode kleurstof zorgt voor een lichtroze kleur, drie tot vier druppels voor een medium roze kleur en vijf of zes druppels maken samen een intens rode blush. 

De druppels van het voedselkleurstof meng je met drie theelepels water. Daarna is het tijd om een of twee theelepels babypoeder per keer toe te voegen totdat het mengsel glad is. De consistentie moet zoals klei zijn en het breekt. Met je vingers doe je deze DIY in een potje en druk het vervolgens aan. 

Maak jij zelf make-up? Wat vind je van deze DIY's?

Bron: mamasarollingstone, onegoodthingbyjillee, planetforward

Must reads 👀