Beauty

Hoe kom je van oor acne af?

20

Wat is de vreemdste plek waar jij een puistje hebt gehad? Laten we iedereen de dirty details besparen, maar een ding is zeker... Die krengen komen overal opdagen, zelfs in je oren. In je oren? Jazeker. Aangezien niemand over oor acne schrijft, doet Girlscene dat wel. Oor acne: hoe komt het en hoe kom je er vanaf? Lees snel verder.

Waarschijnlijk is het oor een van de pijnlijkste plekken om acne te krijgen. Niet iedereen heeft er last van, maar als je dat wel hebt, helpt Girlscene je verder. Bacteriën in de oor zorgen voor een infectie en ontsteking, wat leidt tot pijn. Daar komt nog eens bij dat de huid van de oor dun is, waardoor het onderliggende kraakbeen ook gaat ontsteken ofwel: kraakbeenontsteking. En dát doet pas zeer. 


bron

Puistjes en acne op je voorhoofd of kin is zo 2011, het oor is de nieuwe place to be. Even zonder grappen, het is vrij logisch dat er acne in oren (kunnen) ontstaan.  De oorlellen en het holle ronde deel van je oor zitten vol talgklieren. De poriën zijn heel klein, waardoor ze snel verstopt raken. Dat is een feestje voor bacteriën, want wat gebeurt er met verstopte poriën? Het gaat ontsteken en wordt rood: hallo puist. 

Erg blij word je waarschijnlijk niet van puisten in je oor, dus wat kun je doen om ze de kop in te drukken? Zorg allereerst voor schoon haar en ga met schoon haar slapen. Conditioner, gel en (haar)spray zijn vaak de boosdoeners die poriën verstoppen en acne verergeren. Dit geldt niet alleen voor je oren waar het haar vaak overheen valt, maar ook voor je pony op het voorhoofd. Take care of them ears.

Een andere optie is om een wattenstaafje te pakken en die in alcohol te dippen. En dan bedoelen we niet je favoriete mixdrankje. Zwiep het wattenstaafje op en om je oren heen om bacteriën te doden. Je zou ook tea tree kunnen proberen! Daarnaast is salicylic acid het ingrediënt waar je naar zoekt om de acne te doden.

Pas op met make-up op en rondom de oren. Hoewel make-up tegenwoordig goede ingrediënten voor de huid heeft, zijn er vaak nog 'kwaadaardige' producten waar een (gevoelige) huid niet fijn op reageert.


bron

Andere tips:
- Was je haar regelmatig
- Maak regelmatig je telefoon schoon
- Slaap op een schone kussensloop
- Houd vet haar uit de buurt van de oren
- Maak je oren elke keer schoon als je je gezicht wast en spoel goed na

Als jouw oor acne een serieus probleem wordt - helemaal omdat het zo'n pijn doet - raden we je aan om de dokter te raadplegen. 

Heb jij wel eens van oor acne gehoord? Heb je nog tips?

Bron: refinery29, apotheek, ehow

Pin beauty tips in Pinbook

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

20 reacties

 • 5 jaar geleden laura@14

  ik heb wel puistjes,maar nog nooit héél veel gehad. Weet iemand een makkelijke oplossing tegen mijn puistjes? je mag natuurlijk een berichtje sturen XD

 • 5 jaar geleden MusicGirl

  Ik heb er 1 keer eentje gehad, zo vervelend! Ik heb hem met moeite uitgedrukt, maar dan blijft het een beetje pijn doen...

 • 5 jaar geleden sstayfabulous

  Ik had vanaf mijn 10e acne, maar nooit verschrikkelijk erg. Jammer genoeg heb ik er heel veel littekens aan over gehouden, ook op mijn rug en bij mijn sleutelbeenderen. Ik merk wel dat als ik genoeg water drink en genoeg slaap mijn littekens een beetje vervagen

 • 5 jaar geleden tippytoeslouis

  Na 5 jaar van echt erge acne hebben (vanaf mijn 9e) kan ik maar 1 ding zeggen, als het genetisch bepaald is gaat het echt niet weg door welk spul dan ook. Ik heb alles behalve de pil geprobeerd maar niks helpte echt...

 • 5 jaar geleden xllisannee

  Ik heb last van acne aan het begin van mijn puberteit gehad, ik zit er nu midden in maar heb geen acne meer alleen af en toe een puistje, ik ben naar mijn schoonheidsspecialist geweest en die heeft me de producten van Courtin Tea Tree Oil aangeraden, ik gebruik deze nu elke avond en ochtend en mijn acne is weg gegaan.

  Ik gebruik de Courtin lotion, en de 24 uurs creme, ook ben ik rond die tijd vegetarier geworden, misschien heeft dat ook meegeholpen? , dit is voor acne op je hele gezicht niet alleen je oor.

 • 5 jaar geleden avalon

  ja ik heb last van mee-etertjes in mijn oor ZO genant. Mijn moeder tipt ze aan met verdunde tea tree olie

 • 5 jaar geleden CL

  Super makkelijk en snel geld verdienen?

  https://www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=66979

  ik heb al meer dan 20 euro verdient en je hoeft alleen maar mails te lezen!

 • 5 jaar geleden JonSnow

  In mijn oor heb ik nog nooit gehad, maar ik had laatst een puistje in mijn neus zitten. En damn dat ding deed pijn

 • 5 jaar geleden yasmine658

  Ik heb iets van 3x een puistje in mijnoor gehad, echt super vervelend!

 • 5 jaar geleden Zeeanemoon

  Zelf vaak ook wel eens last van, doet zo'n pijnnn :'( En idd @shortcake, kdacht ook dat ik de enigste was...

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Oor acne heb ik nog nooit van gehoord. Heb wel eens een puist in mn oor gehad die ontiegelijk pijn deed en ik blij was toen ik hem had uitgedrukt.

 • 5 jaar geleden shortcake

  Omg! ik dacht serieus altijd dat ik de enigste was met dit -kut-(sorryvoormijntaalgebruik)probleem. Thank god! En, handige tips zeg! ik gebruik altijd tea tree oil

 • 5 jaar geleden Fluxeries

  Ik heb zelf acne, en ik gebruik Louis Widmer acne crème. Het werkt echt!

 • 5 jaar geleden Floor

  Oor acne? Nooit van gehoord.

 • 5 jaar geleden InLoveWithHim

  Jaaaaa, salicylzuur!! GEWELDIG spul. Als je acne hebt moet je dat echt proberen. (En parfumvrije producten gaan gebruiken, en een milde reiniger.)

  @Fleurine Ik heb die van paula's choice (Wel duur: 25,- + 5,- verzendkosten) maar je doet er wss een jaar mee, ik zit nu op 3 maanden en hij is nog lang niet op. Het is het dubbel en dwars waard.

 • 5 jaar geleden Lancelot

  Ik heb soms last van een onderhuids puistje bij mijn oorbelgaatjes, dat is zo vervelend want er staat continu druk op. Vreselijk pijnlijk!

 • 5 jaar geleden Jessica

  Aah verschrikkelijk is dat! Vooral omdat er meestal een enorme druk op staat

 • 5 jaar geleden Denise.x

  Ik had een tijdje geleden ook een hele pijnlijke puist in me oor! Me moeder heeft hem uiteindelijk toen er een witte punt opzat hem uitgedrukt. Die dagen ervoor waren echt ongelofelijk pijnlijk! Zou het ook kunnen komen door oordopjes van je ipod ofso?

 • 5 jaar geleden LuctorEtEmergo

  bij mij helpt t om mijn haar dan veel omhoog te dragen en mijn oren elke dag even te wassen met wattenschijfjes met warm water.

  Ik hoef ze dan niet uit te knijpen en ze drogen dan vanzelf weer op en zijn ze binnen 2 of 3 dagen weg!

 • 5 jaar geleden FLOSS

  Waar kun je dat salicylzuur kopen eigenlijk? Alleen bij de apotheek?

 1. 1