Lifestyle

Heftig verhaal: Abortus

50

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Ik heb lang zitten twijfelen of ik mijn verhaal met de rest van Girlscene wilde delen, maar ik vind dat het belangrijk is dat (jonge) meiden de gevolgen van een zwangerschap en eventueel daarop volgende abortus overzien.

Mijn ex-vriend en ik hebben anderhalf jaar een relatie gehad, ik was altijd netjes aan de pil. We waren twee verschillende personen, hij een echte allemansvriend en ik een wat stiller meisje. Onze karakters botsten zo met elkaar, maar we dachten allebei dat onze liefde voor elkaar dieper was. Uiteindelijk bleek dat niet zo. Na een verschrikkelijk moeilijke break-up, gingen we elkaar weer zien. Als vrienden. Althans, dat dachten we. Want de gevoelens die loskwamen tijdens deze ‘ontmoetingen’ gingen voor mij veel verder dan gewone vriendschap.

Vriendinnen zeiden dat ik voorzichtig moest zijn, seks met je ex is niet bepaald handig. Nee, ik wist precies wat ik deed. Ik had bij hem uit de buurt moeten blijven, zodat mijn gevoelens voor hem zouden verminderen. Maar in plaats daarvan zochten we elkaar weer op. Met uiteindelijk het resultaat dat we weer bij elkaar in bed belandden. Nog steeds was ik netjes aan de pil. Totdat ik niet meer ongesteld werd, en ik me al geruime tijd vreselijk misselijk voelde.

Een vriend van me grapte over of ik soms zwanger was. Was ik dat? Ik kocht een zwangerschapstest bij de Kruidvat, ging direct naar huis om deze uit te voeren en na een paar minuten wachten kreeg ik een klap in mijn gezicht: ik was zwanger. Wat moest ik nu? Zwanger van mijn ex. Ik was nog thuiswonend, net mijn diploma gehaald, geen vaste baan. Kon ik een kindje iets bieden? Ik besloot mijn stiefmoeder in te lichten over mijn situatie en in eerste instantie was ze heel lief. Totdat zij had besloten dat ik maar zo snel mogelijk een abortuskliniek moest bellen, om het weg te laten halen. Ergens was het laten weghalen voor mij geen optie. Ik heb altijd een vrij duidelijke mening gehad wat betreft abortus. Met een leventje speel je niet, en je haalt het zeker niet ‘zomaar’ weg, omdat ik zo lui was om ook even een condoom te gebruiken. Maar ik was toch aan de pil?

Ik belde de huisarts op, waar ik dezelfde dag nog terecht kon voor een gesprek. Ik was al zodanig overtijd dat voor mijn besluit vijf wettelijke dagen bedenktijd golden. Als ik besloot om het weg te laten halen, kon ik opbellen voor een verwijsbrief voor de kliniek. Dan kon ik bij die kliniek een afspraak maken. De huisarts zag dat ik twijfelde, en raadde me aan om geen overhaaste beslissingen te nemen, wat mijn familie ook zei.

Mijn vader reageerde vreselijk. Mijn enige optie was om het weg te laten halen. Ik kon toch niet denken dat ik met een kind bij hen in huis kon wonen? Ik was egoïstisch, en zadelde iedereen met een enorm probleem op. Dat het voor mij voelde als verraad aan mezelf, en ik het niet over m’n hart kon krijgen om mijn eigen ‘kindje’ weg te laten halen was voor hem geen probleem. Soms moest je je gevoel even uitschakelen waren zijn letterlijke woorden. Een tweede klap in mijn gezicht. Gelukkig stonden collega’s en vriendinnen wel achter mij, wat ik ook mocht doen.


bron

Ik ging dingen op een rijtje zetten, ik zou een uitkering moeten aanvragen, haastig op zoek naar woonruimte, en bij het bedrijf waar ik werkte was geen zekerheid of deze ook bleef bestaan en of ik meer uren kon krijgen. Een uitzichtloze situatie. Na ongeveer twee dagen dat ik wist dat ik zwanger was, heb ik mijn ex-vriend ingelicht. Hij wilde het liefst ook een abortus, en wel zo snel mogelijk. Ik ben twee keer bij hem geweest en geprobeerd om er met hem over te praten. Tevergeefs. Hij wilde niet luisteren. Mijn vader heeft uiteindelijk zijn ouders ingelicht over mijn zwangerschap, en op een avond zijn we met z’n allen bij elkaar gekomen. Vreselijke dingen werden er gezegd, dit kindje was duidelijk bij niemand gewenst. Ook zijn ouders maakten mij duidelijk dat ik dit kind niks te bieden had, wat haalde ik in mijn hoofd om zelfs maar te overwegen om het te willen houden? Mijn ex deed er nog een laag bovenop door te zeggen dat we niet meer bij elkaar zouden komen. Was het soms een actie om hem terug te krijgen?

Ik speel niet met mensenlevens, en zeker niet met dat van mijn eigen kindje. Na een uur alle verwijten en vreselijke woorden te hebben aangehoord, gingen we naar huis. Zijn moeder belde me de volgende dag met de vraag of ik langs kon komen. Zij wilde ook wel bij mij komen, maar we moesten afspreken. Toen ik bij hem thuis was, vroeg ze of ik had nagedacht over het gesprek van de avond ervoor. Ik heb in bed alleen maar lopen piekeren, en zag geen mogelijkheden. Urgentie voor een woning zat er niet in, ik kon nergens terecht, en waarom zou ik mijn kindje dit willen aandoen. Na een aantal zwijgzame minuten zei ik dat ik naar de kliniek zou gaan, en ik kon bijna de opluchting in haar ogen zien, en in die van mijn ex. Ze drukte de telefoon in mijn handen, en wilde dat ik direct een afspraak maakte. Ik kon een aantal dagen later al terecht.

De kliniek was een klein gebouw, met vriendelijke zusters. Mijn ex ging mee ter ondersteuning. De relatie tussen mij en mijn (stief)ouders was ernstig verstoord, dus ik wilde geen van hen er bij hebben. Ik heb sinds drie jaar geen contact meer met mijn moeder, dit maakte het voor mij ook extra lastig. Eerst kreeg ik een echo, waar de duur van mijn zwangerschap werd vastgesteld. Ik was tien weken en drie dagen! Na deze echo kregen we een intakegesprek, waar mijn ex ook bij mocht zijn. Hier werd mij gevraagd waarom ik de zwangerschap wilde afbreken. Daarna werd ik naar de rustruimte gebracht. Vier andere meiden waren voor mij aan de beurt, je kon de angst bijna voelen. Voor het onbekende.

Toen ik aan de beurt was kon ik kiezen voor een plaatselijke verdoving of een roesje. Ik wilde niks meemaken van de ellende die zich ging afspelen dat ik koos voor een roesje. Toen ik na de tijd wakker werd, had ik zoveel pijn. De andere meiden hadden nergens last van, maar voor mij voelde het als een extreem hevige menstruatiepijn. De zuster gaf me twee pijnstillers, en daar moest het van overgaan. Na een halfuur mocht ik weg. Ik ging met mijn ex mee naar huis om wat te rusten en te eten, en uiteindelijk bracht hij me thuis. Ik heb de echo van mijn ‘kindje’ meegekregen, waar ik heel dankbaar voor ben. Hij heeft hem gezien en ik kon merken dat hij het er moeilijk mee kreeg.

Toen ik thuiskwam had ik het er moeilijker mee. Het was weg. Ik voelde het niet meer. Tijdens de korte zwangerschap had ik last van lichte krampen, dit hield in dat mijn baarmoeder plaatsmaakte voor het kindje. Deze krampen waren weg. Alles wat op een kindje duidde, was allemaal weg. Ik voelde me zo leeg van binnen en zoals je overal kunt lezen kreeg ik ook last van schuldgevoelens en spijt. Hoe heb ik dit kunnen doen?


bron

Tot op de dag van vandaag heeft mijn familie niet gevraagd hoe het met me ging. Behalve mijn oma, maar je verwacht het juist van je ouders, je vader en (stief)moeder. Ik heb veel steun gehad van vrienden en vriendinnen maar op een gegeven moment wil je hen er ook niet meer mee lastigvallen. Je moet het zelf verwerken. Van mijn ex heb ik ook niks meer vernomen. Geen telefoontje hoe het met me gaat, niks. Ook niet van zijn ouders. Ergens hoop ik dat ik rust kan vinden wat mijn beslissing betreft. Als ik dit kindje had gehouden, had ik het heel zwaar gekregen. Ik had het er voor over willen hebben, maar het betekent ook dat ik altijd aan mijn ex zou vastzitten. Een hechtere band hadden we er niet door gekregen, dat weet ik zeker. Ik ben er weer achter gekomen dat hij en ik twee verschillende personen zijn, en dat werkt niet.

Lieve meiden, maak een weloverwogen beslissing als je in deze situatie terechtkomt! Ik heb de abortus als best traumatisch ervaren, ondanks dat ik van de ingreep zelf niks heb meegekregen. De nasleep is het ergste, gelukkig heb ik hier hulp voor en weet ik dat ik er bovenop zal komen. Je moet geen beslissing maken waar je niet 100% achterstaat, ondanks dat ik dat wel heb gedaan. Er zullen misschien meiden zijn die mijn beslissing niet kunnen begrijpen, en dat respecteer ik. Ik zal het een plekje moeten geven, en hoop dat ik in de toekomst gezonde kindjes op de wereld kan zetten samen met een lieve vriend. Maar vergeten zal ik het nooit.

Veel liefs,
Anoniem

LOVE dit artikel
11 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

50 reacties

 • 5 maanden geleden jake099

  Ik wil Lord Bubuza bedanken voor zijn magische spreuk voor het terugbrengen van mijn ex-vriendin ... Robert van Jake en ik zijn nu 3 jaar aan het daten en we hielden zoveel van elkaar, maar er gebeurde iets slechts, ik bedroog Robert van Jake en toen ontdekte ze dat ze het uitmaakte, dit heeft echt mijn leven slecht beïnvloed, mijn sociale leven, mijn werk en alles, ik was kapotgeslagen en mishandeld en ik leerde dat ik alles kwijt was, ik bleef Robert van Jake bellen om te vragen voor haar vergiffenis, maar ze wilde niet reageren, ik stuurde vrienden naar haar maar ze wees ze af, ik kwam later in contact met een vriend die me aan lord Bubuza voorstelde de toverspreukgieter die me vertelde dat Robert van Jake naar me terug zal komen in de volgende 12 tot 16 uur alleen als ik strikt aan zijn instructies houd die ik heb gedaan en het niet tot 16 uur was dat Robert van Jake naar mijn huis kwam en zelfs om mijn vergeving vroeg, was ik verbluft en wist niet wat ik moest doen zeg maar alle glorie aan heer Bubuza voor zijn prachtige werken ... Heb je zaken slechter dan m ine? Neem contact op met Lord Bubuza via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com of via de website: http://Lordbubuza.website2.me of via WhatsApp: +1 505 569 0396

 • 5 jaar geleden ComplicatedLove

  Ik snap je keuze wel omdat het uiteindelijk gewoon te lastig zou worden, maar ik vind abortus toch echt iets wat ik zelf nie zou doen (ja ja als je zwanger bent op je 14e ofzo kan het niet anders maar toch heb ik mn oordeel over abortus.) Maar ik heb wel respect voor je!

 • 5 jaar geleden BrowniePie

  Goed dat je het durft te delen!!

  Ik snap je keuze eigenlijk niet, maar daar kan ik niks aan veranderen helaas… Ik kan niet gaan liegen dat ik je keuze snap en ik hoop dat andere girlsceners dat begrijpen en respecteren.

 • 5 jaar geleden kyna*

  lieve anoniem heeel veel sterkte! ik vind het ook altijd onbegrijplijk als mensen en arbortus doen maar bij jou geval snap ik het 100 procent! heel veel sterkte ! en hopelijk voel je j binnen kort weer vol leven!

 • 5 jaar geleden Whoep Whoep (:

  Woww.. Knap van je dat je dit durfde te delen met ons..

 • 5 jaar geleden mike

  Mocht je als meisje/vrouw een abortus overwegen, zorg dan dat je goede en volledige informatie krijgt. Een goede website is bijvoorbeeld

  www.abortus-info.nl

 • 5 jaar geleden Francofiel

  Ik begrijp je heel goed, ik denk dat je indd het beste hebt gedaan!! Voor jou maar ook voor het kindje. Ik hoop dat je later gelukkig wordt met een lieve vriend en een leuk gezinnetje Heel veel goeds toegewenst meid, je verdient het, Ik ben trots op je!

 • 5 jaar geleden Krullerd

  Ik denk dat in veel gevallen een ongewenst kind erger is dan het plegen van een abortus. Dit geldt voor mij mits het een persoon betreft die verantwoordelijk met dergelijke zaken omgaat en serieus neemt. Mensen die zwanger worden uit slordigheid, daar heb ik geen begrip voor. Maar dat is bij jou absoluut niet het geval. Ik vind het verschrikkelijk voor je dat je zo onder druk gezet bent en dat dit dus niet 100% je eigen beslissing heeft kunnen zijn. Dit zal het extra moeilijk gemaakt hebben. Ik hoop dat je in de toekomst een vrede hiermee kunt krijgen en wellicht ooit met iemand die wel volledig bij jou past, een gewenst kindje zult krijgen, als dat je droom is. Bedankt voor het delen van je verhaal, heel sterk.

 • 5 jaar geleden Jaimie-lynn

  ..

 • 5 jaar geleden Peej

  Jeetje... Heel dapper dat je dit gedeeld hebt!

  Maar, indd.. ook ik ben tegen abortus.. Maar, ik snap jou situatie goed!

 • 5 jaar geleden Kimberley

  Wat vervelend dat je dit hebt moeten meemaken! Maar ik snap je keuze, je werd in het nauw gedrukt door je familie. Hoop dat je het allemaal een plekje kunt geven.

  Wel een beetje vreemd dat iemand hieronder begint over het feit dat zei geen kinderen kan krijgen en daarom zo tegen abortus is. Wat heeft een meisje dat abortus heeft gepleegd aan deze informatie? Ik snap dat het heel vervelend voor je is als je geen kinderen kunt krijgen maar het is ook vervelend als je een abortus krijgt.

 • 5 jaar geleden Jaimie-lynn

  Ik ben sws tegen abortus.

  Maar dat neemt niet weg dat de keuze en de situatie van dit meisje erg vervelend is.

  Dat snap ik ook wel.

  Maar toch vind ik het een beetje dubbel!! Sorry mag mijn mening ook geven toch

  Alsnog veel sterkte.

 • 5 jaar geleden SupremeBitch

  Ik vind dat je goed hebt gehandeld. In jouw situatie kon je dat kindje echt niet alles geven wat het nodig heeft, en als je ook geen steun krijgt van je ouders en (ex)vriend, wat heb je er dan aan om een kind te krijgen? Dan denk je in zo'n geval echt alleen aan jezelf. Het kindje maak je er niet gelukkiger mee door het geboren te laten worden. Goed gehandeld, respect.

  Iedereen die me tegenspreekt. Kijk eens vaker naar sixteen and pregnant, nou niet bepaald rozegeur en maneschijn voor die kinderen en hun baby.. Die baby groeit op in een gebroken gezin, wat heb je daar nou aan...

 • 5 jaar geleden Trouble

  Respect! Ik hoop voor je dat je dit binnenkort allemaal kunt achter je laten...

 • 5 jaar geleden Rianne

  Heftig!

 • 5 jaar geleden Ivy

  Wat een verhaal.. Het verbaasd me dat de mensen om je heen niet meer respect en medeleven toonde, je bent totaal niet egoistisch en als je er mee zit kun je dit best aan je ouders vertellen, misschien zijn ze er nu klaar voor om je te steunen. Sterkte ermee

 • 5 jaar geleden Tessie

  Heel knap dat je je zo staande houdt. Ik vind het verschrikkelijk dat ze zo gemeen tegen je deden. Niet jij bent egoistisch, maar je familie en (ex)schoonfamilie. Ik heb heel veel respect voor jou! En onthoud: er zal ooit iemand in je leven komen die heel veel van je houd en waarmee je samen wél een gewenst kindje krijgt.

  Heel veel sterkte en een dikke knuffel x.

 • 5 jaar geleden perfectlyperfect

  sterkte x

 • 5 jaar geleden Abby

  wow echt heel knap van je dat je deze beslissing hebt genomen, maar wel erg heftig en vreselijk om te lezen dat iedereen je zo slecht behandeld heeft, dat niemand oog had voor hoe jij je voelde en jou egoistisch noemden terwijl ze zelf allemaal alleen aan zichzelf dachten. Je kan altijd nog met een maatschappelijk werkster gaan praten als je het gevoel hebt dat het je niet lukt om het te verwerken!

 • 5 jaar geleden Sara

  Ik vind het echt heel knap van je dat je dit wilt delen!Veel sterkte, en het komt allemaal nog wel goed!! xx

 • 5 jaar geleden DPure-Vision

  Ik snap de beslissing. Je had je kindje niet genoeg te bieden, vanwege het gebrek aan steun. Je familie liet je barsten. Ik kan me voorstellen dat dit pijn doet. Een dikke knuffel, en veel sterkte.

 • 5 jaar geleden Sargasso

  Wat vreselijk dat je dit hebt moeten meemaken. Ik snap niet dat je familie en de familie van je ex zo tegen je konden praten in die situatie. Ik hoop dat je ooit vrede kan vinden met je beslissing. Heel veel sterkte x

 • 5 jaar geleden Pianissimo

  @Jaimie-lynn: Jij gooit ook zeker nóóit eten weg, en eet altijd heel je bord leeg, en hergebruikt water in plaats van schoon kraanwater te gebruiken om de wc mee door te spoelen? Want in Afrika....je snapt wel wat ik wil zeggen.

  Ik vind het van jou juist heel egoïstisch. Hoeveel geadopteerde kinderen gaan uiteindelijk toch op zoek naar hun vader en moeder? Hoeveel geadopteerde kinderen voelen zich nooit 'erbij' horen als ze het weten? Hoeveel lopen járen rond met het idee om hun biologische familie te ontmoeten? Hoeveel zijn er wel niet kwaad dat hun ouders ze hebben afgestaan? Ik vind het heel erg jammer dat je zelf geen kinderen kan krijgen, maar dit vind ik echt te bizar voor woorden.

 • 5 jaar geleden Bogpeat

  @Jaimie-lynn: Verplaats je ook eens in dit meisje. Als iedereen zich tegen je keert en zo'n ongelofelijk rotte gemene dingen tegen je gaat zeggen en al bij voorbaat je kindje haten, klinkt haar keuze dan niet logisch? Ik snap ook dat jij het als een luxe ziet dat zij zwanger kan worden, dat begrijp ik ook helemaal, maar zie ook in dat dit meisje het ook zwaar te verduren heeft gehad en waarschijnlijk elke dag nog met een schuldgevoel zit. Het in principe niet haar keuze, dus ik vind niet dat je haar er op aan mag kijken. Ik denk dat jij op adoptie doelt, maar ook dat is moeilijk. Iedereen mag zijn eigen keuze maken en zij hoeft hier niet om afgekeurd te worden. Ik wens jou, Jaimie-lynn heel veel sterkte toe, want wat jij meemaakt is echt geen pretje. Ik hoop dat je ooit iets kunt vinden om de leegte te vullen. Maar ook Anoniem wens ik heel veel sterkte toe. Een keuze opgedrongen krijgen in zo'n situatie is verschrikkelijk en ik hoop dat je vrede kunt hebben met wat er gebeurd is. Zoals iemand hier al zei: Je hebt nu een beschermengeltje voor in de toekomst.

 • 5 jaar geleden Jaimie-lynn

  Jammer om te lezen. Ben samenwonend 21 jaar en zou dol graag een kindje willen hebben!! ( andere mensen ook) helaas kan ik zelf geen kinderen krijgen. Maar ik snap gewoon niet hoe mensen abortus kunnen plegen? Je kunt er iemand anders super blij mee maken en jezelf ook qua schuldgevoel voor het kind..bij verkrachtingen snap ik dat je het weghaalt.. maar dit sorry.. er is toch altijd een oplossing te vinden in Nederland voor de toekomst van het kind? .

  En toch vind ik het ook vervelend voor jou dat je deze keuze heb moeten maken!!

  Lastig genoeg!!

 • 5 jaar geleden dvosom

  Dat is echt verrot van je ex en zijn ouders. Als je dan bij hun zit en je voelt je 1. al niet gewenst en dan willen ze ook nog is die keuze bij je afdwingen. Veel mensen hebben al hun oordeel klaar en je weet pas echt of je voor/tegen een abortus bent als je zelf in die situatie zit. I'm proud of you en het komt allemaal wel goed.

 • 5 jaar geleden Miessjee

  Knap dat je je verhaal verteld hebt! Sterkte meid.

 • 5 jaar geleden RLovertje

  Ah dat lijkt me altijd verschrikkelijk! Ik ben zelf ook tegen abortus, maar als niemand je steunt uit je familie zou ik denk ik het ook niet meer weten. Ik ben nu net 19 en ik weet dat mijn ouders en zeker mijn moeder, het helemaal geweldig zou vinden als ik zwanger zou zijn. nouja, het mag nog wel een aantal jaren duren, maar ze kan niet wachten tot ze oma mag worden. Ik krijg ook altijd alle steun van mijn schoonouders, zij zouden ook nooit aan een abortus denken. Dus dat geeft wel degelijk een opluchting. Maar ik snap je beslissing volkomen! Ik zou echt radeloos zijn, ik vind dat je je nog heel sterk houd! respect

 • 5 jaar geleden Moved.

  Ahh, ik vind het echt afschuwelijk dat zowat iedereen tegen het kindje was.. Aan de andere kant begrijp ik wel dat ze 'het' niet willen. Ik kan me ook voorstellen dat het echt k-t voelt om dan een leven in principe weg te roven, ik zou waarschijnlijk ook ernstig getwijfeld hebben. Kortom, ik hoop dat het snel weer beter gaat! x

 • 5 jaar geleden Belanaaax

  Jeetje heftig. Je was aan de pil en je dacht dat je dan beschermt was. Je hoeft jezelf het niet te verwijten. Heel veel respect en sterkte xx

 • 5 jaar geleden LaVedette

  Wat verschrikkelijk dat je dit hebt moeten meemaken! Het is duidelijk niet je eigen keuze geweest, maar dat van je omgeving en dat terwijl het iets is waar JIJ helemaal achter moet staan. Vreselijk dat de mensen die het dichtst bij je stonden je totaal niet hebben gesteund. Maar meis, probeer toch achter de beslissing te staan. Je kindje zou het begrijpen en je dankbaar zijn dat je een betere situatie voor hem/haar wenste. Bedenk maar zo, je hebt er nu een beschermengeltje bij en de toekomst brengt je hopelijk wel mensen die jou respecteren en een hele lieve vriend die je verdient. En als de tijd daar is, zal een kindje je vast ook opnieuw worden gegund! Sterkte! Heel dapper dat je je verhaal wilde delen! Liefs!

 • 5 jaar geleden Hanna-Akerman

  Ach echt heftig dit

  Heb Veel respect voor je dat je dit aan ons hebt durven te vertellen.

  Heel veel sterkte meis, je bent echt een doorzetter en sterkpersoon doordit heen toch positief te blijven denken. Nogmaals veel respect, en veel succes met alles verder in de toekomst, ik hoop dat je alles goed kan verwerken en een plekje kan geven xxxx Hanna

 • 5 jaar geleden Supercalifragilistic

  Wow, meid toch. Wat zou jij het zwaar hebben gehad ): Verwijt het jezelf niet. Jij kon nooit weten dat ondanks dat je de pil slikte zwanger zou raken. Het is jammer dat je familie en je ex totaal niet er voor je waren op de manier waarop ze er eigenlijk horen te zijn. Ik hoop dat je wel je steun terug vind in je vrienden en vriendinnen. Ook natuurlijk met de meiden hier (:

  Wij hebben ontzettend veel respect voor en wensen je veel sterkte toe. Bedankt voor het delen van je verhaal.

 • 5 jaar geleden Horizon

  wat fijn dat je er positief onder blijft! je zult vast een hele lieve mama zijn in de toekomst!

 • 5 jaar geleden xxlot

  heftig...

 • 5 jaar geleden KS.

  Wauw.. heel veel respect voor je! Ik hoop dat je het zo snel mogelijk kan verwerken.

 • 5 jaar geleden Sourire

  wow heftig! heel veel sterkte stay strong

 • 5 jaar geleden Peppermint

  Wauw, wat ontzettend heftig! Ik heb enorm veel respect voor je dat je zo sterk door gaat, ondanks dat het zwaar moet zijn dat je geen steun van je familie krijgt. Ik wens je alle geluk toe! Veel sterkte meis!

 • 5 jaar geleden BeingFearless

  Zo heftig en al helemaal dat je geen steun kreeg van je familie! Veel sterkte!

 • 5 jaar geleden sacha

  Wow heftig en sterkte

 • 5 jaar geleden Beautybucket

  Heftig inderdaad! Hopelijk ga je je weer beter voelen! Misschien helpt het om je in het kind te verplaatsen; wat je het niet hebt kunnen bieden, qua geldzaken enzo. Een kindje die geen vaderfiguur heeft.. Succes meid! xx

 • 5 jaar geleden Leah Geenen

  sterkte ik geloof inderdaad dat je er moeite mee hebt maar je hebt geluk dat je ex wel achter je stond want de meeste jongens die horen dat hun vriendin zwanger is dumpen ze

 • 5 jaar geleden disfordangerous

  Wow, heftig...

  Sterkte!

 • 5 jaar geleden Fleur

  Wow, respect! Sterkte!

 • 5 jaar geleden molletje_x

  Vreselijk...

  Heel veel sterkte!

 • 5 jaar geleden loveyouall

  zo heftig! heel veel Respect voor jou! Sterkte!

 • 5 jaar geleden Jenny

  Heftig zeg.. heel veel sterkte!

 • 5 jaar geleden Sleepin

  Wauw, wat heftig. Ik heb echt heel veel respect voor je. Dat je deze beslissing zo snel hebt moeten maken en je daarbij geen steun van je familie kreeg... Het moet vreselijk zijn geweest, maar ik ben blij dat je positief naar de toekomst kijkt. Sterkte

 • 5 jaar geleden Jeanine

  Zo echt heftig.. Ik snap jouw situatie, al zou ik het zelf nooit weg laten halen denk ik.. Sterkte meid!

 • 5 jaar geleden Jan

  Wat een moeilijke situatie! Vind het knap van je om jouw verhaal met ons te delen! Ik wens je nog een mooie toekomst.

 1. 1