Lifestyle

Kort verhaal: Nare droom?

Ik woel wat in mijn slaap. De dekens liggen strak om mij heen getrokken en mijn hoofd ligt op een stevig kussen. Mijn armharen gaan rechtovereind staan en er kruipt een rilling over mijn rug. Op mijn gezicht voel ik een tocht. Het is een warme ziltige lucht met een vleugje kou erdoorheen. Ik sidder maar dan voel ik het vertrouwde drukken van mijn kat op mijn benen. Ik vind het altijd heerlijk als mijn kat besluit bij mij te liggen.

Ik voel hoe mijn benen diep in het matras gedrukt worden. ‘Jeetje wat is mijn kat zwaar geworden,' denk ik in mijn slaap. Een benauwd gevoel bevangt me en ik kan me nauwelijks bewegen. Weer voel ik een ziltige lucht op mijn gezicht maar nu voel ik het recht boven me. Langzaam open ik mijn ogen. Een ijzige gil klinkt door de kamer. Een paar seconden voelt het alsof mijn hart stil staat. Dan besef ik pas dat ik het ben die onbedaarlijk gilde.

Ik staar in twee zwarte ogen. Een donker silhouet zit op mij. Ik voel hoe zijn grip alle weerstand onmogelijk maakt. Ik sluit mijn ogen in de hoop dat ik droom. Maar ik droom niet, dit gebeurd echt. “Wat… Wat wil je?” stamel ik. Het silhouet beweegt maar blijft zwijgen. Ik voel een pijnlijke druk en een scherpe pijnscheut schiet door mijn lichaam heen. Ik voel hoe ik word doorboord door iets. Iets zit diep in mij en het zorgt ervoor dat ik het uit wil schreeuwen. Er komt echter geen geluid meer uit mijn keel. Mijn lippen voel strak op elkaar geplakt. Van binnen schreeuw ik het uit terwijl ik voel hoe ik beetje bij beetje verscheurd wordt. De pijn wordt me teveel en ik voel hoe ik wegzak, nog voor dat ik out ga hoor ik luid gekrijs en geschreeuw.


bron

Ik word wakker door een drukkend gevoel op mijn borstkas. Ik schrik maar dan voel ik het zachte vachtje van mijn kat op mijn gezicht. Nog verward door de nare droom begin ik mijn kat te aaien. Ze spint luid en vlijt zich tegen mij aan. Ik aai haar kopje, haar buikje en knuffel met haar pootjes. De pootjes voelen kleverig en nat aan. Verschrikt klik ik mijn lamp aan. Voor mij zit mijn poes triomfantelijk naar mij te gluren. Verwoed begint ze haar met rood bevlekte pootjes schoon te poetsen. Voorzichtig kijk ik om mij heen. De vloer is leeg en het lijkt erop dat mijn kat en ik de enige in de kamer zijn.

Door Maaike