Lifestyle

Last minute Sinterklaas tips

9

Oh chipsie, het is morgen Sinterklaas en je bent totaal niet voorbereid! Je moet nog de hapjes regelen, cadeaus inpakken, gedichten schrijven en je outfit uitzoeken. Stress. Schakel de hulptroepen maar in, want met een strakke planning sta jij te stralen op Sinterklaasavond. Laat die pieten maar komen! Girlscene geeft last minute Sinterklaas tips. 


bron

Kruidnoten
Je hebt geen tijd of zin om naar de supermarkt te gaan om zakken met kruidnoten in te slaan. En om eerlijk te zijn mogen die niet ontbreken op 5 december! Kijk eens in de kast en ga op zoek naar speculaaskruiden, want daar kom je al een heel eind mee. Pak het recept van Girlscene erbij en begin. Wat heb je nodig?
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram (donkere) bastardsuiker
- 100 gram zachte boter (die je natuurlijk zacht maakt in de magnetron. Geen tijd!)
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 3 eetlepels melk

Doe het bakmeel in een kom en maak een kuiltje in het midden. In de kuil doe je de overige ingrediënten. Kneed het deeg met vochtige handen en rol daarna de kruidnoten. De kruidnoten hebben morgen ongeveer 20 minuten nodig in de voorverwarmde oven (150 graden Celsius). Leg de kruidnoten dan op een bakplaat met bakpapier. Top! Dan kun jij nu aan de slag gaan met de rest van de voorbereiding.

Bewaar het deegmengsel in de koelkast en haal het er morgen uit.


bron

Cadeaus inpakken
Jeetje, je weet vast wel wat een werk het is om cadeaus stuk voor stuk in te pakken. Vooral als ze niet vierkant zijn, zoals douchegel en andere onhandige vormen. Cadeautassen zijn daarom je beste vriend. Verkrijgbaar in verschillende groottes en ze komen altijd van pas, dus inslaan die handel. Doe de cadeaus in een tasje en neem nog wel even de moeite om de tas op te leuken met een strik en/of verschillende kleuren lint. Het ziet er super cute uit en je bespaart zo een hoop papier en (lelijk) inpakwerk. Done!


bron

Gedichten schrijven
Stress is ideaal om productief te zijn. Denk na over een karaktereigenschap van de persoon waar je het gedicht voor schrijft en laat je fantasie een kunstwerk in elkaar zetten. Je hoeft niet meer een week te piekeren en te zwoegen op je gedicht. Kort, krachtig en een goed verhaal (of een goede grap) en jij hebt het beste gedicht van de avond in elkaar gezet. Als je extra hulp nodig hebt wat rijmen betreft Google je even rijmwebsite of rijmwoordenboek. Je kunt immers alle hulp gebruiken toch? Improviseer desnoods een mooie serenade en als je radeloos bent stel je voor om samen met de anderen een gedicht te maken die iedereen zin voor zin aanvult. 


bron

Surprise
Oh oh, geen surprise. Voor een meisje kun je een beautycase maken met behulp van een schoenendoos, (spiegelend) papier en lint en strooisel (of snoep) om de beautycase mee te vullen. Als je er meer creativiteit in wilt stoppen kun je ook een snoephuisje bouwen met grote stukken speculaas, lange vingers, marsepein en snoep. Een andere snelle DIY is om een lege keukenrol te pakken en het te beplakken met wattenbolletjes. Maak er een leuke sneeuwpop van. Plak de sneeuwpop op het cadeau of doe het cadeau in de sneeuwpop als het past. Als je meerdere keukenrollen openknipt en aan elkaar plakt heb je een grotere pop. 


Inspiratie: Vest € 64,95 / Shirt Bristol € 19,99 / Rok € 15,62 / Schoen € 119,95 

Outfit
Is Sinterklaasavond een grote happening voor jou? Bedenk dan de avond ervoor wat je wilt dragen en leg het alvast klaar. Dan heb je die last minute stress in ieder geval niet als je uit school/werk/winkel komt.


bron

Muziek
Download Sinterklaasliedjes en zet het op een USB of cd zodat je die kunt afspelen morgen. Of haal oude Sinterklaas cd's van zolder. ;-) Een playlist:
- Daar wordt aan de deur geklopt
- De zak van Sinterklaas
- Het paard van Sinterklaas is ziek
- Hij komt, de lieve goede Sint
- Sinterklaas, wie kent hem niet
- Sinterklaas kapoentje
- Sinterklaas is jarig
- Zie de maan schijnt
- Zie ginds komt de stoomboot
- Zachtjes gaan de paardenvoetjes
- Hoor de wind waait door de bomen
- Hoor wie klopt daar kinderen
- O, kom maar eens kijken
- Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht
- Dag Sinterklaasje

Hoe vier jij Sinterklaas? Heb je nog last minute tips?

LOVE dit artikel
8 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 5 jaar geleden Pleun

  met gedichten maak ik altijd domme nergens opslaande gedichten. 10x sneller klaar en supergrappig ;p

 • 5 jaar geleden disfordangerous

  Serieus ik word echt gek van Sinterklaas. Moet nog zoveel doen en ik heb gewoon GEEN ZINN bleehhh.

  Ohja, voor gedichten is dit een hele handige site om te rijmen: rijmwoordenboek.nl. Gewoon een woordje intypen en je krijgt vaak 500 + woorden om mee te rijmen

 • 5 jaar geleden Aeternum

  mehhh ik haat gedichten en ik moet ook nog inpakken en bjawhbd

 • 5 jaar geleden joleintje :)

  En als je nog geen cadeautje hebt? ...

 • 5 jaar geleden Verena

  Wil je meer lezen over beauty, fashion en lifestyle? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog!

  http://my-serendipityjournal.blogspot.be/

 • 5 jaar geleden sacha

  Handig

 • 5 jaar geleden Anna

  handiggggg

 • 5 jaar geleden xXNaturalMessXx

  Uhmmm...wat heeft die sneeuwpop met sinterklaas te maken?

 • 5 jaar geleden MissB

  Ik moet je zeggen, voor het eerst in mijn leven, heb ik werkelijkwaar helemaal niks met de Sint. Heb daarom de kerstboom al staan en de gezellig lampjes en kaarsen staan er ook weer. Ik vier wel SintAlaKerst.

 1. 1