Beauty

Musthave producten voor een vette huid

De grootste issue van meiden met een vette huid is om ervoor te zorgen dat je hoofd er niet uitziet als een glimmend spiegeltje. Gelukkig zijn er tegenwoordig producten op de markt om een vet huidtype onder controle te houden. Benieuwd wat musthave producten zijn voor oily skin girls? Lees dan snel verder en ga shine free de straat op!


bron

Poeder
In jouw make-up tas mag poeder niet ontbreken als je een vet huidtype hebt. Breng 's ochtends een dun laagje aan en doe gedurende dag een touch up wanneer je het nodig hebt. Er zijn poeders voor ieder budget te vinden. Daarnaast bestaan er gekleurde en transparante poeders. Transparant is het hele jaar door te gebruiken in tegenstelling tot gekleurde poeders die waarschijnlijk niet in de zomer én winter matchen met jouw huidskleur. Een alternatief is om je eigen natuurlijke poeder te maken.

Poeder foundations blijven langer zitten dan vloeibare foundations en matteren de huid beter. Om de oil at bay te houden kun je dus beter voor een (compact) poeder gaan! Kies voor matterend in plaats van dewy of illuminating. Als je een glow op je gezicht wilt kun je een highlighter aanbrengen. Dan heb je de glans zelf onder controle in plaats van een geheel glanzend gezicht.

Matterende fluide
Een extra stap voor je gezichtsmake-up is om een matterende fluide aan te brengen. Breng de lotion aan op plekken waar je snel vet wordt, zoals de neus bijvoorbeeld. Het matteert de huid waardoor je minder snel hoeft bij te poederen.

Bioderma heeft een goede fluide die de huid matteert, maar het nadeel is dat het in België en Frankrijk verkrijgbaar is en niet in Nederland. Als je iets dichterbij huis zoekt moet je even een kijkje nemen bij Dr. Van Der Hoog in de drogisterij. 


bron

Cleansers
Je huidsverzorgingsroutine is erg belangrijk, ook als je een vet huidtype hebt. Vooral cleansing oils werken goed voor een vettere huid. Reinigen met olie is momenteel in opkomst en het wordt steeds populairder! Wees niet bang dat je huid hier vetter van wordt, want dat gebeurt niet. Producten voor een vette huid zijn vaak uitdrogend, waardoor de huid extra talg aanmaakt om het te compenseren. Dat zorg voor meer ongewenste glans en dat probeer je juist onder controle te houden, toch? Oliën doen dat niet. Ze reinigen de huid zonder de natuurlijke oliën te strippen van de je gezicht. Het verstopt de poriën niet en is eenvoudig met water af te spoelen. The Body Shop heeft onder andere een reinigende olie in het assortiment. 

Redactie favoriet: La Roche Posay heeft fijne producten die zacht voor de huid zijn. Bekijk eens de Effaclar lijn voor de vette onzuivere huid als je het bij Etos of de apotheek tegenkomt! Een iets duurdere variant is Philisophy Purity Made Simple (ongeveer € 20). Voordeel: geschikt voor gezicht en ogen. Bonus!

Masker
Verwen je huid met een masker. Ga voor een reinigende kleimasker of maak je eigen masker! Wat heb je nodig:
1 rijpe banaan
1 theelepel honing
1 sinaasappel of limoen

Prak de banaan en meng het met een theelepel honing. Voeg dan beetje bij beetje het sap van een sinaasappel of limoen toe, maar zorg dat het masker niet te dun wordt. Dan blijft het namelijk niet goed op het gezicht liggen. Breng aan op een gereinigde huid en laat het 15 minuten zitten voordat je het afspoelt. 

bron

Primer
Make-up glijdt sneller van een vette huid dan van een droge huid. Een long lasting resultaat krijg je door in dunne laagjes te werken. Primer helpt om de rest van je make-up beter te laten hechten aan de huid, net zoals oogschaduwbasis doet op je oogleden. Dun laagje dagcrème, laagje fluide en/of primer en vervolgens de rest van je make-up. Op deze manier heb je er langer plezier van! Primers vind je bij Catrice, maar ook bij duurdere merken. 

Moisturizer
Een misvatting over oily skin is om geen dagcrème aan te brengen. Elke huid heeft verzorging nodig alleen welke dagcrème je kiest ligt aan je huidtype. Kies voor een dunne luchtige lotion om je huid te hydrateren of een matterende crème. Girlscene vindt de matterende dagcrème van La Roche Posay en Embryolisse het beste, maar in drogisterijen zijn ook verschillende varianten te vinden. 


bron

Blotting papier
Naast poeder zijn blotting papiertjes echt een levensredder. Het lijkt op een transparant vloeipapiertje en het komt in een handige kleine verpakking. Haal er één uit je tas, dep het snel op de vettere delen van je gezicht waar je de glans weg wilt halen et voilà: een matte huid in 5 seconden. Geweldig voor onderweg en om stiekem tussendoor te doen als je niet graag met een poederdoos rondloopt. Verkrijgbaar bij onder andere Essence.

Welke producten gebruik jij? Heb je nog andere tips?

Deel jouw musthave producten in Pinbook

Must reads 👀