Beauty

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation

Een van Girlscene's favoriete drogisterijmerken Rimmel brengt een nieuwe foundation uit: Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation. Een matte foundation zonder maskereffect, we like! Rimmel belooft een natuurlijke finish die het glimmen van de huid tegengaat zonder dat je met een dikke laag foundation rondloopt. Girlscene's Renée test Rimmel's nieuwe foundation.


Ik – Renée – heb een gecombineerde huid. Mijn t-zone (voorhoofd, neus en kin) zijn vet en mijn wangen zijn droog tot normaal. Omdat ik gedurende dag snel ga glimmen, ben ik altijd op zoek naar een foundation die ervoor zorgt dat mijn huid zo lang mogelijk mat blijft. Dewy is niet voor mij weggelegd! Matte foundation gaan meer uren mee op de huid in tegenstelling tot glanzende foundations en bovendien dekken ze meestal beter. Persoonlijk vind ik het een nadeel dat het er minder natuurlijk uitziet op de huid. Als je te veel aanbrengt ziet het er al snel cakey uit. Rimmel belooft met de Stay Matte Liquid Mousse Foundation het tegenovergestelde: een frisse, natuurlijke finish die shine tegengaat. Ik ben benieuwd! De kleur die ik test is 100 Ivory. 


Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation zit in een slanke witte tube. De tube voelt licht aan, waardoor je de foundation makkelijk mee kunt nemen in je tas of op reis. Dat is beter dan glazen flacons die te zwaar zijn! Deze verpakking vind ik minder chique dan een glazen verpakking, maar je kunt in ieder geval het laatste beetje foundation eruit squeezen.


Op bovenstaande foto's zie je de hoeveelheid foundation die ik gebruik. De foundation is dikker dan een vloeibare foundation, vandaar de naam liquid mousse. De ondertoon is vrij neutraal. Vaak zie ik dat lichte foundationkleuren een roze ondertoon hebben, maar meiden met een gele ondertoon kunnen deze kleur prima hebben.


Voor


Na Rimmel Stay Matte Liquid Foundation in 100 Ivory

Met foundation aanbrengen begin ik altijd in het midden van mijn gezicht. Neus, voorhoofd, kin en appel van de wang. Dit vervaag ik met mijn Real Techniques Buffing Brush richting mijn haar- en kaaklijn. Het blenden neemt meer tijd in beslag, omdat de formule van de foundation dikker is dan de vloeibare foundation die ik normaal gebruik. Neem even de tijd voor een egaal resultaat. 

De finish is inderdaad mat, maar wel natuurlijk. Van dichtbij zie je wel dat ik iets van make-up draag, maar ik heb geen pancake face door deze foundation. Mijn huid voelt zacht aan en de meeste roodheid is geneutraliseerd. Ik heb alleen nog een klein beetje concealer nodig voor rode plekjes, een beetje poeder op mijn neus en ik ben klaar.


Voor & na Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation

Wat vind ik?
Verpakking: De tube is top, maar ik zou het niet als pronkstuk op mijn kast zetten. De verpakking is handzaam en simpel.

Dekking: Deze foundation geeft een medium dekking en dekt de meeste roodheid. Mijn huid ziet er een stuk egaler uit.

Werking: Het kost even om de foundation goed te laten versmelten met de huid, maar deze matte foundation blijft wel lang zitten met een beetje poeder op de huid. Na 7 uur zit de foundation nog goed, maar mijn huid glimt wel. 

Structuur: Een lobbige mousse foundation, zo zou ik het omschrijven. Dit werkt goed voor meiden met een vettere huid. Als je een droge huid hebt staat deze foundation niet zo mooi, denk ik. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation is verkrijgbaar in vier kleuren: Ivory, Soft Beige, Sand en Natural Beige en kost € 9,99. De foundation ligt vanaf oktober in de winkel.

Wat vind jij van matte foundations? Ga jij Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation uitproberen?

Must reads 👀