Beauty

Girlscene test Kruidvat Salon Nails Fashion Colours

Gelnagels mogen op dit moment helemaal hip zijn, maar soms heb je geen zin om de gel te laten drogen en dan komen kunstnagels goed van pas! Kruidvat heeft verschillende soorten nepnagels die ideaal zijn voor een feestje. Binnen vijf minuten zijn je nagels ready to go. Ben je benieuwd of de Kruidvat Salon Nails Fashion Colours goed werken? Lees dan verder!


Kruidvat Salon Nails komen in een handige verpakking die niet te groot is. Je kunt zelfs je nagels onder het plastic doen om te kijken over de grootte van de kunstnagels bij jouw eigen nagels passen. Er zitten zowel smalle als brede nagels in de verpakking, dus het is voor bijna iedereen geschikt. In totaal krijg je 24 nagels in 10 verschillende groottes als je een pakje Salon Nails koopt van Kruidvat. Girlscene's Renée test de Red nagels uit!


Ik heb nog nooit nepnagels geprobeerd, maar eens moet de eerste keer zijn, vind ik. Kruidvat beweert dat deze nagels van hoogwaardige kwaliteit en gemakkelijk aan te brengen zijn. De nagels zijn flexibel waardoor ze er natuurlijk uitzien. Om eerlijk te zijn is dit niet your nail but better-nagel. Je kunt overduidelijk zien dat het geen echte nagels zijn, maar dat maakt mij verder niet uit. Ik zou deze nagels niet overdag gebruiken, maar wel voor een feestje of misschien tijdens de feestdagen over een paar maanden. 

In het pakje zitten 24 nagels, lijm en een applicator om het aan te brengen. De nagels zien er goed uit – voor zover ik er verstand van heb – en glanzen mooi. 


Voor…

Hoe werkt het? Haal verschillende nagels uit de verpakking en kijk welke op jouw nagels passen. Daarna leg ik ze op volgorde, dat is namelijk makkelijker als je ze gaat aanbrengen. Ik verwijder vervolgens mijn nagellak en zorg dat mijn nagels vetvrij zijn. Eventueel kun je nog je nagelriemen terugduwen voor een mooier en beter resultaat. Het is ook belangrijk dat je nagels droog zijn. Dan pak je de lijm en die breng je met het tuutje aan op het nageloppervlak. Dit is een simpele stap waar je je geen zorgen om hoeft te maken. Ik werk van mijn pink naar mijn duim, omdat ik normaal op die manier mijn nagels lak en dat vind ik prettig werken. Goed, lijm zit erop en vervolgens pak ik de nagel met de applicator. Op die manier aanbrengen lukt niet bij mij… Misschien doe ik het fout? Ik besluit om de nagel te pakken met mijn andere hand en handmatig op mijn pink te leggen. Easy! Druk de nagel 30 seconde aan en het zit muurvast. Eerste nagel: done


Na!

Op die manier ga ik verder met de rest van mijn hand. Voor een beginner zoals ik is dit echt een makkelijke manier van aanbrengen. Maar beginners maken ook foutje en dat merk ik bij mijn ringvinger. Je moet namelijk opletten dat je nagel goed bedekt is met de lijm. Ik vergat een randje, waardoor de nagel een beetje omhoog wipte. Na vijf minuten is mijn linkerhand klaar. Ik verbaas me dat het zo makkelijk gaat, maar het gevoel van nepnagels op mijn vingers is ongemakkelijk. Typen voelt vreemd en het is raar om met mijn hand door mijn haar te gaan. Maar goed, ik denk dat het een kwestie van wennen is en als je de nagels een avondje draagt is dat niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken.

Op de nagel op mijn wijsvinger na, voelt het erg stevig en goed aan. Deze nagels blijven er langer dan een dag op als je voorzichtig doet. Om te kijken of de nagels goed blijven zitten doe ik een paar kleine testjes. Ik sla met mijn nagels op de rand van de tafels – yes, I did – om te kijken of ze er niet af zouden vliegen. Ze bleven zitten! En ik voelde aan elke nagel of ze er stevig opzitten. Op de ringvinger na was dat ook zo.


De lengte van de nagels

Ik ben niet zo te spreken over de lengte (medium length) van de nagels. Het voelt alsof ik klauwen heb, omdat ik zelf altijd mijn nagels vrij kort houd. Mijn voorkeur gaat uit naar short length en die is gelukkig wel verkrijgbaar in de French manicure variant! De nagels zijn recht afgewerkt, maar je kunt ze wel vijlen. Dit gaat niet zo makkelijk als het vijlen van je eigen nagels, dus neem er even de tijd voor. 


Na het verwijderen van Kruidvat Salon Nails Fashion Colours

Om de nagels te verwijderen heb je een Nail & Glue remover nodig en die heb ik helaas niet. Ik besluit om het er zelf af te halen, maar dat zou ik je niet aanraden. 😉 Mijn nagels beschadigen daardoor en ik moet ze goed verzorgen om mijn nagels weer in goede conditie te krijgen. De lijmresten bleven deels achter op de nagels. Daarop besloot ik om halve wattenschijfjes met nagellakremover (en aluminiumfolie) op mijn nagels te laten weken. Ik zou het daarom niet elke dag dragen, maar zoals ik zei, voor een feestje is het wel een aanrader.

Kruidvat Salon Nails kosten nog geen € 5,- wat ik een goede prijs vind voor deze stevige kunstnagels. Naast de Red nails zijn er ook nog andere versies: Nude (medium length) en Pink (medium length) € 4,99 en de French Manicure (zelfklevend € 4,99, medium length € 4,99, ovaal € 3,99, short length € 4,99). Kruidvat Salon Nails zijn niet herbruikbaar.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

Wat vind jij van Kruidvat Salon Nails? Ga jij het kopen?

Must reads 👀