Lifestyle

‘Mensen in schuldsanering mogen geen huisdieren bezitten’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Regelmatig legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: Mensen in de schuldsanering mogen geen huisdieren bezitten.

Incognito opende een topic op het forum waarin ze wilde discussiëren met andere meiden. Haar stelling is:

Mensen die in de schuldsanering zitten zouden geen huisdieren mogen bezitten, omdat ze geen geld hebben om voor het dier  te zorgen.

Reginator antwoordde:
"Oneens. Er zijn daklozen die hun hond beter verzorgen dan sommige rijke mensen doen. Oké, een dier houden kan duur zijn. Maar als er mensen zijn die het welzijn van hun huisdier belangrijker vinden dan hun geld vind ik dat alleen maar mooi."

Plofkip:
"Iedereen heeft recht op een huisdier, want dat kan je beste vriend zijn. Is het wel zo dat als je nog geen beestje hebt en je zit in de schuldsanering, dan ik vind dat je niet meerdere beesten mag aanschaffen. Maar dat kan ook niet denk ik. Maar stel: iemand is een einzelgänger die in de put zit ofzo. Moet diegene dan maar zonder z'n hond of kat of iets dergelijks door het leven?"

bron

Vertonghen zei:
"Ik ben het er op zich wel mee eens. Het gaat er ook niet om dat mensen met weinig geld hun huisdieren niet goed zouden verzorgen, maar dat ze duizenden euro’s aan die beesten uitgeven om vervolgens te weinig geld te hebben en geld van de staat verlangen. Ik bedoel: stel dat iemand elk jaar 360 euro uitgeeft aan een seizoenskaart van een voetbalclub, duizenden euro’s aan kaartjes voor uitwedstrijden, honderden euro’s aan spullen eromheen – om vervolgens in de schulden te zitten en schuldsanering te verwachten. Dat wordt toch ook niet goedgekeurd?"

Steefje:
"Laten we even zo zeggen… Als je in de schuldsanering zit, zit je echt in de shit. Wat denk je dat een huisdier kost? Ik heb twee honden en dat is echt een dure grap hoor. Je mag blij zijn dat je een komkommer kan kopen op een dag (bij wijze van). Na drie jaar wordt de rest van je schuld kwijtgescholden en waar gaan die schulden heen? Juist de staat….en wie gaat dat betalen? Wij hardwerkende Nederlanders! Natuurlijk, als je dat beest al lang hebt, is het moeilijk om er afstand van te doen. Maar je moet je ook afvragen of je het beestje alles kan geven en dat kan niet. Een dierenartsbezoek is al €40 en dan ben je alleen nog maar binnen. Het gaat niet om arm of rijk, dat is helemaal niet van toepassing. Hoe hard het ook klinkt, je zit niet voor niets in de sanering dus ergens is het fout gegaan. Neem die verantwoordelijkheid dan ook."

Als jij ook een stelling wilt behandelen op Girlscene kun je een e-mail sturen naar stage@girlscene.nl. Vertel in de mail jouw naam, de stelling, waarom je de stelling op Girlscene wilt zien en wat jouw mening over de stelling is.

Wat is jouw mening over deze stelling?