Beauty

Haaruitval? Danique test Vichy Dercos Neogenic

Volumineus, weelderig, vol, dik & va-va-voom haar? Yes please! Helaas ben ik – Danique – niet gezegend met een volle bos haar en door omstandigheden is er van mijn ooit zo volle coupe nog maar een zielig haarbosje over.. Totdat ik een mail van Skinpharma ontving waarin ik kennismaakte met een nieuw product van Vichy: Dercos Neogenic. Een kuur van drie maanden die haargroei moet bevorderen. Let's put it to the test! 

Allereerst moet ik bekennen dat ik nogal sceptisch was over het idee dat een product de haargroei zou bevorderen. Als dat zo is, dan zou er toch niemand meer rondlopen met dun haar? Of is dit het best bewaarde geheim op aarde? Dit nieuwsgierige aagje besloot op onderzoek uit te gaan. Uit mijn vooronderzoek bleek dat dit product nog door niemand getest is. Voor mij dus de kans en uitdaging om Dercos Neogenic  te testen en (uiteraard) verslag uit te brengen.

Na de gebruiksaanwijzing drie keer goed door te hebben doorgenomen was ik klaar voor mijn grote avontuur. Deze kuur van drie maanden zou mij mijn weelderige haarbos teruggeven. Bring it on!

Gebruik
Vichy Dercos Neogenic is een kuur van drie maanden (3x 28 ampullen), volledig parabenenvrij en geschikt voor ieder huidtype dus ook voor de gevoelige huid. Je moet het product via een pipetje op je hoofdhuid aanbrengen. De vloeistof zit in een ampul, dit bevestig je in het massage hulpstuk/pipetje, druk je stevig aan zodat hij erin klikt en dan masseer je de vloeistof door middel van het pipetje over de hoofdhuid. Et voila! Het voelt trouwens heel gek als je de vloeistof over je hoofdhuid voelt lopen, het voelt net alsof er een straaltje water over je hoofd loopt! Dus direct masseren na aanbrengen is een pre!

  • Dagelijkse behandeling: 1 ampul 's morgens of ’s avonds (je kunt dit het beste 's avonds doen, aangezien de vloeistof dan het beste kan intrekken)
  • Op droog of nat haar aanbrengen met het bijgeleverde massage hulpstuk/pipetje. Niet uitwassen!
  • Gebruik gedurende 3 maanden voor het beste resultaat. Ik zag pas na anderhalve maand, na elke dag gebruik, resultaat!


Haarfases & werking
De groei van haar volgt een vaste cyclus:
De groeifase: ongeveer 0,3mm per dag.
De overgangsfase: je haar wordt dunner en lichter.
De uitvalfase: je haar valt uit en na drie maanden groeien er nieuwe haren.
De slaapfase: je haarbulbus (haarzakje) slaapt. Het duurt ongeveer 2 tot 12 maanden voordat een nieuwe haar begint te groeien.

De cyclus van haargroei begint steeds opnieuw omdat de haarbulbus (het onderste gedeelte van de haarwortel) weer actief wordt. Maar de haarbulbus wordt niet direct en niet altijd actief na de haaruitval. Zolang deze inactief blijft, groeit er geen nieuwe haar. Hoe langer dit duurt en hoe groter het aantal inactieve bulbussen, hoe kaler je wordt.

Bij het activeren van een haarbulbus spelen zogenoemde stamcellen een beslissende rol. Dercos Neogenic bevat Stemoxydine, een molecuul dat de relatief zuurstofarme omgeving nabootst die stamcellen nodig hebben om goed te werken. En als stamcellen goed werken, kunnen haarbulbussen makkelijker actief worden.

EINDRESULTAAT:

Close-up, links een voor foto en rechts een foto na de drie maanden. Zoals jullie kunnen zien ben ik in die drie maanden nog bij de kapper geweest en op vakantie ;-)! Vooral bovenop kun je het verschil zien!

Een shot van iets verder weg!

Ladies, op jullie verzoek nog een na foto. Het verschil zie je minimaal, maar als ik met mijn hand door mijn haar ga voel ik dat het haar dikker is. In combinatie met Vichy Dercos Neogenic gebruik ik geen elastiekjes meer, omdat haar dan sneller afbreekt. Ik gebruik nu clipjes. Het haar aan de bovenkant is voller en dikker, maar het duurt langer voordat het haar aan de zijkant meer volume heeft.

Eindresultaat
De haardichtheid moet toenemen omdat het aantal haren toeneemt: gemiddeld 1700 nieuwe haren na 3 maanden. Ik heb natuurlijk niet elk nieuwe haartje geteld 😉 Maar ik zie wel degelijk nieuwe babyhaartjes als statisch haar rechtomhoog steken! Dus: een dikke, vette YAY! Ik ben erg benieuwd of ik alle nieuwe haren behoud nu ik gestopt ben met de kuur. Dus ik zal jullie over een tijdje weer updaten!

Voordelen:
Ik heb nog niet alle haren terug, maar je ziet wel degelijk resultaat (zie foto's). Dus het werkt!
Het product is handzaam: makkelijk aan te brengen dankzij de ampullen en de slim ontworpen applicator.
 De lotion is hypoallergeen, fris en bevat geen parabenen.
Het product trekt snel in je hoofdhuid en je kunt je haar makkelijk stylen. 
Het product is gemakkelijk mee te nemen door het formaat.

Nadelen:
Het product is nogal olie-achtig waardoor je haar snel vettig lijkt.
Het is best prijzig, een kuur voor drie maanden kost € 262,76 en voor een maand kost € 88,60. 
Je moet echt geduld hebben voor deze kuur (the ultimate challenge voor mij), aangezien het even duurt voordat je verschil kunt zien. En ook niet geheel onbelangrijk: je moet ook consequent zijn, aangezien je elke dag het product moet aanbrengen.  

 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ (8/10)

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor de webshop van Skinpharma waar het product verkrijgbaar is. Er bestaat ook een Vichy Dercos Neogenic shampoo die je haar weer wat meer 'body' (ook wel volume) moet geven. Ook dit product bevat geen parabenen en hypoallergeen. 

Heb jij al ervaringen met Vichy Dercos Neogenic? En zou jij het ook gaan gebruiken? Mocht je overigens nog vragen hebben, let me know hieronder!