Beauty

Test: Max Factor CC cream

Wie kent BB cream niet? De populaire foundation en huidverzorging in één, overgevlogen uit Azië. Maar na BB cream ontstaat er nu nieuw cultproduct: de Max Factor CC Cream. De colour correcting cream verzorgt de huid en geeft het tegelijkertijd een egale dekking. Verkrijgbaar in drie verschillende tinten, ook voor de lichtste huid. Girlscene's Renée test het.

Als ik de beschrijving over CC cream – Colour Correcting cream – lees, is het alsof een crème en foundation een baby hebben gehad en daar de CC cream is uitgekomen. Dat klinkt niet heel vernieuwend in mijn oren, daarom ben ik benieuwd naar de werking van de Max Factor CC cream. In feite heeft BB cream ook ingrediënten die de huid verzorgen en de huid egaliseren. Dus wat is het verschil? Tijd om te testen! 


De Max Factor CC cream komt in drie kleuren. De lichtste kleur is ook echt licht en zelfs geschikt voor mijn huid. Ik ben vergelijkbaar met MAC NW 10/15 als je bekend bent met het kleurenschema van MAC foundations. De kleur die ik gebruik is 40 Fair. Daarnaast zijn er twee medium kleuren: 50 Natural en 75 Tanned. Helaas is er geen kleur voor meiden met een donkere huid. 


Van links naar rechts: 40 Fair, 50 Natural, 75 Tanned

Een druppel zoals op bovenstaande foto's is genoeg om het hele gezicht te bedekken. Max Factor geeft als tip om met je vingers of kwast extra CC cream aan te brengen in jouw probleemgebieden, zoals roodheid om de neus of onzuiverheden.


Voor: zonder gezichtsmake-up 


Na gebruik met Max Factor CC cream in 40 Fair


Voor en na Max Factor CC cream in 40 Fair

Ik breng een beetje CC cream aan op mijn neus, voorhoofd, kin en op de appeltjes van mijn wangen. Vervolgens werk en vervaag ik het naar buiten toe. Op die manier heb je niet zo'n last van een 'foundation streep' op je kaaklijn en smelt het mooi samen met de kleur van je nek. Hiervoor gebruik ik de Real Techniques contour brush, maar je kunt gewoon een kwast gebruiken die jij fijn vindt. Als je het makkelijk vindt werk je gewoon lekker met je handen en vingertoppen, maar bij mij geeft dat nooit een mooi egaal resultaat.
Na een laag Max Factor CC cream vind ik de dekking niet goed genoeg. Daarom breng ik nog een beetje extra aan op mijn rode plekjes en onder mijn ogen.

Wat vind ik?
Structuur: De structuur van de CC cream vind ik fijn. Het is als een vloeibare foundation, maar het is niet waterig. Het voelt licht aan en smelt mooi samen met de huid, zoals je op de close-up foto ziet. 
Dekking: CC cream is niet te verwarren met een foundation. De dekking is daarom ook niet wat ik gewend ben. Het is vrij transparant en dekt licht. 
Verpakking: Eigenlijk is de verpakking perfect. Je krijgt zelfs het laatste beetje CC cream uit de slanke tube. Als je vaak ergens anders slaapt is de CC cream handig om mee te nemen. Het weegt bijna niets en neemt niet veel ruimte in beslag.

Max Factor CC cream is qua dekking lichter en daarom anders dan de gemiddelde BB cream. Die dekken namelijk net iets beter. Meiden met een normaal huidtype hoeven niet per se een dagcrème aan te brengen. Een CC cream verzorgt de huid voldoende. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10

Max Factor CC cream is geschikt voor meiden die niet veel dekking nodig hebben of niet de dekking willen die een foundation normaal gesproken geeft. Je hoeft niet na te denken als je de CC cream aanbrengt. Het vervaagt en smelt mooi samen met de huid. Het egaliseert de huid op een natuurlijke manier. Voor mij persoonlijk is de Max Factor CC cream niet genoeg. Ik gebruik liever nog een dekkende concealer voor een egaler resultaat, maar ik zou de CC cream wel gebruiken op dagen dat ik wat minder make-up nodig heb. De kleur sluit goed aan bij mijn huidskleur, wat mij erg verrast. Normaal gesproken is de lichtste kleur van een drogisterijmerk te donker voor mij, maar deze Max Factor CC cream niet. 

Er zijn niet veel kleuren van de Max Factor CC creams, maar als je de geschikte kleur vindt en een lichte dekking prettig vindt, is dit een product voor jou. 

Max Factor CC cream is vanaf nu te koop in drogisterijen voor € 13,99.