Real life

Girls issues: Ik maak me zorgen om mijn vader

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag hebben we een vraag van een bezorgd meisje waarvan de vader niets meer eet..


Bron beeld: Weheartit

Lieve Girscene,

Ik heb een probleem; mijn vader eet heel weinig tot niks… Ik maak me zoveel zorgen om hem. Hij eet sinds het avondeten gisteren niks meer.

Ik heb hem toen wel geprobeerd dat hij toch aan tafel kwam, maar hij negeerde me. Mijn moeder heeft zoveel met hem gepraat en hij bleef weigeren. Vanmorgen zei hij vrolijk ‘Goedemorgen!’ Ik was helemaal blij ik dacht dat alles weer goed was, maar toen ik naar beneden ging zag ik dat niemand aan tafel gezeten had en het ontbijt wel klaar was.

Ik ging naar mijn moeder en ik vroeg haar “heeft papa niks nog niks gegeten?”. Ze zei: “Nee”. Ik vroeg wat we konden doen voor hem maar ze wist het niet.

Weten jullie misschien wat we voor hem kunnen doen? Ik durf niet meer met hem te praten. Ik maak me zoveel zorgen om hem en ik ben bang hem kwijt te raken.

Help me please(als jullie misschien zeggen uit eten, daar houdt hij niet van).

Veel liefs van een bezorgd meisje.


Bron beeld: Weheartit

Lief bezorgd meisje,

Wat vreemd dat je vader ineens niet meer eet. Is het van het één op het andere moment, of is dit al langer gaande? Weet je waarom hij niet meer eet? Is het uit protest? Voelt hij zich niet lekker? Ben je bang dat hij een eetstoornis heeft?

We vinden het heel lastig om zonder achtergrond informatie jou te helpen. Probeer erover te praten. Lukt dat niet met je vader? Probeer dan met je moeder te praten. Willen ze niet met je praten, vertel ze dan hoe erg je er mee zit. Je mag best wat emotie tonen. Ze mogen best weten dat jij de situatie helemaal niet leuk vindt.

Zonder dat jij weet wat er precies aan de hand is, kun je weinig doen. We begrijpen dat je vader heel belangrijk voor je is en dat je hem niet kwijt wilt raken, maar probeer niet meteen van het ergste uit te gaan. Hoe lastig dat misschien ook is.

Wil zowel je vader als je moeder niet met je praten? Kijk dan of je via school kunt praten met een vertrouwenspersoon. Deze mensen hebben geheimhoudingsplicht, dus je hoeft niet bang te zijn dat andere mensen op school er achter komen.

Heel veel succes met deze vervelende situatie!

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀