Lifestyle

Girls issues: Ik maak me zorgen om mijn vader

16

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag hebben we een vraag van een bezorgd meisje waarvan de vader niets meer eet..


Bron beeld: Weheartit

Lieve Girscene,

Ik heb een probleem; mijn vader eet heel weinig tot niks... Ik maak me zoveel zorgen om hem. Hij eet sinds het avondeten gisteren niks meer.

Ik heb hem toen wel geprobeerd dat hij toch aan tafel kwam, maar hij negeerde me. Mijn moeder heeft zoveel met hem gepraat en hij bleef weigeren. Vanmorgen zei hij vrolijk 'Goedemorgen!' Ik was helemaal blij ik dacht dat alles weer goed was, maar toen ik naar beneden ging zag ik dat niemand aan tafel gezeten had en het ontbijt wel klaar was.

Ik ging naar mijn moeder en ik vroeg haar "heeft papa niks nog niks gegeten?". Ze zei: "Nee". Ik vroeg wat we konden doen voor hem maar ze wist het niet.

Weten jullie misschien wat we voor hem kunnen doen? Ik durf niet meer met hem te praten. Ik maak me zoveel zorgen om hem en ik ben bang hem kwijt te raken.

Help me please(als jullie misschien zeggen uit eten, daar houdt hij niet van).

Veel liefs van een bezorgd meisje.


Bron beeld: Weheartit

Lief bezorgd meisje,

Wat vreemd dat je vader ineens niet meer eet. Is het van het één op het andere moment, of is dit al langer gaande? Weet je waarom hij niet meer eet? Is het uit protest? Voelt hij zich niet lekker? Ben je bang dat hij een eetstoornis heeft?

We vinden het heel lastig om zonder achtergrond informatie jou te helpen. Probeer erover te praten. Lukt dat niet met je vader? Probeer dan met je moeder te praten. Willen ze niet met je praten, vertel ze dan hoe erg je er mee zit. Je mag best wat emotie tonen. Ze mogen best weten dat jij de situatie helemaal niet leuk vindt.

Zonder dat jij weet wat er precies aan de hand is, kun je weinig doen. We begrijpen dat je vader heel belangrijk voor je is en dat je hem niet kwijt wilt raken, maar probeer niet meteen van het ergste uit te gaan. Hoe lastig dat misschien ook is. 

Wil zowel je vader als je moeder niet met je praten? Kijk dan of je via school kunt praten met een vertrouwenspersoon. Deze mensen hebben geheimhoudingsplicht, dus je hoeft niet bang te zijn dat andere mensen op school er achter komen.

Heel veel succes met deze vervelende situatie!

Liefs,
Girlscene

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

16 reacties

 • 5 jaar geleden Magicintheair • 5 jaar geleden Antsje

  De tip van Girlscene aannemen!

 • 5 jaar geleden ~¤Lola¤~

  Misschien kan je er met zijn huisarts over praten? (weet niet of dat kan en of die er wat aan kan doen..)

 • 5 jaar geleden Miessjel

  @neggelswokkel Sorry dat je mij verkeerd begrijpt, ik neem niet de slachtoffersrol in, als ik dat zou willen zou ik juist wel naar Girlscene mailen. Ik wil alleen maar aanduiden dat ik het onderwerp van dit artikel nogal teleurstellend vind en dat op deze manier iedereen zijn kleine probleempjes wel naar Girlscene kan gaan mailen. Ik vind gewoon dat je bij dit soort dingetjes ook wel advies van bijvoorbeeld een vriendin kunt vragen.

 • 5 jaar geleden Floralscents

  Oké ?

 • 5 jaar geleden m..

  Sorry maar wat een idioot artikel deze keer! De vraag is sowieso al belachelijk! Meneer kan inderdaad een griepje onder de lede hebben waardoor hij geen zin heeft in eten en sociaal te doen! Als het nou al een lange tijd was, oke, maar sinds de vorige avond?!

  En het (goedbedoelde) antwoord, heeft natuurlijk ook vrij weinig zin!

  Erg jammer !

 • 5 jaar geleden Neggelswokkel

  Dat was overigens niet bedoeld alsof jouw probleem niet boeiend is hoor, maar dit meisje maakt zich ook gewoon maar zorgen..

 • 5 jaar geleden Neggelswokkel

  @miessjel, als je dan zo graag antwoord wil op jouw problemen stuur dan zelf een mail? Beetje kansloos vind ik het altijd als mensen elkaars problemen met elkaar gaan vergelijken en dan zelf de slachtofferrol innemen.

 • 5 jaar geleden maroon5

  Ik zal eerst met iemand praten die je goed kent en dan girlscene mailen ofzo. Maar sterkte!

 • 5 jaar geleden Miessjel

  Eerlijk gezegd word ik hier een beetje pissig van. Toen ik de titel las, dacht ik: 'Oh, misschien iets waarin ik me kan inleven!' Mijn vader is namelijk al een half jaar depressief sinds hij zijn baan kwijt is. Hij eet bijna niks en als hij iets eet is het ongezond. Hij drinkt en rookt en sport niet en kijkt alleen maar tv. En dan krijg je een artikel dat begint met: 'Hij eet sinds gisteravond niks meer.' Sorry, ik vind het heel lief dat je bezorgd bent om je pap maar snap alsjeblieft ook mijn reactie.

 • 5 jaar geleden Maxime

  beetje overbezorgd mag wel maar om dan gelijk girlscene te mailen is iets too much..

 • 5 jaar geleden Bloemetje

  Ach meissie, wat vervelend! Inderdaad, wat Girlscene zegt, probeer te praten. Trouwens, wat beauty_love zegt is ook een goede. Veel succes, je kan het!

 • 5 jaar geleden yasmine658

  Je vader eet sinds het avondeten gisteren niks meer? Ehm misschien heeft hij wel een griepje ofzo, ik denk dat j e wat voorbarig bent in het trekken van conclusies en meteen Girlscene mailen. Als ik me niet lekker voel kan ik ook dagenlang op enkele appeltjes eten omdat ik me niet goed genoeg voel om iets te eten...

 • 5 jaar geleden beauty_love

  oh wat erg... maak zijn lievelingseten en als hij dat niet opeet zeg je hem dat je teleurgesteld bent. Of sta voor hem op en maak ontbijt met een leuk briefje

 • 5 jaar geleden Just Eveline

  Goede tip van Girlscene, zou ik zeker opvolgen.

 • 5 jaar geleden appelpeerbanaan

  Aww, wat lastig dit! Misschien ook gewoon een midlife crisis? Want dan zijn die ups en downs hartstikke normaal. Is er laatst iets gebeurd in zijn leven (positief óf negatief)? Als in: promotie op werk, maar kan ook verlies van een vriend of familielid zijn..? Ik zou vooral kijken hoe lang dit "gedrag" zich laat zien,...als het echt langer duurt dan een paar weken, zou ik inderdaad kijken of je (professionele) hulp kan krijgen.

  Maak je vooral geen zorgen en wacht het gewoon af. Forceer hem niets met het loskrijgen van informatie of gevoelens o.i.d., maar blijf vooral bij hem en laat zien hoeveel je om hem geeft. Komt goed!!

 1. 1