Behind the Girlscene-redactie: #37

Fashion door Redactie

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet misschien ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op - en buiten - de redactie? Wij geven je elke week een sneak-peek behind the Girlscenes, vol met video's en foto's. Deze week: Katy Perry interview, Redken haar treatment en appeltaart!

De meiden van Girlscene zijn de hele dag druk bezig! Zijn we niet bezig met het schrijven van artikelen, het beantwoorden van mailtjes of op zoek naar de leukste nieuwe items dan zijn we wel een nieuwe nagellak of haarspray aan het testen om een review over te schrijven. Ook zijn er afspraken buiten de deur, spannende pakketjes die binnenkomen en maken we heerlijke lunches! Kijk je mee?

Maandag
Een nieuwe week die heerlijk(?) herfstachtig begon! Onweer, regen, kou... Van dat weer dat eigenlijk vraagt om kruidnootjes en pumpkin spice latte. Maar niets van dit alles voor Annemerel afgelopen maandag, want die lag met buikpijn op de bank met thee, gekookte eitjes en kippenbouillon. Ieder nadeel heeft zijn voordeel; hierdoor kon ze wel lekker snel doorwerken (naar Girlscene reizen kost haar vier uur reistijd!) EN hoefde ze niet naar buiten. Always look on the bright side of life ;-).

Danique en Renée werkten maandag wel gewoon op kantoor, waar het weer een drukte van jewelste was. Renée was druk bezig met schrijven-schrijven-schrijven en Danique rolde van de ene in de andere bespreking en beantwoordde ondertussen alle mailtjes (na het weekend altijd extra veel!) en checkte ze de stukken van Annemerel en Renée. 

Er worden nog volop agenda's besteld! Als Girlscene lezeres kun je alsnog de agenda scoren, maar nu met een dikke korting. Renée bracht dus nogmaals een bezoekje aan het postkantoor. Inmiddels kijken de medewerkers niet meer raar op als je vraagt om 100 postzegels en een stuk over 30 bubbeltjes enveloppen. :-)

Dinsdag
Gisteravond heeft Danique een treatment gekregen van Redken bij Salon Rob Peetoom in Amsterdam. Ze kreeg een speciale Diamond Oil Treatment.  Diamond wat? Dit is een nieuwe, overheerlijke & vooral multifunctionele lijn van Redken. Echt een absolute aanrader, je haar voelt & ziet er veel gezonder uit!

De producten moeten je haar versterken, van meer glans voorzien en last but not least: het is zonder siliconen! De ingedriënten bestaan oa uit korianderolie (sluit de schubbenlagen voor glans), camelina-olie (vult gaten in haar aan), abrikozenolie (dringt haar door om van binnenuit te voeden) en interlock protein network (en mix van keralinken, aminozuren en proteïnen die je haar beschermen, verzorgen en versterken). De bekende blogger Chiara Ferragni van The Blonde Salad is het model van deze campagne. YAY! 

Maargoed, dat was maandagavond, dinsdag begon het 'echte' leven weer. Wat een heerlijk weer.. Iekkkkk, we kwamen allemaal als verzopen katjes aan op kantoor, allemaal, behalve Emma die met een buikvirus thuis zat. Gisteren Annemerel (die er vandaag gelukkig weer van af), vandaag Emma... Morgen Danique en later deze week Renée?

Renée had aan het einde van de middag een afspraak bij Zenner. Ze kreeg een prestentatie van Tom Sebastian over de nieuwe collectie en haar haren werden door een stylist gedaan. Super gaaf! Op de redactie kenden we Zenner alleen van hun haarelastieken en schuifspeldjes, maar Zenner heeft nu ook studs en andere accessoires voor het haar.

Woensdag
We zijn nog maar net bekomen van die heerlijke 'tropische' storm van gisteren! Danique weet er alles van... Na een zware bokstraining 's avonds volgde de volgende uitdaging: heftige regen met windstoten. Toen ze op de fiets naar huis ging kwam ze als een verzopen katje thuis.

Vandaag is het een stukje minder gezellig op de redactie. Emma is nog steeds ziek, boe! Daarom werkt ze lekker thuis. Gelukkig heeft ze een beschuitje kunnen eten. Dat is toch al beter dan een hele dag op kippenbouillon leven. :-) Ook Danique werkte thuis aan Girlscene, omdat ze veel meetings had vandaag. Renée is als enige van de Girlscene meiden aanwezig op kantoor. Ze begint de dag op de redactie door de video's bij te werken en de lovely deals aan te passen. Ook is er tijd voor een inspiratiesessie met het nieuwe beautyboek van Tom Sebastian.

Het is oh zo fijn om een kast vol fijne producten te hebben. Renée ontdekte OPI's In the cable car-pool lane. Een mooie paarse kleur met een rode tint. Een geschikte kleur voor het herfstweer deze week! Dit nagellakje is van de nieuwe herfstcollectie van OPI. Donderdag
Woehoe, we hebben goed nieuws! Allereerst: het heeft bijna niet geregend vandaag, maar nog belangrijker: Danique gaat binnenkort Katy Perry interviewen in Berlijn. We moeten nog even onze mond houden waarom Danique Katy Perry gaat ontmoeten, maar jullie lezen het natuurlijk zo snel mogelijk op Girlscene.

Emma stapte donderdag dapper op haar fiets om weer op het kantoor te werken, maar helaas voelde zij zich toch niet goed genoeg. Rechtsomkeert dan maar! Werken vanuit bed met haar kattenmok aan haar zijde is toch wat fijner. :-) Daarom miste ze wel de lekkere appeltaart die Danique meenam. Helaas konden we geen foto van de taart maken, want de meiden van de andere redacties stonden te dringen voor een stukje. Je begrijpt vast wel dat de taart binnen no time op was met al die hongerige redactrices op kantoor. ;-) 

Naast het schrijven van artikelen en nakijken van de teksten kwam de postbode nog langs met een spannend pakketje. Danique kreeg een mooie Céline look-a-like tas van I Want That Musthave met jaloerse blikken als gevolg. Tussendoor had ze nog een gesprek met een toekomstige stagiaire voor Girlscene. Altijd spannend... Wie weet zien jullie haar in januari op Girlscene! Daarnaast maakt Danique elke dag tijd om de Girlscene agenda's in te pakken en pakketjes te maken met fijne goodies voor tips die onze lieve lezeressen altijd sturen.


Schoenen zijn van Converse


's Avonds at Danique deze jaloersmakende quiche. Het recept wilden wij jullie niet onthouden: 

Ingrediënten:
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid 
2 el olijfolie 
1 voordeelzak spinazie (600 g) 
150 g zachte geitenkaas met honig, in stukjes 
4 eieren, losgeklopt 
1 beker crème fraîche (200 g) 
2 tl oregano (potje 13 g) 
2 el amandelschaafsel (bakje 55 g)

Bereiding: 
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de quichevorm met het deeg, laat de plakjes elkaar overlappen. Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de spinazie in 4 porties toe en laat de groente al omscheppend slinken en het vocht helemaal verdampen.
2. Verdeel de spinazie met de geitenkaas over de deegbodem. Meng de eieren met de crème fraîche, oregano en peper en zout. Schenk het ei-roommengsel over de spinazie. Bestrooi de taart met het amandelschaafsel.
3. Bak de spinaziequiche in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

Vrijdag
Een ietwat beroerde Emma besloot toch om weer op het kantoor te gaan werken, ze miste alle gezelligheid toch wel een beetje. En hoe toevallig: die ochtend kwamen zij Danique tegen voor de Coffee Company! Danique haalde nog even snel een koffietje voordat de werkdag begon. De redactie verscheen op deze vrijdag in dikke truien en warme sjaals op het kantoor. Het zou rotweer worden! Maar het zonnetje scheen toch af en toe waardoor we het heel warm hadden. Ach, het is ook nooit goed he ;-). 

We hebben de hele dag artikeltjes geschreven, bijvoorbeeld over het boek over Gwyneth Paltrow en de gezonde sapjes van Healthy People. De sapjes hebben we uiteraard geproefd! Ons oordeel kun je binnenkort op de website lezen. En oja, we zijn ook errrrrrrrg blij met onze nieuwe waterkoker, de oude is namelijk een tijd geleden stukgegaan en de theeleuten (lees: iedereen op de redactie) misten hem natuurlijk enorm, al helemaal nu het wat kouder wordt. Je begrijpt dat we de hele dag thee hebben gedronken (en sapjes van Healthy People). 

Wat heb jij deze week gedaan?

Liefs,
Danique, Annemerel, Emma en Renée