Lifestyle

Stelling: drugs moet verboden worden

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: drugs moet verboden worden.

Sinds 2009 loopt er topic op het forum over drugs. Daarin vertellen lezeressen of ze drugs hebben gebruikt, welke drugs ze gebruiken en hoe vaak. De stelling luidt:

Drugs moet verboden worden.

De Girlscene-meiden op het forum hebben ondertussen ruim 190 pagina's volgepraat met hun drugservaringen. Af en toe plaatst iemand ook een berichtje dat zij tegen drugs is, zoals Brillie1992
"NOOIT ga ik aan de drugs. En dan kunnen mijn vrienden wel zeggen ''nooit kan je niet zeggen'', maar dat kan ik wel. Ik heb een verslaafde neef in de familie en dat is mijn voorbeeld waarom ik het NOOIT ga gebruiken je krijgt alleen maar gezeik!"

Bron

Anonymous zei:
"Ik rook zo af en toe een jointje; niet zo vaak eigenlijk is toch niet mijn ding. En op feestjes wordt er regelmatig gesnoept (xtc). En inderdaad oppassen geblazen; laat alles testen voor je iets neemt. 🙂 Soms gebruik ik er coke bij. Doe dit overigens max. elke 2 maanden, dan heb je optimaal effect elke keer. (…) Ikzelf reken alcohol wél tot de drugs. Het verandert je gemoedstoestand en kan ook verslavend werken. Zoals sommigen hier zeggen, liever eens per maand een jointje dan iedere vrijdag en zaterdag lazerus. Helaas denken veel mensen er anders over, waardoor alcohol meer geaccepteerd en gedoogd wordt dan andere drugs. Natuurlijk is het minder heftig dan coke, maar als ik een meisje van 14 in een portiekje dronken zie liggen, maak ik me wel een beetje zorgen… zeker met carnaval."

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
– jouw naam
– de stelling
– waarom je deze stelling wilt behandelen

Wat is jouw mening over deze stelling?