Beauty

Back to school make-up met Essence en Catrice

Vroeg naar school betekent vaak weinig tijd in de ochtend. Zo lang mogelijk slapen en toch op tijd komen is dan de ultieme uitdaging. Als je toch een beetje moeite wil doen om goed voor de dag te komen, moet je zeker eens kijken bij de nieuwe producten van Essence en Catrice. Girlscene's Renée maakte eenvoudige en snelle make-up looks voor school!

Persoonlijk trek ik extra tijd uit om rustig mijn make-up te doen 's ochtends. Als ik mij verslaap kies ik wat voor make-up ik op wil als ik mijn kleding aantrek. Het moet snel, mooi en naturel zijn. Budgetmerken Essence en Catrice hebben nieuwe make-up uitgebracht waarmee je zo'n simpele look maakt. Ik heb het getest!

Catrice
Een van de mooiste nieuwe producten zijn de Catrice Liquid Metal Eyeshadows (€ 3,99). Deze gepigmenteerde oogschaduws zijn zacht qua textuur en geven een lichte metallic glans aan de ogen. Helemaal volgens de laatste beautytrends! Ik vind de kleur 020 Gold 'n Roses geschikt voor schooldagen.

Een ander product dat ik graag wilde testen, zijn de Catrice Pure Shine Colour Lip Balms (€ 4,99). Ze doen mij denken aan mijn geliefde Clinique Chubby Stick, een lippenbalsem in potloodvorm. Het verzorgt de lippen en geeft tegelijkertijd een mooie kleur af. De Pure Shine Colour Lip Balm is handig om mee te nemen in je tas en je hebt geen puntenslijper nodig. Aan de onderkant zit een draaidop waardoor je de lippenbalsem omhoog kunt draaien. Mijn favoriet is 060 Go Flamingo Go!

Wat ik nog meer gebruik voor een simpele make-up look is de Better Than False Lashes mascara in 010 Black (€ 4,59) voor volle wimpers. De Catrice Made to Stay Inside Eye Highlighter Pen in 010 In The Mood For Nude (€ 2,89) is gemaakt voor de waterlijn en geeft een wakkere blik. Met een beetje van de Catrice Defining Blush in 070 Pinkerbell (€ 3,59) heb je meteen een frisse blos op je wangen.


Deze make-up look is easy peasy en naturel. Met mijn vinger breng ik een klein beetje Gold 'n Roses oogschaduw aan en vervolgens een laagje Better Than False Lashes mascara. Ik ben tevreden over deze mascara! Op mijn wangen breng ik de Pinkerbell blush aan en op mijn lippen Go Flamingo Go. Ik gebruik graag een oogpotlood op mijn waterlijn. In The Mood For Pink is hier perfect voor. Deze look heb je binnen vijf minuten gemaakt!

Deze look is geschikt voor elk seizoen en kost bij elkaar nog geen 25 euro. Nu verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Essence
Essence Stays No Matter What eye pencil trekt meteen mijn aandacht. De bruine kleur 08 Chocolate Brownie (€ 2,59) past bij iedere oogkleur. Je hebt geen kwast nodig om de eye pencil aan te brengen. Snel en eenvoudig, daar hou ik van. Breng het aan op je oog en vervaag het met je vingers. Klaar!

Nog een handig product is de Essence Blush Stick in 030 Miss Peachy (€ 2,59). Zet een streep op de wangen en gebruik je vingers om de kleur te blenden in de huid. Ook handig om mee te nemen. Een voordeel van de blush is dat je het niet op de huid voelt liggen en niet plakkerig aanvoelt.


 Verder gebruikte ik Essence Sun Club all-in-one bronzing highlighter in 01 Sun Light (€ 3,59) op mijn ogen en wangen voor extra glans. Ik maak het af met Essence Lash Mania Reloaded mascara (€ 2,89) op mijn wimpers en Essence Glow Tinted Lip Balm in 01 Light Up (€ 2,39) op mijn lippen. 


Ik vervaag de Essence Stay No Matter What eyepencil over mijn ooglid en ik zet een lijntje op mijn bovenste wimperrand. Maak het af met de Lash Mania Reloaded mascara. Op de wangen gebruik ik de Miss Peachy Blush stick en de all-in-one bronzing highlighter in Sun Light. Omdat de wangen meer opvallen, gebruik ik een natuurlijke kleur op mijn lippen. Light Up lipbalsem is makkelijk om aan te brengen zonder spiegel en geeft een roze tint. 

In totaal kost deze Essence make-up look iets meer dan 14 euro. Lekker budget! Vanaf september te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Welke producten wil jij uitproberen? Wat voor make-up draag jij naar school?

Must reads 👀