Lifestyle

Stelling: goedkoop is duurkoop

25

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: goedkoop is duurkoop.

Dormant opende een topic op het forum over namaakproducten en of die producten een 'goedkoop is duurkoop' gevalletje zijn door de kwaliteit. Een voorbeeld die Dormant noemde, was het feit dat schoenen van Jeffrey Campbell vaak werden nagemaakt. Net zoals je neppe Louis Vuitton ziet op de markten in Turkije. De stelling luidt:

Goedkoop is duurkoop.


Bron

Beertjechips reageerde in het topic:
"Ik denk dat het per product verschilt. Ik denk dat over het algemeen het wel zo is dat wanneer iets echt stukken goedkoper is, de kwaliteit ook minder is. Maar dit is niet altijd zo, soms is iets ook gewoon heel erg duur door het merk dat eraan hangt. Ik zou zelf nooit schoenen voor zo'n dure prijs kopen. Dat vind ik zonde voor het geld, en dat geld heb ik gewoon niet. Je loopt er toch op, stuk gaat het uiteindelijk toch dus dat vind ik dan zonde voor je geld. En vaak verandert je smaak toch wel weer, een jaar later kan ik het wel weer niet leuk meer vinden (je weet maar nooit) dan is het zonde dat ik zoiets heb gekocht voor zoveel geld.
Maar soms spaar ik wel voor een bijzonder item dat ik echt heel graag wil hebben. Dan heb ik het geld er wel voor over en hecht ik ook veel waarde aan het product wanneer ik het gekocht heb. Juist omdat ik er zoveel voor betaald heb."

Clarity zei:
"Ik ergerde me dood aan de discussie in dat topic. Ik heb twee paar neppe Lita's omdat: 1) ik de echte veel lomper vind dan de neppe. En dus gewoon lelijker. 2) ik ben van plan deze schoenen eens in de twee weken te dragen. Om dan € 160 neer te tellen voor schoenen die ik niet zo veel draag vind ik zonde.
Daarbij vind ik het echt weird dat mensen ervan overtuigd zijn dan duurder altijd beter is. Ik heb schoenen van de Primark voor twee tientjes die er nog prachtig uitzien terwijl ik er zó veel mee heb rondgelopen. En dan heb ik ook schoenen die gewoon een stuk duurder zijn waarvan de kleur na één dragen al vervaagt van de schoen."

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
- jouw naam
- de stelling
- waarom je deze stelling wilt behandelen

Wat is jouw mening over deze stelling?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

25 reacties

 • 5 jaar geleden Principessa

  Ligt aan het merk vind ik maar in de meeste gevallen is goedkoop wel echt duurkoop, vooral bij makeup, leren laarzen/jasjes (geen nep leer dus) of goede jeans.

 • 5 jaar geleden monkey96

  niet altijd hoor : De echte doc. Martens zijn veel beter voor je voeten en zijn van betere kwaliteit ik heb ook legerbotjes van H&M en die trekken echt op niks

 • 5 jaar geleden Janine

  Het ligt er ook aan hoe jij met spullen om gaat. Als jij nonchalant met alles om gaat boeit 't niet of 't duur is of goedkoop.

 • 5 jaar geleden Chocolateduck

  Ik ben het hier sowieso wel mee eens. (Bijna) altijd als ik iets goedkoops koop werkt het niet goed..

  Een voorbeeld is de ontharingsstrips van de aldi. Super goedkoop, maar ongelooflijk pijnlijk en er waren hooguit drie haren verwijdert. Het was eerder mijn huid die eruit was getrokken en beschadigt was in plaats van mijn haren.

  Daarnaast dacht ik laast eens goedkope eyeliner te kopen van etos huismerk. Die was waterig en gaf vlekken. Daarna heb ik nog twee pogingen gedaan bij andere merken: allemaal geen succes.

  De discussie is ook: wat is goedkoop. Er zijn namelijk mascara's van 1 euro en mascara's van 30 euro. Ook zijn er uitvoeringen die rond de 7 euro kosten. Niet heel goedkoop, maar werken vaak prima. Echt heel heel heel goedkoop is vijwel altijd slechte kwaliteit, want de kosten zijn laag. Dus JA, goedkoop is in de meeste gevallen duurkoop.

  Maaaaar ik heb ook schoenen van 10 euro die ik iedere keer gewoon opnieuw koop als ze kapot zijn.

 • 5 jaar geleden Sleepingbeautyx

  Ik ben van mening dat je best goedkope dingen kan kopen, maar dat als een merk met een leuk idee komt (o.a. lita's/uggs/louis vuitton tas ) je gewoon de echte kan kopen. Deze mensen hebben het idee bedacht en die mogen er dan ook aan verdienen. Daarom heb ik echt een hekel aan namaak. Als je niet bereid bent om er veel geld aan uit te geven koop dan gewoon iets totaal anders. Verder heb ik geen problemen met goedkopen spullen.

 • 5 jaar geleden Marieke

  Nouu.. hier mijn mening: er is een test gedaan door dermatologen. ze deden een test met 15 verschillende dagcremes, waaronder chanel, estee lauder, clinique enzovoort. en de beste die eruit kwam was die van de aldi. soms betaal je echt voor het merk wat er op staat.

 • 5 jaar geleden Soepstengel

  Verschilt echt per product. Sommige namaak zijn gewoon lelijk, terwijl een goedkoop shirtje van 3 euro hartstikke goed kan zijn.

 • 5 jaar geleden Ptje

  Ik heb neppe uggs uit china waar wel gewoon het uggs logo op staat, en deze draag ik nog steeds terwijl mijn echt euggs die ik rond dezelfde tijd had gekocht al een jaar geleden gesneuveld zijn.. dusja.. En verder vind ik echt bijna alles beter dan het dure Supertrash, dat is duur en slechte kwaliteit!

 • 5 jaar geleden Belanaaax

  Ik vind het ook per product verschillen, maar als ik kijk naar echte uggs en neppe dan zie je wel duidelijk verschil.

 • 5 jaar geleden snoepie❤

  tja... het verschilt natuurlijk per product, maar vaak zijn die hele goedkope dingen van ebay ofzo wel slecht. En ik vind het altijd wel fijn als ik weet dat werkomstandigheden van die chinezen niet heelheel slecht is, en bij een goedkopere prijs is dat meestal wel zo.

 • 5 jaar geleden the curlie sheep

  zoals gezegd het verschilt idd per product en je betaalt bij sommige dingen idd echt voor de naam die er op staat.

 • 5 jaar geleden sokkerbajke

  @ Anouk, Hoe kom je erbij dat de foundations van MAC slecht zijn voor je huid..?

 • 5 jaar geleden sokkerbajke

  God I want those shoes!

 • 5 jaar geleden whitenoise

  Een voorbeeld dat*

 • 5 jaar geleden Esther

  dat licht er aan welk product het is, dat verschild. maar met somige dingen koop ik het goedkoop, en ja dan gaat het kapot, maar dat vind ik juist leuk, want dan kan ik weer niewe (andere) kopen

 • 5 jaar geleden matinée

  Soms is dat wel, maar zeker niet altijd. Als ik een gigantische pot bodylotion van de Hema koop dan is die niet sneller op of minder goed dan een pot van de bodyshop. Je kiest dan wel voor het merk vind ik.

  Met kleding vind ik soms dat je het wel echt aan de kwaliteit kan zien. Maar dan is het verschil meestal zo gigantisch (40 euro voor een t-shirt tegenover 5 euro) dat het prima is als je er 8 kan verslijten. Dan zit je nog op hetzelfde bedrag en kon je 8 verschillende dingen kopen.

  Dus soms wel soms niet.

 • 5 jaar geleden Anoek

  Hangt echt van het merk af, zowel shirtjes van aberombie,zara en basics van Hema blijven lang goed van Vero moda niet echt bij mij.

  Qua beauty oneens , de catrice eyeliner geeft bij mij een veel mooier resultaat dan die van Chanel en foundations van Mac zijn. Slecht voor je huid.

  Soms betaal je echt voor het merk

 • 5 jaar geleden Roos

  Lastig.. Ik weet het niet hoor! Ik heb namelijk een nagellak van 20 euro die ver onderdoet voor mijn goedkope Catrice nagellakjes. Maar aan de andere kant heb ik mijn kledingkast vol hangen met dingen waarvan ik twijfelde maar toch heb gekocht omdat ze goedkoop waren en nu nooit meer draag.

 • 5 jaar geleden wallofgreatmemories

  Het verschilt per product. Ik vind met name voor huidverzorging dat goedkoop écht duurkoop is (denk aan kruidvat huidverzorging, nee gewoon NIET doen)

 • 5 jaar geleden Acrylic

  Mwah, ik heb genoeg neppe allstars gekocht voor 10 euro bij de schoenenreus en die kwaliteit is echt precies gelijk aan de echte, daar betaal je gewoon voor het merk. Maar ik merk bijvoorbeeld wel verschil in de kwaliteit van de H&M en die van bijvoorbeeld de Urban Outfitters. Het ligt gewoon heel erg aan het merk zelf.

 • 5 jaar geleden Sandra

  Het verschilt per product. Koop je bijvoorbeeld oortjes van de action voor 90 cent ja dan zijn die sneller stuk dan oortjes van 10,-. Soms zie je het ook in kleren maar @x_nanne ik doe best wel lang met primark kleren en ze zijn ook nog heel mooi, dus het is niet zo dat h&m en primark slechter zijn dan what ever een duur merk.

 • 5 jaar geleden LiveLaughLove

  Het verschilt gewoon! Het is niet altijd zo maar soms ook wel! Daar kun je heel lang over discussieer maar zult nooit eens worden.

 • 5 jaar geleden Iridescent

  Mensen zeik niet, ik heb broeken van 300 euro die sneller 'af' zijn gegaan dan broeken van de H&M.

 • 5 jaar geleden x_nanne

  Gedeeltelijk eens.

  Qua kleren is het meestal wel zo. Kleren van Primark en H&M verkleuren snel, krimpen of gaan kapot. Maar ook kleren van Supertrash gaan erg snel kapot naar mijn mening. Het ligt dus meer aan het merk.

  Qua beauty en haar producten ben ik het echt oneens. Heel veel eigen merk producten vind ik super fijn en de Hema foundation blijft de allerbeste

 • 5 jaar geleden thesunisshining

  Mee oneens!

  Hangt toch ook helemaal van het product af? Eten, accessoires, kleding, meubels?

  Om maar wat voorbeelden te noemen ... Ik kocht vroeger altijd spijkerbroeken van merken zoals Diesel en G-star, ze blijven erg mooi, zelfs na vaak wassen, veel dragen etc. Maar tegenwoordig koop ik ook veel meer spijkerbroeken van H&M en C&A. Zitten net zo lekker, en de kwaliteit vind ik niet veel slechter.

  Goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn.

 1. 1