Lifestyle

Stelling: goedkoop is duurkoop

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: goedkoop is duurkoop.

Dormant opende een topic op het forum over namaakproducten en of die producten een 'goedkoop is duurkoop' gevalletje zijn door de kwaliteit. Een voorbeeld die Dormant noemde, was het feit dat schoenen van Jeffrey Campbell vaak werden nagemaakt. Net zoals je neppe Louis Vuitton ziet op de markten in Turkije. De stelling luidt:

Goedkoop is duurkoop.

Bron

Beertjechips reageerde in het topic:
"Ik denk dat het per product verschilt. Ik denk dat over het algemeen het wel zo is dat wanneer iets echt stukken goedkoper is, de kwaliteit ook minder is. Maar dit is niet altijd zo, soms is iets ook gewoon heel erg duur door het merk dat eraan hangt. Ik zou zelf nooit schoenen voor zo'n dure prijs kopen. Dat vind ik zonde voor het geld, en dat geld heb ik gewoon niet. Je loopt er toch op, stuk gaat het uiteindelijk toch dus dat vind ik dan zonde voor je geld. En vaak verandert je smaak toch wel weer, een jaar later kan ik het wel weer niet leuk meer vinden (je weet maar nooit) dan is het zonde dat ik zoiets heb gekocht voor zoveel geld.
Maar soms spaar ik wel voor een bijzonder item dat ik echt heel graag wil hebben. Dan heb ik het geld er wel voor over en hecht ik ook veel waarde aan het product wanneer ik het gekocht heb. Juist omdat ik er zoveel voor betaald heb."

Clarity zei:
"Ik ergerde me dood aan de discussie in dat topic. Ik heb twee paar neppe Lita's omdat: 1) ik de echte veel lomper vind dan de neppe. En dus gewoon lelijker. 2) ik ben van plan deze schoenen eens in de twee weken te dragen. Om dan € 160 neer te tellen voor schoenen die ik niet zo veel draag vind ik zonde.
Daarbij vind ik het echt weird dat mensen ervan overtuigd zijn dan duurder altijd beter is. Ik heb schoenen van de Primark voor twee tientjes die er nog prachtig uitzien terwijl ik er zó veel mee heb rondgelopen. En dan heb ik ook schoenen die gewoon een stuk duurder zijn waarvan de kleur na één dragen al vervaagt van de schoen."

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
– jouw naam
– de stelling
– waarom je deze stelling wilt behandelen

Wat is jouw mening over deze stelling?

Must reads 👀