Fashion

Behind the Girlscene-redactie: #35

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet misschien ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op - en buiten - de redactie? Wij geven je elke week een sneak-peek behind the Girlscenes, vol met video's en foto's! 

De meiden van Girlscene zijn de hele dag druk bezig! Zijn we niet bezig met het schrijven van artikelen, het beantwoorden van mailtjes of op zoek naar de leukste nieuwe items dan zijn we wel een nieuwe nagellak of haarspray aan het testen om een review over te schrijven. Ook zijn er afspraken buiten de deur, spannende pakketjes die binnenkomen en maken we heerlijke lunches! Kijk je mee?

Maandag
Danique is deze hele week nog op vakantie, Emma is op maandag altijd een dagje vrij, Annemerel ging er samen met stagiaires Renée en Fleur keihard tegenaan. Het zijn alweer de laatste dagen van Fleur, donderdagmiddag gaat ze ons verlaten. Boehoehoe!!!! Maar goed, nog even niet aan denken.

Annemerel was de dag al super vroeg (4.00u) begonnen om de VMA's te kijken. Officieel omdat ze dan een goed nieuwtje kon schrijven voor Girlscene, maar stiekem ook gewoon omdat ze het graag wilde zien. Maar toen ze het artikel over Miley Cyrus en haar schokkende optreden af had wist ze ineens niet meer of het wel geschikt was voor Girlscene. Zouden er niet boze moeders gaan bellen om het filmpje van Miley?! Na een kort beraad met de 'grote baas' hebben we toch besloten het te plaatsen, maar dan wel met een 'kijkwijzer' hahaha!

De rest van de dag hebben we weer lekker veel geschreven, agenda's weggebracht, mailtjes beantwoord.. dat soort dingen.

Toen om 14.00u de postbode kwam werden we verrast met een pakketje van Essie; de nieuwe herfstcollectie! We hebben hem netjes bij de andere pakketjes voor Danique gezet, maar stiekem wilden we al ons werk uit onze handen laten vallen en alleen nog maar zwijmelen bij de nagellak.

Oh.. en wat die rijstwafels te betekenen hebben? Ze zijn deze week in de aanbieding bij een zekere supermarktketen ;-). Die moesten ingeslagen worden dus, want wij zijn op de redactie DOL op rijstwafels!

Dinsdag
Dinsdag was een rustige dag. Annemerel, Renée, Fleur en Emma waren allemaal op het kantoor om artikeltjes te tikken. Soms was het wel een kippenhok (door vergaderingen of overleg van andere redacties of mensen van sales), maar dan zetten we altijd even een koptelefoon op. Problem solved!

Het was Emma's eerste werkdag sinds haar persreis naar Zuid-Frankrijk met Swatch, dus ze moest alle foto's en informatie selecteren voor twee artikelen. Afgelopen vrijdag is er al een artikel over gepubliceerd en binnenkort staat er nog één ingepland. Stay tuned :-). 

Om een uurtje of 1 ging Emma naar U PR om een beautydag te bezoeken. Op zo'n dag komen veel bloggers en pers om nieuwe collectie te bekijken en eventueel wat samenwerkingen op te starten. En we kunnen je vertellen: er komt veel leuks op de markt.


Emma kreeg tijdens de beautydag een mooie vissengraad! De haarstylist had dit in een minuut gemaakt, dat is nog eens knap. You like? 


Trend alert: je haren wassen zonder siliconen, maar met natuurlijke producten. Weleda biedt haarproducten aan die erg goed en verzorgd zijn voor jouw lokken. Jessica Alba is al fan van het herstellende haarmasker van haver!


Healthy & we love it! Aanstaande maandag opent Yoghurt Barn in Amsterdam, een winkel waarin je gezonde yoghurtjes kunt kopen en zelf kunt costumizen. Ook kun je er High Tea'en en een picknickmandje kopen. Er is ook al een winkel in Utrecht. Voor meer info, kijk hier


MAC komt weer met mooie, nieuwe make-up, maar ze brengen ook weer de allereerste collectie van VIVA GLAM terug op de markt. De Amerikaanse transseksueel Ru Paul was destijds het gezicht van de lijn en nu weer. Sterker nog, MAC gebruikt exact dezelfde advertentie als toen! Ze brengen ook een lipstick opnieuw uit in een kleur rood die iedereen schijnt te staan. En ja hoor, bij Tess, Esmee en Emma stond het allemaal. 

Woensdag
Woensdag was het de laatste dag van Fleur! Na drie maanden stage gaat ze ons verlaten en verruilen voor een masteropleiding. Boehoehoe, wat zullen we Fleur missen! 

Zeker na haar traktatie kunnen we niet meer zonder haar, ze had namelijk cakejes met slagroom en m&m's versierd en dat deed ons zo denken aan de kinderfeestjes waar we vroeger naartoe gingen. Nostalgie! Natuurlijk ging Fleur niet met lege handen de deur uit; Emma en Annemerel hadden eerder die dag al een leuk cadeautje voor Fleur gescoord bij Brandy & Melville.

Daar waren ze naartoe gesneaked onder het mom van "We moeten even brainstormen... en gaan dat doen onder het genot van een kop koffie". En omdat Annemerel en Emma niet zo van liegen houden, gingen ze direct ook maar eventjes naar de Bagels & Beans om daadwerkelijk koffie te drinken (en cheesecake te eten) en werkgerelateerde dingen te bespreken (we kunnen meer niet zeggen, SORRY!).

De rest van de dag hebben we weer lekker gepuft in die 'sterfzon' zoals Emma het altijd zo leuk noemt. Als om 15.00u de zon op ons raam begint te schijnen wordt het op kantoor altijd bloedverziekend heet en als we bloedverziekend zeggen, dan bedoelen we ook bloedverziekend. Annemerel's MacBook is twee keer spontaan uitgevallen omdat 'ie oververhit was geraakt. We maken geen grapje!

Gelukkig gaat het van het weekend weer regenen ;-).

Donderdag
Druk, druk, druk was het op donderdag. Vervangend hoofdredacteur Annemerel had veel te doen: winacties, advertorials, mailtjes, telefoontjes pfff... ze redde het bijna niet meer! Dat kwam vooral doordat haar MacBook niet mee wilde werken, het internet lag er regelmatig uit en de foto's wilden niet uploaden. Veel ergernissen dus! Maar gelukkig is het uiteindelijk allemaal goedgekomen. 


Wat doe je als het internet het even niet doet en je niet kunt werken? Je haar vlechten natuurlijk! Althans, dat deden Annemerel en Emma in ieder geval wel ;-). 


Annemerel testte ook de Samsung Google Chrome Book. Benieuwd naar haar oordeel? Houd de site in de gaten! 

Aan het eind van de middag gingen Annemerel en Emma met Fashionscene-collega's Tess en Raquel naar een evenement van River Island. Daar mochten we de nieuwe Xmas collectie bekijken! En het is moo-oooooi! Benieuwd naar de gehele collectie? Bekijk dan hier het artikel dat we er over schreven.

Vrijdag
TGIF! Thank God It's Friday! Na een drukke week op de redactie waarin we afscheid namen van Fleur en waarin we Danique de hele week moesten missen omdat ze op vakantie was, zijn we echt toe aan weekend. Maar dan ook écht.. Zo liet Annemerel toen ze 's ochtends koffie ging zetten voor zichzelf haar kopje met haar dubbele espresso spontaan uit haar handen vallen. Uhhh ja... die koffie had ze duidelijk nodig ;-).

Renée, Emma en Annemerel spendeerden de dag met schrijven, schrijven en nog eens schrijven! Oh en eten.. Geen cupcakes, maar chocolade muffins en Bossche Bollen omdat Vrouwen.nl's stagiaire Colette ons gaat verlaten. Hmmmm... dit maakt het verlies toch net een beetje minder zuur.

Dat was overigens niet het enige dat we snoepten. Annemerel zat vorige week nietsvermoedend in de trein, toen ze een berichtje via Instagram kreeg 'Hoi ik zat net bij je in de trein en ben mijn jas vergeten, zou je hem voor me mee willen nemen?' Uhhh... OK... Vrijdagmiddag kwam het meisje de jas ophalen en bracht als bedankje TIEN Tony Chocolonely repen mee. OMG. De redactie was haar zoooo dankbaar (want wij delen alles natuurlijk, hahaha!).

Hoe was jouw week?

Liefs,
Danique, Annemerel, Emma, Fleur en Renée.

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved