Real life

Girls issues: Vakantieliefde

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje dat in Frankrijk verliefd is geworden op een barman en niet zo goed weet wat ze met de situatie aan moet.


Bron beeld

Beste Girlscene,

In Frankrijk ben ik verliefd geworden op een jongen achter de bar. We hebben toen nauwelijks met elkaar gepraat, alleen heel vaak naar elkaar gekeken. De laatste avond dat ik er was werkte hij niet, maar ik kon hem niet laten gaan zonder mijn nummer achter te laten, dus heb ik aan het kamermeisje gevraagd of zij mijn nummer aan hem wilde geven.

Nu mailen en sms’en we elke dag, om elkaar te leren kennen. Ik weet dat we elkaar leuk vinden, heel leuk zelfs, en dat we elkaar opnieuw willen zien. Hij wordt in oktober 19 en ik in december 16. Mijn vorige vriendjes waren ook een stuk ouder dus dat is het probleem niet, maar hij woont in Frankrijk en ik in Nederland.

Hoe krijg ik mijn ouders ooit zo ver onze liefde goed te keuren? Hoe krijg ik mijn ouders ooit zo ver om mij toestemming te geven naar hem toe te gaan? Over drie jaar ben ik klaar met school, dan kan ik doen wat ik wil. Maar zouden we drie jaar het geduld hebben?

Mijn ouders vonden hem een leuke jongen en zagen dat we aan het flirten waren, maar ze hebben geen weet van het feit dat we nu contact hebben.

Ik weet me op het moment echt geen raad met de situatie.

Liefs,
Anoniem


Bron beeld

Lieve Anoniem,

Vakantieliefdes zijn niet de allerhandigste liefdes (zoals je zelf al hebt ondervonden), maar het zijn vaak wel degene waar je de mooiste herinneringen aan hebt. Je hebt namelijk niet alleen mooie herinneringen aan hem, maar ook aan je vakantie.

Als we jou waren, zouden we niet meteen naar onze ouders rennen en vertellen dat we halsoverkop verliefd zijn en dat je niet kunt wachten om hem op te zoeken. Je ouders zullen daar niet al te blij van worden, althans dat is ons idee.

Wat je wel kunt doen, is je ouders heel langzaam aan het idee laten wennen. Vertel ze bijvoorbeeld een keer tussen neus en lippen door dat je contact hebt met de jongen achter de bar van vakantie. Je kunt ze dan vertellen dat je op de laatste avond telefoonnummers hebt uitgewisseld (klein leugentje om bestwil) en dat jullie al een tijdje leuk mailcontact hebben. Op deze manier kunnen je ouders aan het idee wennen.

En wie zegt er dat jij hem eerst op moet zoeken? Kan hij niet naar jou toe komen? Ik denk dat je ouders daar eerder mee in zullen stemmen dan dat ze jou alleen naar Frankrijk laten gaan.

Take it slow, laat je ouders aan het idee wennen en zie waar het schip strand.

Liefs,
Girlscene