Beauty

Hulpmiddelen om je gezicht te reinigen

Na een lange dag is niets lekkerder dan een warme douche en het reinigen van je gezicht. Het is belangrijk om make-up en viezigheid te verwijderen, zodat je met een schone huid je bed in stapt en de kans op onzuiverheden verkleint. Maar hoe en waarmee reinig je jouw gezicht? Girlscene geeft tips!

Er zijn verschillende producten om je gezicht te reinigen. Reinigingsdoekjes, lotions, crèmes, face wash… De lijst is eindeloos. Vervolgens zijn er verschillende hulpmiddelen die helpen bij het reinigen. Het kan ouderwets en snel met de handen, maar tegenwoordig zijn er verschillende tools op de markt die ervoor zorgen dat jouw huid nog schoner wordt. Voor elk persoon en ieder budget zijn er producten gelanceerd.
 

Sephora

De handborstel
Een 'handborstel' zoals op bovenstaande foto is niet alleen bij Sephora verkrijgbaar, maar voor de Nederlandse dames ook gewoon bij HEMA. Dat exemplaar kost je maximaal € 4,-. 
Gebruiksaanwijzing: Je maakt je gezicht en de haren van de borstel nat met water. Daarna breng je een drupje face wash aan op de borstel. Door het water, de face wash en de haren van de borstel schuimt de reiniger goed. Daarom heb je minder nodig dan wanneer je jouw gezicht met de hand wast. Met zachte, ronddraaiende bewegingen ga je met de borstel over de huid. De haren van de borstel kunnen ruw aanvoelen op een gevoelige huid, dus wees voorzichtig. 😉 Hierdoor neem je meteen wat dode huidcellen mee. Na een tijdje merk je dat je huid meer gaat stralen!
Te koop: Dit handy dandy borsteltje is te koop bij HEMA.


Sephora

De spons
De spons werkt net zo snel met als de handen, maar is toch iets effectiever. 
Gebruiksaanwijzing: Voordat je face wash aanbrengt op de spons moet je het eerst even onder de kraan houden. Zorg dat de spons goed vochtig is en maak de huid ook nat. Vervolgens breng je jouw reinigingsproduct aan op de spons. Het reinigen is eenvoudig: ronddraaiende bewegen is alles wat je moet doen. Omdat een spons flexibel is, zijn lastige plekken, zoals de neus, goed schoon te maken. Tada! Een schone huid. Vergeet niet om de spons goed uit te knijpen voordat je verder gaat met jouw avondroutine. 
Te koop: Bij HEMA voor een euro of twee.

De ronddraaiende borstel
Voor de luxepoezen is er een chique apparaat op de markt: de Philips VisaPure. Danique heeft hier uitgebreid over deze borstel geschreven. Philips belooft dat deze borstel 10x effectiever de huid reinigt. Klinkt goed!
Gebruiksaanwijzing: Voor een ronddraaiende borstel als de VisaPure geldt dezelfde methode als bij de handborstel. Je maakt de borstel nat, brengt een reinigingslotion of face wash aan op de haren en begint vervolgens met reinigen. Deze borstel doet het werk voor jou. Één minuut is alles wat je nodig hebt. Daarna is er geen vuiltje meer te bekennen. 
Te koop: Onder andere bij bol.com voor € 159,-. Nieuw in Nederland: de Clarisonic, te koop bij ICI Paris voor € 149,-. Voor beide borstels moet je elke drie maanden een nieuw opzetstuk kopen, waarvan de prijzen variëren.


Bol.com

Mousseline doeken
Een variatie op het washandje is een mousseline doek. Mousse-watte? Wasbare doekjes die je gebruikt om make-up te verwijderen. 
Gebruiksaanwijzing: Was je gezicht zoals je dat normaal zou doen met een face wash, cleansing balsem of misschien een olie. Masseer je gezicht goed in om alle restjes make-up los te weken. Met een natte doek haal je vervolgens alles van je gezicht af. Mousseline doeken zijn wasbaar en daardoor her te gebruiken.
Te koop: De doeken zijn te verkrijgen via bol.com voor € 2,95. 

Hoe ziet jouw reinigingsroutine eruit? 

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀