Real life

Girls issues: verliefd op zijn beste vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag beantwoorden we de vraag van een meisje dat haar oog heeft laten vallen op de beste vriend van de jongen waarmee ze date.. Oeps!


Bron

Hey Girlscene,

Ik heb een probleem. Een jongen en ik zijn nu een tijdje aan het daten we spreken best vaak af maar we spreken ook vaak af met zijn beste vriend. Ik mag hem heel erg graag, maar wat dat is dus ook juist het probleem.. Ik begin zijn beste vriend leuker te vinden en hij voelt volgens mij ook wat voor mij!

De jongen waarmee ik nu date slijmt heel erg, doet soms alsof ik een kleuter ben en vindt alles wat ik doe schattig. Ik vind het zo irritant!

Maar zijn beste vriend is grappig en daar kan ik het veel beter mee vinden naar mijn gevoel.

Zal ik met zijn beste vriend praten over mijn gevoelens en vragen of hij ook wat voor mij voelt? Of moet ik aan de jongen met wie ik date eerlijk vertellen dat ik wat voor zijn beste vriend voel. Maar wat nou als zijn beste vriend dan ook wat voor mij voelt, dan is het ook weer zo lullig als ik met hem krijg.

Alsjeblieft help me! xx Anoniem


Bron

Lieve Anoniem,

Wat zit je in een lastige situatie zeg. Tijd om er iets aan te doen.

Uit je verhaal lijken we te kunnen opmaken dat je eigenlijk helemaal niet zo gelukkig bent met de jongen met wie je op dit moment date. Je kunt eigenlijk alleen maar negatieve aspecten van hem opnoemen. Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom je met hem samen bent? We bedoelen het niet onaardig, maar als jij hem niet zo leuk vindt, is het überhaupt zonde om tijd in hem te investeren.

We denken dat je als eerste met de jongen met wie je nu date moet praten. Als je eerst naar zijn beste vriend gaat is het onaardig tegenover hem. Je praat dan achter zijn rug om en dat vindt niemand leuk.

Heb je tegen je date verteld dat je niet meer met hem verder wilt? Weet je zeker dat je écht iets voor zijn vriend voelt? Stap dan op zijn vriend af en vertel hem hoe je je voelt. Het is een klein beetje aan jou om te beslissen wat je precies met je gevoelens wilt doen.

In principe zeggen we ‘je had/hebt geen relatie met de jongen dus het moet prima kunnen’, maar het kan natuurlijk wel een beetje awkward zijn als je hem later nog eens tegenkomt. Voel je genoeg voor die andere jongen om dat er voor over te hebben, of laat je het liever even rusten? Dat kunnen we natuurlijk niet voor jou beslissen.

Veel succes!

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀