Lifestyle

Waarom lijken honden op hun baasjes?

Je hoort het heel vaak: honden lijken op hun baasjes. En als je goed om je heen kijkt, dan merk je dat het in de meeste gevallen ook nog klopt! Denk maar aan Paris Hilton en Tinkerbell: het zou gek zijn om dit modepopje met een buldog te zien. Maar hoe kan het dat honden op hun baasjes lijken? Girlscene legt het aan je uit! 


Bron

Een trouwe viervoeter hebben is hartstikke leuk. Je hondje is er altijd voor je en samen kunnen jullie leuke dingen doen.  En de kans is groot dat jullie ook nog eens op elkaar lijken! De volgende vijf punten (kunnen) verklaren waarom honden zo vaak op hun baasjes lijken. Natuurlijk ben je niet bewust met de vijf punten bezig, maar onbewust spelen ze wel een grote rol. Lees je mee? 

1. Uiterlijk

Tja, hoe oppervlakkig het ook is: waarschijnlijk heb jij Bruno uitgekozen op basis van zijn uiterlijk. Je MOEST hem mee naar huis nemen vanwege zijn schattige snoetje en kwispelende staart. Mensen voelen zich nou eenmaal aangetrokken tot mooie 'dingen'. Eigenlijk moet je een beetje verliefd worden op je viervoeter, net zoals je dat wordt bij een vriendje. 

2. Stijl

Heb jij licht, lang en wavy haar? Grote kans dat jouw hond dat ook heeft! Als een persoon of dier op jou lijkt, dan voel je een natuurlijke 'band' met degene of het dier. Hetzelfde geldt voor de bouw van de hond: lange mensen hebben vaak honden met lange poten en kleine mensen hebben meestal kleine honden. 


Bron

3. Persoonlijkheid 

Net zoals vrienden, kies je voor een hond die bij jou past. Sportieve mensen kiezen voor sportieve honden, zodat ze samen kunnen hardlopen, fietsen of zwemmen. Fashionista's zullen eerder voor kleine hondjes gaan, zodat ze samen kunnen shoppen. Je wil een hond die dezelfde dingen als jij leuk vindt, zodat jullie dingen samen kunnen doen. 

4. Vertrouwdheid

Mensen zijn geneigd om huisdieren te kiezen op basis van wat ze gewend zijn. Je kent het dier niet alleen goed, maar als je goed oplet of nadenkt zal je merken dat het dier ook familietrekjes heeft. Hadden jullie vroeger een Golden Retriever en heb je er nu weer een? Dat komt omdat het dier vertrouwd voelt! 

5. Tijd

Hoe langer jij en je hond samen zijn, hoe beter jullie elkaar kennen. Naarmate de tijd verstrijkt, zal Bruno ook wat van jouw trekken overnemen. Echt waar! Van gezichtstrekken tot zelfs bewegingen van het lichaam. Jouw hond zal leren om zich als zijn baasje te gedragen. Het overnemen van trekjes zie je overigens ook bij getrouwde stellen.


Bron 

Heb jij ook een hond? Lijk jij op hem of haar? Ken jij iemand die heel veel op zijn/haar hond lijkt? 

Bron: sheknows, science20, dailymail