Lifestyle

14 tips voor een originele eerste date!

Yes, je hebt eindelijk een date gescoord met die ene leuke jongen! Je vindt hem al een tijdje leuk en bent dan ook super blij dat jullie eindelijk wat afgesproken hebben. De grote vraag luidt alleen: WAT gaan jullie doen op deze eerste date?! Je wil natuurlijk wel een beetje indruk maken met een origineel idee. Daarnaast breekt een originele date makkelijk het ijs en is het ook nog een fijne afleiding als het nou niet zo goed klikt als dat je hoopte… Daarom geven wij 14 tips voor een originele eerste (of tweede) date!

Picknicken
Spreek met hem af in een park. Zorg voor een kleedje, een kan limonade of een wijntje, stokbrood, olijven, druiven: alles wat jij lekker vindt! Geniet samen in de zon van een drankje, lekker eten, mensen kijken en kletsen over elkaar en het leven. Heel casual, wel origineel en in een andere omgeving dan thuis of op het terras!

Strandwandeling
Dit klinkt natuurlijk wel erg romantisch, maar het is juist een hele fijne manier om elkaar te leren kennen. Je loopt rustig naast elkaar, voelt de wind in je haar en het ruisen van de zee op de achtergrond. Heel ontspannen en relaxt! Jullie hebben zo alle tijd om te kletsen en kunnen daarna opwarmen met een kop thee in een cafeetje of met een fris drankje als het wat warmer is.

De Dom beklimmen
Een activiteit zoals het beklimmen van de Dom of een andere kerk of groot/bijzonder gebouw bij jou in de buurt is een hele leuke activiteit om te doen op een eerste of tweede date. Je bent een beetje actief bezig en je leert wat over de geschiedenis van een gebouw of een deel van de stad. Daar kun je daarna samen nog even over praten en het is een leuke manier om het ijs te breken!

Waterfietsen (door de grachten)
Huur eens een waterfiets! Neem een broodje en een drankje mee, hop in de waterfiets en maak samen een tochtje door de grachten of over een meertje bij jou in de buurt. 

Ijsje halen en door het park/de stad lopen
Haal een ijsje en eet deze al lopend en kletsend door een park of stad op. Je kunt natuurlijk een beetje van elkaars ijsje proeven en grapjes maken over lekkende ijsjes. 

Poolen
Ga samen naar een cafeetje waar je een potje kunt poolen! Bestel een drankje en speel samen een of twee potjes. Zo kun je elkaar beter leren kennen terwijl je om en om aan de beurt bent, grapjes maken over mislukte pogingen en daarna aan de bar nog even doorkletsen!


Bron: weheartit

Bowlen
Ga samen naar de bowlingbaan! Huur een baan voor een uur, bestel een drankje en ga samen de strijd aan. Je ziet elkaar in actie en kunt daar makkelijk op inspelen met grapjes over elkaars scheve ballen of juist hem plagen als jij het beter doet! Fun gegarandeerd. 

Museum of tentoonstelling
Oke, dit klinkt natuurlijk booooring. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Ga eens naar een origineel museum of een aparte tentoonstelling zoals het seksmuseum of een tentoonstelling over het menselijk lichaam. Zo kun je elkaar casual aanraken ('Kijk hier eens!') en kun jullie samen lachen of jezelf verbazen over dingen. 

Stadswandeling
Ga eens op bezoek in je eigen stad! Ga samen in je eigen (of zijn) stad mee met een stadstour. Je loopt door de stad, hebt alle tijd om te kletsen en je leert wat over je eigen omgeving. Interessant en leuk tegelijk! Na afloop kun je altijd nog ergens wat gaan drinken of eten als de date een succes blijkt te zijn, om na te praten over de stadswandeling en elkaar beter te leren kennen. 

Proefles salsa
Heb je een date gescoord met een jongen met lef? Neem hem dan mee naar een proeflesje salsadansen! Je bent heel erg fysiek bezig (spannend!) en voelt je snel op je gemak bij elkaar. Het dansen zorgt natuurlijk ook voor hilarische momenten als jij per ongeluk op zijn voet gaat staan of hij telkens de verkeerde kant op draait. 


Bron: weheartit

Stand-up comedy show
Hebben jullie dezelfde humor? Ga dan eens naar een voorstelling van een stand-up comedian! Deze voorstellingen zijn niet erg duur wanneer je er een kiest die niet zo bekend is, en zo kun je samen heerlijk lachen! Na afloop drinken jullie wat aan de bar, herhalen jullie grappen en lachen nog wat na. 

Dierentuin
Take him to the zoo! Een dagje aapjes, olifanten en neushoorns kijken kan heel ontspannend en leuk zijn. Tijdens het kijken naar- en lachen om dieren struinen jullie rustig door het park en kletsen over van alles en nog wat. 

Samen iets bakken
Sla samen aan het bakken! Maak bijvoorbeeld samen een appeltaart. Terwijl hij de appels snijdt en mengt met kaneel, suiker en rozijnen maak jij het deeg met je blote handen. Samen kunnen jullie daarvan snoepen en elkaar een beetje plagen met meel. De keuken wordt misschien een bende, maar dat is het zeker waard! Terwijl de taart in de oven staat leren jullie elkaar beter kennen en daarna genieten jullie samen van een heerlijk, warm, vers stuk appeltaart!

Naar de markt en samen koken
Spreek af op de markt. Haal samen producten die jullie lekker vinden zoals verse vis, groenten, stokbrood en olijfolie. Ga naar jouw of zijn huis en maak samen een heerlijke lunch of avondmaaltijd. Je bent iets aan het doen, maakt samen iets (bonding!) en kunt het daarna rustig samen opeten. 

Wat is jouw favoriete tip en wat doe jij meestal zelf op een eerste date?

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀