Fashion

DIY: Sequin shorts

Wij houden van pailletten en we LOVE jeans shorts. Jullie begrijpen dat jeans shorts met pailletten voor ons de perfecte combinatie is? Wij vonden een hele leuke Do It Yourself om je eigen jeans shorts met pailletten te maken.

A pair & a spare DIY blogger Geneva groeide op in Australië, verhuisde een aantal jaar geleden naar Londen en woont nu in Hong Kong. Op haar blog deelt ze de leukste DIY's. En wij zijn niet de enige die dat vinden, ook H&M is fan van Geneva's DIY blogs. En dus vroegen ze Geneva om een DIY te maken voor hun magazine. Daarvan is dit het resultaat… We love it!

Benodigdheden:
Jeans short (of afgeknipte spijkerbroek)
Paillettenstof
Spelden
Naald & draad
Schaar
Aftekenpapier

Stap 1: Teken met een potlood of pen op het aftekenpapier het stuk je short dat je wilt bedekken met pailletten.

Stap 2: Knip het stuk papier uit en controleer of het de juiste afmeting heeft.

Stap 3: Zet het papier met spelden vast op de paillettenstof.

Stap 4: Knip met de schaar het patroon uit.

Stap 5: Zet met naald en draad de sequins vast op de spijkershort. Zorg dat je goed langs de rand van de stof gaat, zodat je tegelijkertijd de pailletten goed vast zet, doordat je de stof geknipt hebt kunnen de pailletten makkelijker van de stof vallen, als je zorgt dat je met naald en draad door de buitenste rand pailletten gaat heb je daar geen last van.

Et voila, je bent klaar! Je kunt nu precies hetzelfde voor de andere kant voor de short doen, of je kunt alleen de ene kant van de short met pailletten bedekken.

Pretty!!!!

Wat vinden jullie van de paillettenshort van Geneva? Zijn jullie ook zo'n fan van pailletten? Kenden jullie de DIY blog a pair & a spare al?

Bron: a pair & a spare DIY

Pin jouw DIY's in Pinbook